Spela roll?

Pratar med Eddie en morgon och vi pratar om vår del av arbetet här i Sverige. Jag säger att den största biten är ju att få folk att tro på det vi gör. -Det måste vara jättesvårt med tanke på erfarenheterna ni vita har av oss svarta...
Eddies svar gör att det knyter sig i magen.I mina ögon handlar det väl mer om de dåliga erfarenheterna de svarta borde ha om oss vita isåfall.Inte har väl vi behandlat dem speciellt väl förr i tiden?
 
Jag tänker att det där med olika färg på huden är så otroligt laddat för en del och jag förstår inte grejen,även Eddie ser det och sätter på ett vis sin egen färg lägre än vår.I Uganda gör dom det och säkert i andra Afrikanska länder också skulle jag tro.Jag förstår det inte.När bestämdes det att det vitt skulle vara det bästa?
 
För mig handlar det inte om svarta i Afrika som behöver hjälp,det är ju Eddie och barnen.Människor, precis som vi.
Varför skulle färgen spela nån roll överhuvudtaget?
Inte så sällan får vi höra:
-Det är så många som behöver hjälp! Inte bara där i Afrika!
Det är sant,det är så otroligt många som behöver hjälp,här i vårt land också.Jag vet det och jag tycker att det är precis lika illa att ett barn som är vitt går hungrigt och inte har en mamma som att jag tycker det illa att ett svart barn har det så.Färgen betyder ingenting men människan bakom färgen gör det...
 
 
 
 
Anna
 
 
 

Kommentarer
Postat av: sandra - 3 barns mamma <3

Denna ständiga färg fråga. Hur man än gör så åter kommer den :( Jag ser inte heller människor i färg. jag ser var och en som de är oavsett färg, land och religion. Mycket har hänt under våran tid på jorden och jag tror att det alltid kommer att finnas dem som kommer att ta upp händelser från förr. Förstår dem. Visa händelser kan aldrig förlåtas. Men vi måste alla komma ihåg att det som har hänt har hänt och vi får ta lärdom ifrån det och att vi inte kan döma andra för vad folk gjorde innan dem.

ha en fin torsdag!!!

Svar: Visst är det så...Man får ta det därifrån man befinner sig just nu. Ha en bra dag! Kram A
Jennie och Anna

2015-07-09 @ 06:21:06
URL: http://www.mammansandra.blogg.se
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0