Maten i Uganda...

Maten i Uganda kräver faktiskt ett eget inlägg! Av någon anledning hade jag, och även Jennie vet jag, en oerhört positiv bild på hurdan maten skulle vara då vi kom till Uganda första gången. Vi såg båda framför oss mycket goda grönsaker, exotiskt frukt och väldigt god fräsch mat helt enkelt.Varför vet jag inte egentligen men vi hade fått det för oss iallafall.
Jag kan meddela att så var inte fallet! Maten i Uganda är varken exotiskt,fräsch ELLER god....


Andra kvällen på resan 2008 så skulle vi testa på en traditionell ugandiskt måltid på hotellet. Det kom in en blandning utan dess like på tallriken. Faktum är att just den första måltiden gick ändå ner tämligen lätt. Jag tror att jag tuggade på en bit kokt getkött i 3-4 minuter iockförsig innan den gick att svälja, och då har ju kräkreflexen slagit till ett par gånger under den tiden också.
Men då vi reste med barn, och man ville att dom skulle äta, så åt också vi såklart :)
Men efter den måltiden så var det som att all lust till mat försvann....ingenting smakade gott. En del saker var definitivt bättre än andra, men absolut ingenting gav oss en wowkänsla....


Matoke är det gula under ärtorna.....Ihop med lite ris,pasta,spenat,kyckling,getkött och kål. Inte så mums...



Matoke går stenhårt i Uganda. Det är ett bananmos kan man säga. Låter gott, och hade varit gott OM det hade vart gjort på vanlig banan, men så är det inte.
Matoke är gjord på en slags matbanan...smakar inte banan alls,och smakar inte heller vidare gott.....Denna jäkla matoke och det kokta getköttet förföljde oss under våra 2 veckor....Hua!

 

Det blev ett par besök på en pizzeria och en hamburgerbar inne i Kampala då längtan efter "riktig" mat blev för stor, men då vi bodde utanför stan på den resan så var det ju inte bara att sticka iväg med 7 barn efter mörkrets inbrott, så man fick äta det som fanns att tillgå. Dom sista kvällarna köpte vi faktiskt bröd,smör och pålägg och åt, och drack varm choklad till kvällsmat utanför våra hotellrum, det gick hem hos oss alla!



På resan 2010 bodde vi ju inne i Kampala och det gav ju lite större valmöjligheter på mat. Vi valde dock att äta på hotellet, som erbjöd okej mat, eller på en pizzeria inne i stan, där pizzorna var goda.
Kan erkänna att det är väldigt fantasilöst att åka till Uganda och typ bara äta pizza eller pommes frites och kyckling, Men den inhemska maten ÄR verkligen svåräten......


Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0