Det kunde ha varit du...

Jag har fått ett nytt jobb som jag håller på att sätta mig in i nu.Jag ska jobba som personlig assistent.Min allra första tanke när jag träffade den människan som jag ska arbeta med var att:
Jag har inte vad som krävs för det här jobbet,jag klarar det aldrig.
1 timme tog det och sen visste jag att just precis den människan kommer ledsaga mig till allt klara allt det som jag behöver kunna och min oro försvann.Det fanns i en pärm att läsa om hur man ska vara som personlig assistent,hur man kan tänka liksom. Tänk att det kunde ha varit du.....Dom orden fanns att läsa och det satte sig djupt i mig.
Det gör det hela så enkelt.Hur hade jag velat att nån var emot mig om det var jag?
 
 
Precis på samma sätt tänker jag ofta när det kommer till Bristol och vårt arbete där.Man sätter sig själv i situationen och så jobbar man utefter det.Sovsalarna är ett lysande exempel på det.Jag såg mig själv stoppa om mina egna barn i de sängarna som dom hade och då vet man att det så får det inte se ut.Eller man ser sina egna barn stå i en lång ringlande kö för att hämta vatten klockan 5 på morgonen,det vill man inte heller och då gör man nåt åt det.
 
 
Jag är så otroligt tacksam över varje del av mitt liv.Varenda sak man går igenom och varje hinder man tar sig förbi gör att man växer som människa och man blir lite bättre.
Alla människor har något att lära en om man bara vill och om man är öppen för det.
Världen är verkligen en plats för alla och alla borde få ta del av den på samma villkor oavsett vem du är och vart du kommer ifrån,varför kan det inte bara få vara så?
 
 
 

Anna
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Precis så!

Svar: 😀 Det tycker jag med!
Jennie och Anna

2015-04-15 @ 11:53:57
Postat av: Anna-Bokcaféet i byn

Bästa Anna,
du inspirerar med all din klokskap. Jordnära, kloka, sunda tankar grundade på det viktigaste antagandet av dom alla, att alla är lika mkt värda. Det kan de flesta människor haspla ur sig men i dittt fall lever du som du lär. Det inspirerar ska du veta!
Kram Anna

Svar: Tack så hemskt mycket! 😀
Det borde vara så självklart men ändå har vi så lång väg att gå när det gäller just människors lika värde.
Tusen Tack för dina ord! Dom värmde skönt! Kram A
Jennie och Anna

2015-04-15 @ 19:43:30
URL: http://bokcafeetibyn.blogspot.com
Postat av: Sandra - 3 barns mamma <3

Vilket härligt jobb du har fått. Har jobbat som p.a själv och det är ett sådant givande jobb. Tror nog att jag lärde mig från det jobbet än eleverna mina ;) jag tror att detta är ett jobb som är klippt och skuret för dig. Du har sådan utstrålning.

Va jag älskar alla bilderna ni delar med er utav. Något som är så långt ifrån känns så nära tack vare er.

Ja du den frågan tycker man är så självklar. För vi är alla människor och vi är alla lika mycket värda. Men ändå så får vi inte ta plats. Men jag tror att vi kommer närmare den drömmen genom att själva ge våran omgivning plats och rum :)

Svar: Ja,jobbet känns riktigt bra och jag hoppas att jag ska klara av det på bästa sätt! 😊

Bilder säger allt och vi är glada om vi klarar av att förmedla något med dem...Det är det finaste betyget vi kan få! 😊

Lika för alla borde vara självklart,men vi är tyvärr långt ifrån den verkligheten... 😒

Tack för att du kikar in hos oss! Det betyder mycket... Kram! A
Jennie och Anna

2015-04-16 @ 02:44:17
URL: http://www.mammansandra.blogg.se
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0