Lite pirr i magen har vi allt....

Idag är det en stor dag för våra P7 elever.Idag är det den första av 3 dagar när dom ska skriva sina examensprov.
Eller första provdagen är väl imorgon egentligen men idag träffas dom för breifing inför vad som ska ske under kommande dagar.
Examens proven skrivs inte på den skolan man går på utan det är samma över hela landet och man åker till ett speciellt center där allt sker.Så idag har vi 26 spända elever som med all säkerhet har världens renaste och mest välstrukna uniformer och de mest skinande blanka,välputsade skorna för det där är viktiga saker i Uganda!
 
Så lite pirr i magen har vi allt nu...P7 är ett oerhört tufft år för eleverna och det är nu man får se om allt slit lönat sig.
Ingen vill repetera klasser och allra minst vill man repetera P7....det jobbet vill ingen göra igen.
Vi har en lite mindre stark klass i år men vi hoppas såklart på att så många som möjligt tar sig igenom och att vi kan få så många som möjligt till Secondary nästa år.
 
Tillhör du en rik skola i Uganda så kan dom köpa proven innan och på så vis få igenom sina elever på 100%...Korrupt är bara förnamnet för det säger ju egentligen ingenting om ungdomarnas egentliga kunskapsnivå och man skjuter bara problemet för dem på framtiden.
Bristol faller inte under kategorin `Rika skolor` så vi får helt enkelt förlita oss på ungdomarnas kapacitet och tro att dom skriver bättre än nånsin.
 
Ni är i våra tankar dessa dagar och alla andra,och vi hoppas ni känner all styrka vi skickar till er.
Ni är bäst alltid,oavsett vad.Glöm aldrig det.
 
 
Kafuko är en av de eleverna som skriver idag.
Hon är också en av de starkaste eleverna vi har det här året...Hon är också 1 av 2 flickor som valt att spela trumpet i brassbandet genom alla år.Tjejerna klarar oftast inte det då lungorna av nån anledning inte håller samma kapacitet som hos killarna,men Kafuko vill och då gör hon det.
Det säger en del om drivet som finns inuti henne.Hon ser inga hinder.Och det gör inte vi för henne heller.
 
 
Anna och Jennie

Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0