Hur kan man hjälpa?

Ofta får vi frågan om hur man kan hjälpa barnen på Bristol. Vi ska inte säga annat än att frågan kommer oftare nu än tidigare, och det är nog så att syns man så finns man…..

 

 

Det finns olika alternativ:

 

 

Vi har något som vi kallar familjevänner eller som barnen på skolan säger – family friends. Det innebär att man skänker en bestämd summa varje år eller månad. Pengarna går till skolan i allmänhet, men man får ett barn som man utvecklar en kontakt med. Detta har fallit väl ut bland våra svenska familjer och lyckan hos barnen på Bristol är enorm när de vet att det finns någon som tänker just på henne eller honom då flera av barnen aldrig har haft någon som har sett dem för var de är. Vid ett antal tillfällen under året har man möjlighet att skicka ner brev och gåvor till sitt barn. Just nu har vi ett så pass stort antal familjevänner att vi för tillfället inte kan föra samman fler barn och familjer i Sverige. Vi måste få allt att fungera på bästa sätt både för oss och för Eddie. Vi hoppas och tror att vi framöver kan fortsätta med fler familjer. 

 

 

På Anna och Jennies jobb har vi satt upp insamlingsbörsar där vi klart och tydligt talar om vart pengarna går. Under veckans om kommer ska vi nå ut med fler till fler butiker här i vårt lilla samhälle, Tvååker.

 

 

Inför varje resa ner till Uganda så har vi också haft med oss en summa pengar som har kommit direkt till oss. Det känns bra att kunna se med egna ögon var pengarna för mest nytta och det gör vi bäst när vi är på plats. Med dessa pengar kan vi köpa myggnät, hygienartiklar, muggar, tallrikar, madrasser, filtar mm. Det är en fantastisk känsla när man känner hur helt vanliga människor vill vara med att hjälpa oss att hjälpa barnen.

 

 

Nu i februari när vi ska ner igen så kommer vi att lägga fokus på barnen. Vi har alltid sett till att barnen har det bra men nu är det deras tur att få extra mycket uppmärksamhet.

 

Vill man hjälpa till och skänka en peng så går det bra att sätta in pengar på vårt bankgiro eller kontonummer. Märk gärna insättningen med Bristol 2013 så kommer Anna och Jennie se till att pengarna kommer hamna där dom bäst behövs vid deras besök i februari.

 

Det går också bra att kontakta oss på [email protected] eller lämna en kommentar här på bloggen.

 

Bankgiro: 669-2099  Kontonr: 8388-1 4016762-9

 

 

 

 

 

                                                      Anna, Jennie och Victoria

 

Kommentarer
Postat av: Åse

Vilket fantastiskt arbete ni gör, en liten peng ska jag sätta in på,ert konto till det ni jobbar så hårt för !

2012-11-20 @ 19:26:24
URL: http://schnauzeraxl.wordpress.com
Postat av: erikasblogg.se

Jag ska också sätta in en peng på ert konto! Brukar alltid skänka en slant till någon organistaion varje jul och detta året ska det absolut gå till er :) Såg inne hos Zandra att du vann smycke :) STORT grattis det är du värd :) Stor kram!

2012-11-20 @ 21:19:57
URL: http://erikasblogg.se/
Postat av: Anna

Tack Åse! Vi blir så glada och varenda krona hos barnen gör stor skillnad! Tusen tack! Anna, Jennie och Victoria

2012-11-20 @ 21:55:27
Postat av: Anna

Stort Tack till dig också Erika! Vi kan inte med ord beskriva hur glada vi blir...!
Jag såg att jag vann...:) Jag vinner aldrig nåt och blev så himlans glad! Massa tack igen och stor kram tillbaka! Anna / Jennie och Victoria

2012-11-20 @ 22:01:06
Postat av: Afrodite

Sv: Tack fina du!
Jag lovar att försöka läsa lite i din blogg oxå. När jag orkar...Jag har förstått på vår gemensamma bloggvän Åse, att ni gör ett fantastiskt jobb! :)
Kram på dig!

2012-11-21 @ 09:05:21
URL: http://afrodite.blogg.se
Postat av: Anna

Du är välkommen om och när du har lust..:) Anna

2012-11-21 @ 09:35:09
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0