Museveni VS Besigye

Nu är det lite livat i Uganda i samband med valet. Mannen som utmanar nuvarande presidentem Museveni hade kampanjat i ett område där det var förbjudet så polisen hade fått använda tårgas för att skingra anhängarna,samtidigt som de arresterade utmanaren Besigye i några timmar innan de släppte ut honom igen.
Säkerheten inne i själva City är extremt hög och idag var det sista dagen för presidentkandidaterna att övertyga folket att rösta på just dem.Imorgon är det,enligt lag förbjudet att kampanja.
På torsdag ska sedan valet genomföras.
Tyvärr är det så att dom unga i Uganda redan förlorat tron på att deras röst betyder något och därför förväntar man sig ett jättelågt valdeltagande. 
 
Oron för ett nytt inbördeskrig finns hos främst de yngre Ugandierna.De äldre vet att det mest troligt inte kommer att ske nån förändring alls. Båda kandidaterna lovar guld och gröna skogar men när valet är över så kommer med all säkerhet allting vara som vanligt igen och folket i Uganda lämnas till sitt öde. Dom bor i ett land utan något som helst skyddsnät så det är ganska lätt att förstå att dom tappar tron på livet ibland...vem hade inte gjort det?
 
 
 
Anna
 
 
 

Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0