Syskon

Ganska tidigt fick jag reda på att Derrick hade syskon och i februari 2010 fick jag träffa hans ena syster, Sharon Nalumansi, för första gången. Sent en kväll på Bristol när vi väntade på att taxin skulle komma var det kameran som åter igen kom fram som en räddning. (Det är i och för sig ganska vanligt att vi får vänta och vänta i Uganda, men de har blivit bättre med att passa tider, så även vår taxibil.) Men i alla fall så var det bara barn som bor på Bristol kvar på skolan och en kille kom fram till mig och sa att jag vid mitt besök 2008 hade lovat att skicka honom ett av korten jag tog på honom då, men inte hade jag gjort det. Jag kom själv inte ihåg att jag hade lovat något, men sa att vi kunde ta några nya foton som jag verkligen lovade att skicka. Strax var det en lång kö med barn som ville posera framför kameran för att få ett foto skickat till sig. Ja, denhär gången skickade jag fotona som jag lovade. Några ville också bli fotograferade tillsammans med sina syskon eller kompisar. Derrick och Sharon var ett av de syskonpar som ville bli fotograferade.

 

 

Derrick och Sharon 2010

 

Sharon spelar också i skolans brassband. Det verkar som att hon är ute och spelar lika ofta som Derrick.

 

Sharon och Derrick i uniformen med de svenska färgerna.

 

 

 

Och så en liten hälsning från Eddie: Heavy rains in Uganda! (Kraftigt regn i Uganda!)

Igår skulle det också ha varit den Bugandiske kungens årsdag av kröningen. Kanske var det en helgdag, jag vet inte riktigt säkert. Men något som jag vet säkert är att brassbandet har spelat flera gånger för kungen!

 

Victoria


Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0