Dags för mat

Här är lite foto från köket på gamla Bristol. Husmor håller på att tillaga dagens stora måltid som består av majsgröt och röda bönor. På morgonen serverades barnen majsvälling till frukost. Den tillagas på samma sätt som gröten fast man lägger i mindre majsmjöl i den och då blir den tunnare. Till kvällsmat kommer det att kokas ytterligare majsgröt. Det är just detta som tillagas i köket, alla dagar samma mat.

 

 

Husmor i full fart att tillaga dagens majsgröt med röda bönor.

 

 

 

Barnen står på kö och väntar på sin mat. De har idag nya tallrikar som vi har inhandlat.

 

 

Dags att portionera ut mat till barnen.

 

 

Det finns flera som vill ha mat.

 

 

Här sitter ett gäng killar och äter på helt nya tallrikar.

 

 

Och så en titt på diskmaskinen. En gryta med kallt vatten, ca 10 cm högt. Här diskas alla tallrikar utan att vattnet byts ut mot nytt. Varje barn ser till att diska sin egen tallrik, även de minsta får diska själva. Men jag undrar om det verkligen kan bli rent, för jag såg aldrig att det hälldes något diskmedel i vattnet. Handdukar används inte, det får självtorka.

 

 

 

Victoria


Kommentarer
Postat av: tezz

och här hemma klagar man på o vad ska vi äta idag då.. får dåligt samvete.. et kan inte vara så mkt näring i maten. jag ska då aldrig mer klaga över min mat.

2012-08-30 @ 07:07:01
URL: http://tezz87.blogg.se
Postat av: Anna

Nä, det är lätt att känna dåligt samvete , men samtidigt får man inte glömma att vi har vårt liv här....men att ägna det en tanke och hjälpa till med det man kan , det kan alla göra. Tack för att du läser och för att du tänker till! Anna, Jennie Victoria

2012-08-30 @ 08:16:45
URL: http://www.bristolacademy.blogg.se
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0