Regn,glasögon och svenska meddelanden!

Strax före 20.30 svensk tid (21.30 ugandisk tid) slutade det regna i Uganda igår.Det hade då pågått hela dagen....Jag vet att Jennie i ett tidigare inlägg skrivit om konsekvenserna vid kraftiga regnfall. Hus förstörs,likaså odlingar. Vattnet stiger så fort för det har ingenstans att ta vägen så det sköljer bort vägar och allt där är. Barn dör för dom saknar respekten för allt vatten som forsar fram, simma kan de ju inte...
Just igår var det nog inte riktigt så allvarligt då det "bara" höll på en dag,men pågår det under flera dagar så är det inte bra...


Sam (vet inte om ni har kolla på honom vid det här laget?) har varit på ögonkliniken idag också och fått veta att han behöver glasögon (vilket vi ju redan listat ut).
150.000 Ugandiska Shilling kostar ett par glasögon till honom,vilket betyder 450 svenska kronor.
Inte svårt att säga ja till det alls! Så brillor blir det :)

För övrigt har jag idag också fått flera meddelande på facebook skickade till mig på svenska, från Uganda,skrivet av Ugandier....Jag lämnade en svensk-engelsk ordbok till Sam, den används flitigt verkar det som! Det ser väldigt roligt ut kan jag säga,men det är ju så himlans gulligt :)

Muteesa, (prinsen) är fast besluten om att lära sig att tala svenska...Lycka till säger jag.
Men som sagt, You have to belive!  


                                                   Anna


Kommentarer
Postat av: Pia

Tack för brevet och den härliga teckningen från Keneth Jr :) och de fina korten på honom. Har sagt det innan och säger det igen, ni är fantastiska!!!!!!

Kramar <3

2012-04-16 @ 21:04:27
URL: http://marlonzacco.blogg.se/
Postat av: Anna

Tack själv! Vi blir lika glada varje gång vi får höra det,det ger ny energi att orka ännu mer! Kram och Tack! Anna

2012-04-17 @ 09:44:30
URL: http://bristolacademy.blogg.se/
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0