Nej det kan du inte....

Vi bor alltid på samma ställe när vi åker till Uganda. Stället är säkert för det ligger nära det Ugandiska parlamentet och där är rent.Extremt olyxigt men det vill vi ändå inte ha när vi är där,så vårt ställe funkar alldeles utmärkt! Numera får jag också en kram av städerskorna när jag kommer och några ord om att dom är glada att se mig igen,så det känns lite hemma :)
 
Vår egen packning när vi åker är alltid minimal så det brukar sluta med att vi luktar skit dom sista dagarna för kläderna är väldigt orena. När jag vara nere förra året så tvättade mama Big,Eddies fru, alla mina kläder under alla 9 veckor,det var inte tal om nåt annat! Dom sista 5 veckorna när jag bodde i stan fick jag lämna kläderna till henne på fredagen och sen fick jag dem tillbaka tvättade och strukna måndagmorgon....Jättepinsamt men hon blev på riktigt stött om inte jag gjorde det,så jag gav med mig på den biten.
 
Nu när jag var nere så reste jag med lite mer kläder för att jag skulle ha lite att röra mig med. Men med den värmen och torkan som var i Uganda just då så gjorde det att jag blev så skitig så det gick verkligen inte att använda kläderna mer än en dag och 16 par byxor reste jag inte med kan jag säga.
Så...vi gick ner i den lilla närbutiken och köpte en tvättbalja och en rad med tvätt tvålar för att kunna tvätta lite på hotellet. Det känns ändå bra att vara ren...
 
När det var dags på kvällen att sätta igång så sa jag till Sam att jag kan tvätta!
Då tittade han på mig så sa han: Nej det kan du inte....Men du kan sitta här och hålla mig sällskap och sen kan du hänga upp dom.
Jaha....besserwisser vill jag säga till honom men jag höll mig och insåg ganska snabbt att nej...jag kan verkligen inte tvätta som dom gör....
Men,men...jag fick fotat honom när han tvättade och vi fick pratat ytterligare lite till om livet i största allmänhet och jag fick kläder som var rena som om dom tvättats i en tvättmaskin...vilken jäkla kille! :)
 
 
                                                                                    Anna
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ewa J Sundberg

Wow, så intressant! Blir nyfiken ju! På vilket sätt skiljer sig Ugandisk och svensk handtvätt? För att det FINNS skillnad, den förstår jag ju på det du berättar :)
Kram!
Ewa J S

Svar: Ja...alltså....nu kan det ju vara så att jag tillhör generationen som aldrig lärde sig handtvätta överhuvudtaget så skillnaden på just det kan jag inte uttala mig om...Men på maskinen jag använder och på sättet Sam tvättade så var det absolut skillnad! :) Kram A
Jennie och Anna

2015-03-12 @ 12:35:01
URL: http://www.arteva.se
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0