Visst skulle alla göra samma sak?

I vår värld så är det en självklarhet att göra det som vi gör just nu.I vår värld är det också precis lika självklart att vem som helst hade gjort det som vi gör om dom var de som hade sett det  som vi har gjort.
Människor i vår omgivning hävdar bestämt att så inte är fallet, vem som helst hade inte gjort det här!
 
 
Är det verkligen så? Kan nån verkligen se eländet i världen med egna ögon och sen bara blunda för det?
Kan nån hålla en 5 åring i famnen som saknar alla sina anhöriga och sen åka hem och fortsätta som om ingenting har hänt? Kan nån se ett barn med HIV och sen åka hem och tycka att det är jobbigt med en förkylning?
Eller att veta att i stort sett alla kvällar somnar hur många barn som helst hungriga men ändå välja att inte göra någonting alls.... Är det så då blir jag rädd.
 
 
Vi tror så mycket om oss själva så vi glömmer att vi inte är dom enda i världen och vi lär våra barn precis samma sak.
Se om ditt eget hus, man kan ändå inte göra nåt! Dom kan skylla sig själva,för dom gör inget dom heller.
Låt dom stanna i sitt land eller hjälp dom där om man tvunget måste göra nåt...!
 
 
Kan det vara ett barns fel att ingen älskar det? Eller kan det vara ett barns fel att dom vuxna krigar i deras land och att det därför inte går att vara där? Kan det vara ett barns fel att mamman smittade sitt barn med HIV medans hon hade det barnet i magen?
 
 
Nej,det kan det inte.
Därför kan vi inte heller låta bli att hjälpa till med det vi kan och jag tänker fortsätta att tänka att alla skulle göra precis det som vi gör just nu om dom bara hade sett det som vi har sett. Jag går sönder annars.
 
 
 
 
                                                                                    Anna
 

Kommentarer
Postat av: Anna-Bokcaféet i byn

Vilket inlägg! Starkt, talande direkt till hjärtat och uppriktigt på "Anna- och Jennievis". Det är en galen värld vi lever i, det gäller att fokusera på allt det vackra och att faktiskt tro på att det går att göra världen lite bättre.
Stort tack för det fina julbrevet! Allra gladast blev vi förstås för fadderbarnsbrevet, men honom kan vi inte tacka nu men i nästa brev förstås!

En liten fråga, finns det ngt "bibliotek" på Bristol? Eller ngt annat bibliotek i närheten som barnen kan besöka? Jag frågar för jag är en riktig bokälskare själv och häromdagen fick jag fadderbrev från Indien och det framkom att det bästa barnen i den barnbyn visste var att låna böcker. Förstås en fantastisk källa för att bryta fattigdom och en inkörsport till utbildning. Tänkte jag måste kolla med er kring det!

Kram till er båda!
/Anna

Svar: Tack så mycket..så länge man tror finns det väl hopp?
Bibliotek finns inte på Bristol och inte heller i närheten vad vi vet. Det är däremot en av Eddies små drömmar i den stora drömmen att få ha ett på skolan! Han vet vikten av kunskap och han gör allt för att barnen skall få den på olika vis. Det är därför han vill ha böcker, men också datorer för att dom ska få all kunskap från olika håll.
Böcker på engelska är det ju framför allt som gäller och vi hoppas på sikt kunna ta tag också i den här delen, för läsa är viktigt och också rogivande!

Kram och Tack! :) A
Jennie och Anna

2014-12-12 @ 19:51:50
URL: http://bokcafeetibyn.blogspot.com
Postat av: Ebba Molin

Väldigt fint skriver, så viktigt. Hittade till din blogg precis och du gör verkligen något värdefullt! Kram

Svar: Tack! Välkommen hit,hoppas du stannar kvar hos oss! Både Jennie och jag brinner för det här och det är en ära att få göra det... Kram A
Jennie och Anna

2014-12-13 @ 18:54:46
URL: http://elephantroom.blogg.se
Postat av: Anna-Bokcaféet i byn

Hej igen!
Tack för svar på fråga. Har ni ngn aning om hur mkt Eddie tror att det skulle behövas i pengar för att påbörja ett eget skolbibliotek? Har också funderat om det finns många inhemska barnboksförfattare eller ej. Tänker att det kanske inte är en sån stor inhemsk marknad när folk har fullt upp med att få pengarna att räcka till mat osv. Hade varit kul om barnen fick läsa böcker av "egna" författare än mest av vita, västerländska. Ja, ja, jag förstår att ni har massor av annat att stå i i dessa jultider. Har ni ngn gång tid och lust får ni gärna svara på frågan här eller per mail. Kanske kunde jag vara behjälplig med en sådan insamling?
Trevlig lördag kväll!
Kram Anna

Svar: Bästa Anna! Vi har alltid tid :)
Hur det ser ut med inhemska författare vet jag faktiskt inte...min tanke är som din, men sen tänker jag att rika människor finns det ju i Uganda också...kanske skriver dom? Ska fråga Eddie....!
Ska lyfta hela frågan med honom så snart sovsalarna är i hamn,för det är jätteintressant det här! Böckerna behöver ju inte var nyinköpta böcker på plats bara...kanske kan vi hitta bättre begagnade på plats här och skicka ner?
Helt klart nåt att jobba vidare på! Påminn igen om du inte hör nåt från oss ang det, ibland försvinner sakerna ur huvudet! Men Tack! Verkligen Tack!
Jennie och Anna

2014-12-13 @ 19:55:09
URL: http://bokcafeetibyn.blogspot.com
Postat av: Anna - mamma till två prinsessor och en prins

Hej! Nu var det ett tag sedan jag kommenterade här, även om jag läser vartenda inlägg!
Om ni ska jobba vidare på denna tanke med ett skolbibliotek så vill jag vara delaktig (om jag får). Detta är något som ligger mig varmt om hjärtat.
Kram
Anna

Svar: Tack för att du läser!Det är tack vare er som vi vågar tänka tanken fullt ut om att våga starta nya projekt och sätta nya mål för Eddie och barnen,för utan er är vi ingenting! Vi kommer ingenstans utan hjälp... Vi tackar så länge och återkommer,var så säker! :) Kram och Tack! A
Jennie och Anna

2014-12-14 @ 21:04:41
URL: http://annasfotnoter.wordpress.com/
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0