Vi närmar oss....

35 dagar kvar till avfärd.

Jag känner mig betydligt lugnare den här gången än tidigare. Rutinen gör väl sitt till, samtidigt så vet jag att det kommer att vara helt annorlunda iallafall. Vi reser med nya människor och  vi reser utan Victoria.

Vi kommer att ha sällskap på hotellet av Sam och Muteesa som kommer att bo med oss där som en extra säkerhetsåtgärd, samtidigt som det blir en ny upplevelse för dem.

 

Det enda som oroar lite är packningen...Vi vill ha med så mycket men vi är så begränsade av utrymmet, och det stör! Tusan....Vi hade ju lätt fått fram både skor och kläder till hela skolan om det var så men platsen gör det till en omöjlighet. 2 resväskor var får vi åka med....det är inte mycket.

 

Vår egen packning är minimal. Sist hade jag 4 kg egen packning inklusive vikten på ryggsäcken, resten av vikten på handbagaet innehöll saker till skolan.

Vi luktar inte hallonbuske därnere i Uganda och vi är långt ifrån rena...men vad gör väl det?

 

Vi har ett par föreläsningar att göra innan avfärd också, det är alltid kul om än lite nervöst.

Vi hoppas också såklart att vi ska få ytterligare lite hjälp till barnen i form av pengar så att vi kan göra en skillnad för dem nu när vi kommer. Vi har fått jättefin hjälp allaredan ,men hålen är många och dem är stora....

Alla dockor har blivit köpta och det känns fantastiskt bra! Nu väntar dom bara på sina namn och sen den långa resan till Uganda för att till sist få hamna i en famn som så väl behöver den.

 

Nu är det bara att höja blicken och köra, vi närmar oss med stormsteg!

Min egen minimala packning 2012. Inklusive de kläderna jag reste i. Man klarar sig på mindre än vad man tror!
Väskorna till barnen! Vi var 7 som reste senast... Packade på minsta gram enligt våran våg....Väl vid incheckning hade vi en viss övervikt iallafall, men Victoria löste det snyggt och vi slapp både betala eller packa om.

 

                                                                     Anna

 


Kommentarer
Postat av: åse

Det är lite knivigt det där med övervikt på flyget, dyrt blir det om man ska betala. Hoppas ni får med er så mycket som möjligt och "håller vikten"
Kram Kram

2013-01-14 @ 15:23:14
URL: http://schnauzeraxl.wordpress.com
Postat av: Lotta gray

Hej där. Ni gör ett fantastisk jobb! Jag tror, om du är slipad och pratar med rätt person att ni kan slippa övervikten vid flygningen. Se till att få tag på rätt människa pp flygbolaget och förklara er situation . Att ni driver barnhem därnere. De dem länk, maila bilder och be dem göra detta för barnen. Har hört att när det gäller välgörenhet kan man få ta med mer. Värt att prova men gäller att hitta rätt person. Jag skulle maila först länka till blogg och berätta er situation kort och sedan följa upp dagen efter med telefonsamtal. Lycka till

2013-01-14 @ 18:35:07
Postat av: Anna

Tack gör dom orden Lotta, vi blir så glada! :) Tror du det kan funka att göra så? Då är det absolut värt ett försök! Tack för tipset! Kram och Tack!

2013-01-14 @ 18:57:24
Postat av: Anna

Precis Åse...Ibland är dom så himlans petiga! Men vi får se vad vi kan göra... :) Kram!

2013-01-14 @ 19:12:11
URL: http://bristolacademy.blogg.se
Postat av: Sandra

Tror säkert att man klara sig på minimal packning, speciellt när man vet att man ska packa med sig till barn/skolan som är av behov.
Dessa dockor måste jag läsa vidare om ;-)

Kram Sandra

2013-01-14 @ 19:48:43
URL: http://vitasmultron.blogspot.se
Postat av: Melody

Jag har inte glömt namnlappen till vår docka. Den kommer...
Min skrivare har strejkat, men ska ta itu med den under morgondagen.
Ni har min fulla beundran för det ni gör.
Kram Melodys matte

2013-01-14 @ 20:24:36
URL: http://melodyshihtzu.blogspot.se
Postat av: Lotta gray

Jag har fått igenom de mest märkliga saker genom att prata. Hör gäller det ju att beröra. Berätta att deras hjälp förändrar saker för föräldrarlösa barn och om de skulle kunna tänka sig att vara en del på den resan. Och som vanligt handlar det om att prata med rätt person. Som har makt och hjärtat på rätt ställe. Ingen ni ska berätta högt om tycker jag sedan eftersom det kan skapa problem för flygbolaget. Andra resenärer kommer tjafsa du vet hur folk är. If there is a Will-there is a way

2013-01-14 @ 20:50:43
Postat av: Linnea Silversmed

Hej och tack för fina kommentarer hos mig! Det har varit så mycket här men äntligen fick jag en stund att besöka er och se vad som händer! Spännande såklart att läsa! Önskar lycka till på det nya äventyret i Afrika. Var rädda om er och ge mycket kärlek till alla ni möter!
Kramar Linnea

2013-01-14 @ 20:54:03
URL: http://linneaeriksdotter.blogspot.se/
Postat av: Anna

Ja Sandra...man tar hellre med lite extra till dem! När vi reste 2010 hade Victoria bebiskläder i fickorna tillockmed! :)Kram!

2013-01-14 @ 21:00:28
URL: http://bristolacademy.blogg.se
Postat av: Anna

Melody: Tack! Ingen fara med lappen, vi har några dagar till på oss! Tack för dina ord:) Kram till dig! :)

2013-01-14 @ 21:02:12
URL: http://bristolacademy.blogg.se
Postat av: Anna

Lotta: En av oss försökte ringa idag men det var bestämt nej...Allt ska dessutom tydligen ske på engelska vilket kan vara lite jobbigt då man både blir känslosam då man pratar om det och ingen av oss har nåt speciellt bra munläder.. Men vi får försöka igen, på nåt annat vis, Tack!

2013-01-14 @ 21:10:30
URL: http://bristolacademy.blogg.se
Postat av: Anna

Tack själv Linnea! och Tack för lyckoönskningarna, vi lovar att ge dem kärlek i massor! Kram!

2013-01-14 @ 21:12:58
URL: http://bristolacademy.blogg.se
Postat av: Åse

Jag har jobbat i flygbranchen i 20 är och kan väl säga att det är svårt att få med övervikts bagage utan att betala för det, oavsett om man har kontakter eller ej så är det knivigt, det finns så många restriktioner. vilken flygplats flyger ni ut från och med vilket bolag ? Kanske ..... Kram

2013-01-14 @ 21:58:18
URL: http://schnauzeraxl.wordpress.com
Postat av: Znogge

Tyvärr är packning eller transport ofta ett problem. Vi hade tänkt skicka kläder och skor till vår vänskola men det blev tyvärr så dyrt att det inte gick att genomföra.

I stället så lyckades vi förmedla pengar så en toalett kunde byggas.

Hoppas ni får en fin resa!

2013-01-14 @ 22:10:28
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Anna

Åse: KLM och Landvetter.... :) Jennie som ringde sa att det var ett tvärnej....Regler är väl till för att följas :) Kram!

2013-01-14 @ 22:45:50
Postat av: Anna

Men du Znogge... En toalett var väl hur bra dom helst! :) Allt är lite kantigt när det gäller hjälparbete verkar det som! Kram!

2013-01-14 @ 22:48:17
Postat av: Åse

Min gamla arbetsgivare, ska se vad jag kan göra. Vet du hur många kilo extra ni kommer med? Kan inget lova men försöka duger. :-)

2013-01-14 @ 23:03:21
URL: http://schnauzeraxl.wordpress.com
Postat av: Anna

Alltså... Tack för att du vill försöka! Får vi en extra väska på 23 kg med oss är det fantastiskt, får vi två så svimmar vi! Du förstår...? Allt extra är bra liksom... TusenTack sålänge! Oavsett om det går eller inte , kramar!

2013-01-14 @ 23:19:21
Postat av: Johanna

Å vad spännande, inte länge kvar nu! :-) Håller tummarna för ert ev extrabagage så ni får med er vad ni kan. Hur funkar det med namn till dockan, har inte sett det någonstans?
Stor kram Johanna

2013-01-20 @ 09:51:46
URL: http://www.johannasbilder.se/blogg
Postat av: Anna

Nä, nu är det nära! :) Har mailat dig! kram :)

2013-01-20 @ 10:45:46
URL: http://bristolacademy.blogg.se
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0