Det sjuka finns precis överallt!

Det är så mycket saker som är så svårt att förstå...Vi åtgärdar det ena efter det andra problemet och likväl finns det tusen kvar.Saker vi inte behöver tänka på här hemma ens.Trånga sovsalar,vi bygger nya,skitigt vatten,vi renar det,sjuka barn,vi tar dem till doktorn.Allt går att lösa.
 
Så kommer nästa grej....barn som är dåliga i magen trots det rena vattnet....Varför?
På Bristol ansvarar barnen för sina egna tallrikar och muggar.När dom har ätit ska dom diska det och stoppa tillbaka det i sin låda.Det funkar sådär.För det första så blir dom små ofta av med sina tallrikar,de större tar dem.Sen så brister det totalt när tallrikarna ska diskas....Om dom ens diskar dem. Det kan funka att slicka tallriken också om man är 4-5 år och sen stoppa tillbaka den för att äta på den några timmar senare igen.
Det funkar bara sämre för kroppen då bakterierna såklart frodas nåt vansinnigt.
 
Så...nu får vi göra ett nytt försök med att tallrikarna samlas in av dem i köket varje dag för att diskas och förvaras där mellan alla måltider.Problemet är att det ska hinnas diskas. 200 tallrikar och 200 muggar tar sin tid.
Men vi kan iallafall inte ha sjuka barn oavsett vad.
Senast vi köpte nytt var 2014 men då delades det ut för varje barn att behålla,nu testar vi med nya men att personalen ansvarar för dem,så hoppas vi att det funkar.
 
 
 
Anna
 

Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0