Lubanga Moses

Jag har skrivit om Lubanga förut tror jag....eller jag har iallafall berättat att det var en kille vars mamma dog hastigt och lustigt för ett tag sen, Det var Lubangas mamma.

 

Lubanga Moses är en försynt kille...men med ett hjärta av guld. Han är en av storkillarna på Bristol även han och jag hängde en del med honom nu under vår sista resa. Han var med den dagen då jag var med hemma hos Sam och han gjorde allt för att jag skulle vara nöjd. (vilket nog inte var så svårt iockförsig, då jag är nöjd bara att få vara där.)

 

Lubanga pratar väldigt tyst, vilket för mig är ett problem då jag är hörselskadad och därför har jag svårt att riktigt höra vad han säger...Men bara med Lubanga i närheten så blir man lugn, han är som Sam ungefär...det liksom bara lunkar på :)

Lubanga är nu ganska ensam kvar i sin familj...han har en syster och en farbror/morbror kvar tror jag, resten är borta. Tufft när man inte är mer än drygt 20 men en alltför vanlig verklighet för många av våra vänner.

 

Då jag som sagt har svårt att höra Lubanga så har jag inte spenderat speciellt mycket tid ensam med honom men nu sen vi kommit hem har vi pratat mycket via facebook.

Han har humor Lubanga!

Han skriver oerhört roligt och skratten har varit många! Han säger precis vad han känner för och det blir så lustigt!

Lubanga har också en annan sida där han är oerhört tacksam över tiden vi spenderar tillsammans med dem i Uganda, att vi inspirerar ungdomarna till att tro att dom ska klara sig och att vi hjälper dem att vara förebilder för dom yngre barnen....

Stora ord att få höra från nån som inte har något.

Det sporrar till att göra ett ännu bättre arbete och får mig också att förstå att fokus också måste ligga även på ungdomarna som rör sig på Bristol och inte bara barnen. Barnen har behov i form av närhet, lek och sådana saker, men kan vi nå ungdomarna så har vi mycket vunnet för vi får vänner i dem och dom kan hjälpa oss att uppfylla de yngre barnens behov och som gör att alla respekterar och ser varandra.

Vår väg är lång, men vi har startat den.

 

Lubanga sliter hårt för att slutföra sin skolgång, det är viktigt för honom och känner jag Mr Lubanga Moses rätt så kommer det att gå alldeles fantastisk bra!

Lubanga Moses...

Vänligheten själv...

Mycket humor och mycket mycket hjärta finns hos den här unge mannen...

 

                                                    Anna

 

 


Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0