Gamla Bristol Academy

Tänkte visa er lite bilder från skolan där vi tillbringat mycket av vår tid, framför allt under den resan vi gjorde 2010. Detta är alltså den skolan som vi nu kallar "Gamla Bristol".Vi hoppas snart kunna ha bra bilder som kan visa er hur den "Nya Bristol" ser ut! Det kan vara intressant att se skillnaden.

I denna byggnaden ryms lektionssalarna.

Flickor och pojkar har skilda sovsalar. Som jag skrivit innan så ligger dom i våningssängar. Förut hade dom 3 våningssängar men det får man inte ha längre pga skaderisken om de rasar. Dom delar på sängarna,och ligger 2 och 2....Myggnät över sängarna som är inköpta för att skydda dem mot olika sjukdomar,bla malaria.




Sina tillhörigheter,de få dom har förvarar de i plåtboxar som dom har sin egen nyckel till, då vi var nere 2010 gick en del av våra medhavda skänkta pengar just till sådana boxar då det var 7-8 barn som saknade egna, gissa om dom blev glada! Vi köpte även hänglås till deras lådor och hängde nycklarna kring deras halsar...det var en stund av lycka.

Det här är köket på skolan....här lagas mat till alla barnen. Gröt på morgonen och till middagen, kanske lite bönor. Till kvällsmaten späds gröten ut med vatten och blir då välling.... All mat lagas över öppen eld i 2 stora grytor av en matmor, som också ansvarar för flickorna och sover tillsammans med dem på nätterna.
Till vänster kan ni se delar av de madrasserna som dom sover på...








Vad jag vill visa med den här bilden under, är egentligen byggnaden i bakgrunden. Huvudbyggnaden på Bristol som innefattar 2 sovsalar, rektorsexpedition,en sovsal till de i brassbandet som inte bor på skolan men som ändå måste sova över då de varit ute på spelning. Därinne, berättade Sam för mig, kunde dom ligga 18 pojkar...men det fanns bara 4 sängar. Jag frågade honom hur dom stod ut, men jag förstod att han tyckte min fråga var konstig......hans svar var att dom tyckte ju om varandra,det är klart att man delar plats då?
 Då jag berättade för honom att svenska barn ofta har helt egna rum så var hans förvåning stor!
Nåväl, byggnaden rymmer också ytterligare ett klassrum och ett förråd där alla de livsviktiga instrumenten förvaras som brassbandet spelar på. I det förrådet bor också Cissy,flickan som Victoria skrev om. Hon är den ende,förutom Eddie som har nycklar dit.
Instrumenten är det värdefullaste dom har!


Brassbandets sovsal, 18 pojkar i en salig röra härinne....det är många.



Detta är skolans toalett....en för flickorna och en för pojkarna. Inga långsittningar där, kan man ju anta iallafall.....




Här har vi ett utav klassrummen,vet att jag visat det förut men det tåls att tittas på igen.




Känns det som om ni fått lite koll på hur skolan ser ut? Det är naturligtvis jättesvårt att föreställa sig men det kanske kan hjälpa till lite...

Hoppas som sagt att snart kunna visa bilder från den nya skolan som vi varit med och byggt upp. Där allt förhoppningsvis kommer att bli lite bättre för barnen. Ingen lyx och inget överflöd,men kanske kanske lite lättare.


                                                          Anna 


Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0