Sam.....igen!

Nu är vi inne på år 5 sen vi för första gången besökte Bristol och mötte människorna där,i slutet av maj 2008. Det är också 5 år sedan som Sam klev in i mitt liv som en helt självklar del.

 

Sam tar en stor plats även i bloggen, jag är medveten om det. Men han är en stor hjälp både för mig och vårt projekt. Det är ofta han som får utföra det som vi behöver hjälp med, både då vi är på plats, men också då vi behöver hjälp med något här hemifrån. Och eftersom att det är jag som skriver mest, så blir det om dom som jag tycker mest om.

 

Hade Victoria eller Jennie skrivit hade vi haft historier om helt andra med oss här i bloggen,det är jag helt övertygad om för vi blir alla 3 berörda på olika sätt och av olika människor.

 

2008.....
 

Jag trodde väl inte att det skulle vara så att vi skulle fortsätta att hålla kontakten men vi har gjort det och det är en ära för mig att få ta del av hans liv.

 

Oron har många gånger varit stor, blandannat då han under sin mellan tonårstid testade att klara sig själv utan hjälp från Eddie och då valde att släppa kontakten med Bristol. Eddie hjälper ingen som inte vill ha hjälp, dom resurserna har han inte...

Några månader gick sen bad Sam om att få komma tillbaka.Han insåg att det är inte lätt att klara sig själv. Sedan dess har det varit lugnt...

Jag tror på honom och jag vet att Eddie gör det också.

 

Men oron för honom släpper aldrig riktigt.Jag är rädd att något ska hända som jag inte kan göra något åt.

Alla andra som jag tycker om har jag tätt inpå mig och skulle nåt hända dem så är jag iallafall här.

Igår kväll pratade vi en stund på chatten på facebook då han plötsligt försvann. Det i sig är inget ovanligt då hans nät ofta är dåligt. Men efter en halvtimme var han tillbaka och berättade då att han varit ute och samlat upp regnvatten för att han behövde tvätta......och jag dör lite inuti. Mina egna barn kollar på Tv och spelar dator på kvällarna, dom samlar inte regnvatten....

 

Dom lever ett hårt liv i Uganda och Sam är ganska ensam i sin kamp om ett bra liv.

Även om jag följer honom här hemifrån så är den vardagliga kampen ändå hans.

Beslut som ska fattas, pengar som ska dras in till hyra,en lillasyster som ska slippa lida, mat som ska lagas och kläder som ska tvättas.

Vårt tämligen enkla liv gör sig påmint och jag inser att 19 år gammal så drar han samma lass som jag gör, skillnaden är att jag har hjälp, och ett nätverk som är stort, det har inte han. Och den skillnaden är stor.

 

Men hur många historier likt Sam´s finns det? Bara på Bristol finns det massor!

Hur många unga människor finns det som inte har nån tro på framtiden?

Sam har en tro, tack och lov, men hur många andra?

Jag vågar inte ens tänka den tanken fullt ut....

 

2013..... ( Jag vann! )
 
 
                                                               Anna

Kommentarer
Postat av: Åse

Ja du Anna dina ord berör och gör ont, ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon, och ni hjälper många. Och den lilla hjälp en del av oss bidraget med känns ändå ganska bra längst in i hjärtat , även om jag önskade att jag kunde göra mer. Men ni vet att när den dagen kommer då något mer behöver göras, då finns det en del av oss som vill vara med och hjälpa . Kram

2013-03-22 @ 13:59:56
URL: http://schnauzeraxl.wordpress.com
Postat av: Anna

Tack Åse.... Verkligen. Vi är inte ensamma i kampen längre, vi känner det. Massa kramar och tack igen...❤

2013-03-22 @ 15:17:13
Postat av: Åse

Nu svämmar mitt hjärta över, tjejer tack och än en gång tack. När jag fick telefonsamtal om att jag hade blomsterbud att vänta fattade jag inget , skickade någon blommor till mig för att jag precis som så många andra haft magsjuka, den mest underbara bukett med tulpaner och ranunkler gömde sig under pappret. Mina absoluta favorit blommor. Från er . Än en gång tack jag är bara så glad att vi kunde genomföra så att de extra resväskorna kunde följa med. Vi gör om det ... Kram till er alla.

Ps blomsterna finns att beskåda på bloggen om en stund

2013-03-22 @ 16:45:43
URL: http://schnauzeraxl.wordpress.com
Postat av: Anna

2013-03-22 @ 18:17:00
Postat av: Pia

Ja, vi lever verkligen i en skyddad värld här, även om det är många som far illa här också. Mitt hjärta blöder när jag läser om Sam, man har så svårt att fatta hur de egentligen har det. En hel del har trängt in i en och det är endast tack vare dig Anna och ditt bloggande!!!! Ett kvitto på att du skriver bra är väl ändå blogglandets invånare, som Åse här. Du får en engagerad genom ditt sätt att skriva!
Ha en riktigt skön helg :)
Kramen <3

2013-03-22 @ 18:58:57
URL: http://www.marlonzacco.blogg.se
Postat av: Anna

Pia....jag har lipat klart nu....Tack! <3

2013-03-22 @ 19:14:42
URL: http://bristolacademy.blogg.se
Postat av: Ekenäsliv

Det ni gör är verkligen något utöver det vanliga. Och vilka fantastiska möten ni är med om…
Önskar dig en skön helg!

2013-03-22 @ 22:26:20
URL: http://www.ekenasliv.se
Postat av: Anna

Anna: Det konstiga är att det känns så oerhört självklart.... Önskar dig en skön helg också!

Kram!

2013-03-22 @ 22:38:10
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0