Att få vara lite speciell....

Ibland betyder saker man gör mer för andra än vad man i själva verket själv förstår....

Breven ni faddrar skriver till barnen på skolan är oerhört viktiga tex.Det får barnen att växa och det får barnen att känna sig sedda. 

 

Nånting annat som betyder mer än vad jag anat är de tillfällena då Sam och Muteesa var med oss ute och åt under vår senaste resa....

 

Det händer liksom inte för dom att man äter på sådana ställen som vi gör. Att betala 14.000 ugandiska shilling för en enda måltid är inte möjligt! För oss är 42 kr  en droppe i havet, för dom 42 kronorna äter dom kvällsmat i kanske 15-20 dagar...

 

Nu i efterhand då jag förstått hur viktiga dom här kvällarna var, åtminstone för Sam, så kan jag känna en enorm glädje över att vi gjorde som vi gjorde och var tillsammans med dem så mycket som vi var. Vi hade dessutom inte kunnat röra oss lika lätt och säkert på Kampalas gator utan deras sällskap heller, så det var värt mycket även för oss!

 

Cissy, den flickan i Uganda som står Victoria närmst hade vi också med oss. Inte direkt på några middagar, men hon var med på vårt hotell och åt frukost med oss och hon var också med oss ute då vi handlade lite olika grejer som vi behövde ha.

 

Det är klart att det betyder något för dem. Att få vara speciell för någon gör vem som helst glad. Har man dessutom aldrig varit det förut så blir ju säkert känslan ännu starkare.

Så att följa sitt hjärta i vad man tror är rätt är med största sannolikhet precis det som man ska göra, det kan förändra livet för någon...

Jag ,Sam och Muteesa på favorithaket i Kampala "Nandos"! (Vi hade trevligt fastän vi ser rätt buttra ut...)

Victoria med sina coola föräldrar Elsie och Stig :)

Tjejerna Nathalie, Lovisa och Pernilla! :)

Såhär kan en måltid se ut intagen på vårt hotel....ser inte så aptitligt ut men det smakade okej! :)

Cissy,en stund för henne att få vara alldeles speciell...utan en massa plikter och måsten.

 

                                                       Anna

 

 


Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0