Lyckans dag fortsätter mot Victorias dag.....

Jag är inte en van bloggare som Anna skrev i går och livet kom i kapp i går och gjorde att detta föll i glömska....., men vi fortsätter där vi var och vi hade precis lämnat Eddies mamma.
 
Det blev några timmar i bil denna dag. Det festliga är att ingen riktigt pratar om hur långt det är i kilometer eller miles, utan man pratar i tid i stället. Så efter ytterligare någon timme på dom bitvis väldigt håliga och svårframkomna vägarna så närmade vi oss Eddies och Annes hem. Vägen fram till huset går knappt att beskriva i ord med det känns som om bussen skulle välta flera gånger om och vägen är så smal så man kör i grannarnas "trädgårdar" för att komma upp till Eddies hus. Vägen har jag åkt förr så på något konstigt sätt så kändes det helt normalt.
 
Väl framme så fick vi äntligen möta Eddies son Lorraine och hans dotter Whitney. Dom är i sin skola under terminerna och kommer bara hem över loven. Dock är skolan relativt nära deras hem så vissa söndagar så åker Eddie och Anne till barnen och hälsar på. Nu hade dom fått ledigt torsdag till söndag så det var otroligt härligt att få krama om dom igen. 2008 var det den första gången som vi träffade barnen och sedan har vi följt dem under åren som gått och dom är helt fantastiska barn och Lorraine är en kopia av sin pappa både i sätt och till utseende. 
 
 
 
 
Whitney och Linnéa, 2008
 
 
 
Whitney 2014
 
 
En liten Lorraine 2008 med Sveriges och Ugandas flaggor målade i ansiktet
 
 
 
 
 Lorraine 2014
 
 
 
 
Födelsedagsbarnet själv tillsammans med Felicia.
 
 
 
''
När vi kom dit så låg kalasstämningen i luften. Anna som var med på Victorias 2 årsdag hade lite koll på hur ett Ugandiskt kalas kan se ut. Lite kompisar till Victoria skulle komma senare och under tiden så kändes det så bra att bara vara tillsammans med barnen. Vi ritade, pysslade, tog kort och sjöng allt medans kalaset förbereddes.
 
 
 
Tårtor hör ju ett kalas till och även så i Uganda. Tre små tårtor med ett ljus i varje.....
 
 
Victoira tillsammans med sin kompis Alex
 
 
 
 
 
 
 
Sam och Ludvig,eller Rudvig som han fick heta av många. Eddie kallade han dock för Ludde :)
 
 
 
 
 
Min moster Kerstin hade stickat en härlig tröja som passade födelsedagsbarnet alldeles perfekt. 
 
 
Dagen ute på vägarna och alla våra besök satte sig hos oss alla som var med. Det är något speciellt att komma ut och få se det fantastiska gröna och vackra ugande som breder ut sig när man lämnar Kampala. Att sedan lägga till alla möten med människorna som vi har i våra liv det berikar det hela ännu mera. 
 
Det var en lyckans dag och med ett leende och med en tacksamhet så somnade jag gott denna kväll.
 
 
Jennie
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Pia

Det är så härligt att få läsa och följa er :) Ni är så fantastiska, och gör ett otroligt arbete!
Imorgon kommer klappen ;)
Kramen

2014-11-21 @ 09:23:26
URL: http://marlonzacco.blogg.se
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0