Klart att barn ska få vara barn!

Som jag tidigare berättat så köper vi mycket saker till skolan och barnen på plats i Uganda av pengar skänkta från människor i vår närhet.

Denna gången var inget undantag och vi fick handlat både hygienartiklar,såsom tandborstar,tandkräm,bindor, vaselin (för att undvika spruckna skinn på barnen),vi fick köpt lite läroböcker,leggings till flickorna att ta på sig på kvällarna för att minska risken för myggbett som i sin tur kan ge malaria. Myggnät till deras sängar,fotbollar och volleybollar, trosor, kalsonger och tyger till uniformer för att bara nämna en del av det vi köpte.


En sak som vi reagerade på då vi såg den nya skolan var att vi tyckte att den var ganska sliten allaredan....fastän den inte ens är helt och hållet klar....
Ganska snabbt blev vi dock klara på varför....Barnen hade inget att göra, dom var rastlösa helt enkelt! Och med rastlöshet kommer ju gärna lite förstörelse tyvärr...
Dom åkte till exempel gärna på grinden in till skolan vilket resulterar i att den kommer att bli sned och hänga sig i gångjärnen, dom ristade gärna i bänkar och även på byggnaderna. Tråkigt och väldigt onödigt tyckte vi.
Samtidigt som vi förstår dom, att ha tråkigt är inte roligt!

Snabbt bestämde vi oss för att fotbollar och volleybollar skulle dom få och sen kom också tanken på en lekplats till barnen på skolgården....För att låta dem få vara de barn som de förtjänar...
Vi hade ju sett att det fanns på andra,lite finare skolor....
Vi lade fram ideén till Eddie och han var på direkt! Sagt och gjort, en lekplats fick det bli!
Eddie kollade upp det hela och vi bestämde att det skulle bli en gungställning,en rutschkana samt en "karusell".

Lekplatsen hann inte bli färdig innan vi lämnade Uganda för den här gången, men vi har nu fått foton skickade till oss och den är på plats!
Sam har också berättat att barnen är alldeles överlyckliga över sina nya grejer :)

Än en gång ett stort tack till alla er som hjälper oss att hjälpa Barnen på Bristol Academy! Varenda krona gör skillnad!


Gungställningen på gång att grävas ner...


Rutschkana...



Karusellen...


Samt ett gäng glada och lyckliga barn! ( datumet stämmer inte på bilden)

                                               Anna


Kommentarer
Postat av: Pernilla Nilsson

Åååh vad härligt att se, kan bara tänka mig hur glada dom är för det!!

2012-04-20 @ 22:43:39
Postat av: Anna

Visst ser det bra ut Pernilla! :) Man skulle vilja se det live! :)

2012-04-21 @ 10:14:08
URL: http://bristolacademy.blogg.se/
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0