Shopping i Uganda! :)

Precis bredvid det hotellet som vi bodde på sist,och även kommer att bo på nu så ligger det en marknad. Ugandiskt hantverk kan man väl säga med halsband,armband,sjalar kapsylkonst, väskor och kläder mm mm. Där har vi varit lite grann och kikat runt och även handlat hem lite presenter till nära och kära.(Shopping är inte prio ett då vi är iväg...) I Uganda så prutar man på marknader som på så många andra ställen i världen. Men det är lite jobbigt när ett armband kostar 4 kr och man ska ha ner det till 2....Man vill liksom inte. Jag skulle gladeligen betalt 50 kr för det! Men seden ska man ju ta dit man kommer som ni alla vet och det anses som ofint att inte pruta,det är ett sätt att ta kontakt.Så prutning it is....

Marknaden vid "vårt" hotell.



När vi ändå är inne på hotell så har det hotellet vi bodde på 2010 en betydligt högre standard än det första. Vi snackar ju fortfarande absolut ingen som helst lyx men badrummen var kaklade och likaså duschen.Så det var skönt att bo lite bättre måste jag erkänna,det ger lite mer tid till vila att slippa vara rädd för råttor och spindlar nätterna igenom :) Det var också en restaurang på hotellet så vi kunde äta där om vi ville. Lätt och smidigt. Vi kunde äta en middag för två för ca 80 kr inklusive 4 drickor....ingen höjdarmat,men ätbar. Med en beväpnad vakt utanför hotellets ingång så kunde vi också känna oss säkra här trots att det ligger relativt centralt i Kampala. Så ska ni resa till Uganda så kan jag rekommendera det här placet! :)


Finfina toaletter.....


Spa avdelning.....

Jag, Jennie och Hampus delade rum.....

En trött Hampus efter en lång dag....Myggnäten är ett måste att använda.


                                             Anna


Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0