Karlsbaderbullar och Fizzy pops!

En del av dem i Uganda har ju vi haft med oss sedan starten som sagt.Det går ju inte att komma ifrån att dom blir lite försvenskade också likväl som vi blir lite Ugandiniserade.
Högt på önskelistan från en utav dem är Karlsbaderbullar från vårt bageri härhemma.Ni hör ju? Det är ju inget dom har i Uganda direkt.En annan sak är godissorten M&M...inte så svenskt kanske men absolut inte Ugandiskt heller.
Fizzy Pops är en annan sak som alltid är med...de där rosa-blåa sura godisarna.
 
(Bilder från google....)
 
En sak som dock går rakt bort är lakrits,dom hatar det.Jag tror nästan dom hade kunnat svälta hellre än att äta det.Förstår mig inte alls på dem...det som är så gott?
När man berättar att man mest troligt kan bli ombedd att lämna en restaurang i Sverige om man som vuxen skulle dra igång att äta med händerna då står dom helt oförstående inför det.
Det är otroligt lärorikt att få ta del av varandras kulturer såhär,det borde alla få göra.
 
Detta är min Ugandafavorit... :)
 
Anna

Kommentarer
Postat av: NORRSKEN EMMISH

ha en fortsätt bra måndags kväll


Svar: Testa att kommentera nåt som rör inlägget så kommer du snart ha fler läsare till din blogg :) Önskar dig en bra tisdag, Anna
Jennie och Anna

2017-08-21 @ 19:11:06
URL: http://nouw.com/lillemmish
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0