Bråda veckor på Bristol!

Det grejas på Bristol. Barnen har lov som sagt och det innebär att det är tämligen lugnt på skolan.

Det innebär också att just den här tiden är den bästa att genomföra arbeten som behöver göras, för att säkerheten blir bäst utan massa barn där.

 

 

Det är mycket på gång...

 

Latrinerna har blivit tömda och renoverats inifrån och ut. Det byggs inte och håller inte som det gör i Sverige vilket är synd för det kostar ju pengar att reparera tämligen nybyggda grejer också.

Men det är iallafall gjort, eller om det pågår, jag vet inte riktigt.

 

 

Det är också faktiskt på gång att byggas ett förråd på skolan. Det här har dividerats fram och tillbaka länge och vi har haft olika åsikter huruvida det behövts eller inte. Men jag och Jennie tycker det och nu är det på gång att byggas, och Eddie är gladare än gladast!

Man kan inte ha grejer utan att ha möjlighet att förvara dem på ett säkert ställe för då försvinner det med all säkerhet!

 

 

Sen har vi också på gång lite målning av skolan...Dels har den faktiskt aldrig blivit helt färdigmålad, vilket i sig nästan är pinsamt att erkänna, men så är det. Dels så slits färgen hårt av både barn,sol,vatten,och torka så det var välbehövligt minst sagt!

 

Eddie har stressiga veckor, men det är såhär han vill ha ha det.

Han har stor hjälp av en kille som heter Faisal. Han verkar kunna allt! Jag träffade honom senast jag var nere och han är en riktigt glad skit.

Faisal är en av alla de ungdomar som fått hjälp av Eddie med sin skolgång, han är vuxen nu, men tacksamheten går aldrig ur dem. Eddie är, och förblir deras hjälte och förebild.

Och det är ju bra när vi kan hålla arbetskraften bland dem som Eddie känner och litar på.

Dom hjälper honom att få ett arbete gjort och vi kan tillsammans med Eddie se till att dom får pengar för det arbetet som dom gör, mycket bättre kan det inte bli tycker vi!

 

Vi hoppas kunna visa  färska bilder så snart jobben är klara!

 

 

 
 
Faisal kan både det ena och det andra. Han spelar med brassbandet när det behövs... här har han den nya Tuban.... Han är också en hejjare på att reparera instrumenten när dom går sönder. Han försöker nu lära upp de yngre att reparera också så att kunskapen ska finnas där.
 

Här är Faisal och Sam i full färd att laga barnens karusell. Sam är utbildad svetsare och Faisal kan allt... :)
Tillsammans klarar dom mycket!
 
 
                                                                      Anna

Kommentarer
Postat av: Pia

Så underbart att ni har en sådan som Faisal där! En alltiallo är så viktig att ha nära. Förstår att han är en hjälte för alla han har hjälpt, utan hans och er hjälp är det inte lätt att växa upp i Uganda.
Kramar till er från mig <3

Svar: Ja, alla skulle ha en Faisal! :) Jag funderar ofta på hur många barn som skulle gått under utan Eddie... det är otaliga skulle jag tro. Helt fantastisk... Kram och Tack! A
Jennie och Anna

2014-01-05 @ 17:25:25
URL: http://marlonzacco.blogg.se
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0