Kabalagala!

 
En mama Big och ett par vana händer är allt vad som behövs för att göra Kabalagala,pannkakor.
Dom är i storlek som våra plättar men tjockare och man friterar dem i olja.Fullt ätbara om man inte kallar dem pannkakor för då blir det smakkrock i min hjärna.
Pannkakorna görs och säljs som mellanmål till dem som har råd att köpa och dom mättar bra.
 
Hon gör degen i en stor plastbalja sen har hon den runda träbrickan ni ser samt en kavel som mer är en tjock träpinne bara.Hon sitter på golvet och hela tiden kommer det nån som undrar nåt,eller vill ha nåt.
Skratten och pratet är härligt att lyssna till där i köket.Det är alltid ungdomar där som också hjälper till,inte för att dom måste men för att dom vill.
 
Jag hamnar ofta där...När det har blivit för mycket häng med Eddie och Sam så behöver man lite tjejprat ibland och då är mama Big världsklass.Senast berättade hon nu att läget håller på att förändras för kvinnorna i Uganda.Dom har insett att dom måste ha ett liv vid sidan av den mannen dom valt.Därför att om mannen lämnar dem så har dom inget att falla tillbaka på.Mannen tar oftast barnen med sig eller så lämnar han helt sonika kvar dem och då finns det inget som heter gemensam vårdnad eller underhållsbidrag precis och kvinnan hamnar i total misär.
 
Hon pratar om nåt som har varit en självklarhet här länge och ett Uganda 2016 bör nog ta sig dit också,det känns som det är dags för kvinnorna att stå på egna ben.
 
 
                                                                                     Anna
 

Kommentarer
Postat av: sandra - 3 barns mamma <3

Starkt inlägg. Ännu en påminelse om sådant vi tar för givet här hemma. Kvinnorna i Uganda är väldigt utsatta om männen drar. Vilket är hemskt med tanke på att vare sig man är man eller kvinna så är man lika värda. Att inte ha samma rättigheter eller att bli sedd på samma sett, som tex vid jobb, är viktigt. Jag tror starkt på Ugandas kvinnor och jag tror att tillsammans kan de vända på pannkakan. Men vi måste hjälpa till att stöta och förhöja deras röster kring det.
Ni är underbara <3
Ha en kalas fin helg!!!

Svar: Kvinnornas situation är oerhört pressad och det är jättesvårt att förstå att nån faktiskt inte överlever utan en man...Dom har startat sitt arbete och det är bara att hoppas och tro att dom klarar det! Må väl! :)
Jennie och Anna

2016-07-22 @ 11:59:01
URL: http://www.mammansandra.blogg.se
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0