Alla måste få ha en födelsedag!

I vår del av världen är en födelsedag nåt alldeles självklart. Alla firar den inte på samma sätt men jag törs nästan säga att alla vet när den infaller iallafall.

Hemma i våran familj så firar vi alltid barnen med släkten på deras dag, och det där har jag med mig hemifrån då min mamma alltid tillochmed gett oss barn en present på våra namnsdagar....och gör så än idag ska erkännas.... :)

 

Iallafall så har vi en kille nere i Uganda som heter Samuel. Han har gått på Bristol förut, men är för stor nu och går på secondary. Men alltid så kommer han till Bristol då vi är där iallafall. Han hjälper till med allt han kan, han berättar om gud och han tycker om att prata helt enkelt! Han har väldigt mycket kloka tankar många gånger.

 

Både Jennie och jag har tät kontakt med honom via facebook och häromdagen då jag pratade med honom så frågade jag lite grejer, bland annat om hans födelsedag. Han svarade väldigt svävande så jag förstod nästan att han inte visste.

Jag frågade igen om han visste när han fyllde år och det gjorde han inte.

Hans föräldrar dog när han var liten sa han och jag har aldrig vetat.... men jag skulle så gärna vilja ha en födelsedag.....

 

Mitt hjärta dog lite som så många gånger förr..... 

Men så kom jag på det.... Vi väljer en födelsedag såklart!

I Uganda finns inga regler för nåt då måste man väl kunna välja en födelsedag också?

Jag sa det till Samuel och han blev såå glad! Jag frågade vilken dag han vill fylla år på och han tyckte att den 8 oktober var bra, svårare än så var det inte! Han frågade om jag tyckte att det var en bra dag och mitt svar var såklart att det var alldeles perfekt!

 

Han hade pratat med Jennie samtidigt som han pratade med mig och då hade han minsann berättat för henne att det snart var hans födelsedag!

Jennie visste ju inte vad vi precis bestämt :) Så hon skrattade gott dagen efter då jag berättade vad vi kommit överens om Samuel och jag. Så nu har vi allt några födelsedagar att fira då jag kommer ner...där Samuel antagligen kommer att vara den gladaste av oss alla.

 

Samuel med våran Nelson i februari
 
 
                                                                                    Anna
 
Vi fortsätter att be om hjälp till våra barn!
Låt det för en gång skull inte stanna vid en tanke, utan gör det...
Gör skillnad!
8388-1,4 140 970-7
Hjälp oss att hjälpa Barnen På Bristol Academy!

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Mamma

Det är så långt ifrån vad man ens kan drömma om det där landet. Födelsedagen känns som en av de definitivt viktigaste sakerna i ens liv, inte för presenter, utan för att det var just den dagen för ..... år sedan som man kom hit. Härliga du som fixade en åt honom <3
Kramar <3<3<3

Svar: Hej Mamma.....?! ;)
Jag tycker också att det är en skitviktig dag!
Och är det inte svårare än så här att ordna en födelsedag så gör jag det gärna!
Kram och tack för att du finns! <3 A

Jennie och Anna

2013-08-21 @ 11:02:19
URL: http://marlonzacco.blogg.se
Postat av: Nina Hedberg

Klart man ska ha en födelsedag! Så söta ni är som fixar och donar, allt för barnen. Det är jättekul att följa er resa. Lycka till med allt. Kram Nina

Svar: Visst är det helt självklart? :D Tack för att du vill följa oss och tack för dina ord, det betyder mycket för oss att få höra det. Kram! A
Jennie och Anna

2013-08-21 @ 19:14:10
URL: http://ninahedberg.blogspot.com
Postat av: Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Ja födelsedagar ska ju alla få ha och klart man kan välja en egen dag om man inte vet vilken dag det är. Vilken god idé du kom med och tänk vad stort det var för honom.

Svar: Eftersom alla gör som dom vill i Uganda i allafall så kan ju vi haka på det också! :)Samuel var en nöjd kille...! Kram och Tack! A
Jennie och Anna

2013-08-21 @ 19:41:29
URL: http://lottizdays.blogg.se
Postat av: Anna

Hej Anna!
Så fint och finurligt med en födelsedag åt Samuel! Svårt att tänka sig att inte ha en dag. Men det är förstås bara en liten del i de utmaningar en del barn får möta i livet. Då gör människor som du och Jennie skillnad!
Självklart ska vi hänga på er insamling!
Kram Anna

Svar: Hej!Samuel var nöjd och då är vi nöjda! :) Vi vet att vi inte kan förändra världen, men lite gladare kan man alltid göra den!
TusenTack för att ni vill bidra till vår insamling! Det betyder mycket... Må bra!
Kramar A
Jennie och Anna

2013-08-22 @ 08:36:26
URL: http://www.bokcafeetibyn.blogspot.com
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0