Africantime!

Jag vet inte om det är såhär överlag runt om i världen, men i Uganda är det iallafall så att begreppet TID inte existerar ..... I Sverige är vi ju oerhört noga med att man ska passa tiden! Gör man inte det så anses det ju ganska så ofint faktiskt, eller hur?

I Uganda kan man få vänta nästan precis hur länge som helst på vad som helst! Man får vänta på maten, man får vänta på taxin, man får tillockmed vänta på Eddie.....Det är totalt oviktigt för dem! Har man bestämt kl 10, så kan dom komma 11.30, inget konstigt alls....

En dag på skolan väntade vi i 2 1/2 timme på att taxin skulle komma och hämta oss....!
Tänk vad soft och ha det så?
Typ......ska vara hos tandläkaren kl 8 men vaknar 9.40 och glider dit lite snyggt då.......det hade la vart nåt?!



För oss är det ju helt befängt att ha det så och det är svårt att vänja sig vid det då man är där. Vi förklarade för Eddie hur det är i Sverige med just vikten av att hålla tiden och han tyckte allt att det var lite konstigt :) Han blev dock nogrannare att hålla tiden själv när det gällde oss,vilket hjälpte föga då det ändå oftast var inblandad nån chaufför av nåt slag som ändå var sen!Det ju är vi som måste ta seden dit vi kommer såklart men vad olika det kan vara!


Här väntar vi på nåt......


                                                     Anna


Den här bilden har ingenting med inlägget att göra överhuvudtaget, men kolla på lastbilen framför motorcyklarna....så förankrar man en last i Uganda :)


Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0