Bristol Academy´s Brassband!

Ett av sätten som hjälper till att finansiera det som behövs på Bristol är att skolan har ett brassband som åker runt och spelar på olika ställen, sk functions.Det kan vara på bröllop,invigningar eller diverse andra sammankomster som kräver musik. Brassband är en orkester där dom spelar blåsinstrument av olika slag samt stora trummor, Dom har också en ledare med taktpinne längst fram. Varje torsdag tränar de tillsammans på skolan,då kommer även de "gamla" eleverna dit och tränar med de yngre. När man blivit tillräckligt duktig så får man åka med ut och spela med bandet. Dom älskar det här och det är en stor ära att få vara med. Dom har uniformer på sig då de spelar och är så stiliga så :) Färgerna på de uniformerna de har just nu kan ju kännas lite svenskinspirerade kanske.....men det finns också en anledning till att dom är lite grälla i färgerna, det är ingen som kan/vill stjäla dem! Det gäller att tänka :)


Bandet spelar för oss,med överlyckliga,dansande barn omkring sig!


Den här musiken liknar inte något annat som jag hört. Den är så mäktig! Alla barnen som bor på Bristol får lära sig att spela instrument,precis som Eddie fick göra som barn.Dom börjar med det lättaste instrumentet för att sedan kunna gå vidare till att kunna hantera dom allra flesta. Där spelas minsann inte efter några noter ska ni veta! tex så spelade dom svenska nationalsången för oss 10 min efter att vi nynnat den för dom....? Det ni!



Då vi kom ner första gången 2008 så möttes vi upp ca 1 km från skolan av brassbandet som sedan spelade medan vi vandrade med dem mot skolan.Vägarna var kantade av människor som tjoade och vinkade åt det här udda gänget av vita människor..... vi vinkade tillbaka och jag kan säga att det var både en och två klumpar av gråt i våra halsar efter ett sånt mottagande,det händer liksom inte var dag.....
När vi sen väl framme på "vår" skola möttes av ytterligare kanske 100 barn som sjöng för oss då var det ett sånt där tillfälle i livet som föralltid kommer att stanna kvar....


Dom här killarna och tjejerna mötte upp oss och spelade fram oss till skolan...



Vägen kantades av människor! Här är det barn från en annan skola i området som vill se vad som var på gång!



                                                       Anna


Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0