Va?!

Det som utan tvekan ställer till störst problem för oss i arbetet är att vi inte har samma modersmål.Vi är inte på något sätt några stjärnor på engelska men vi är inte heller helt värdelösa.Eddie är betydligt starkare i sitt språk.
Men det är inte bara liksom orden som gör det svårt utan vi pratar på nåt vis lite grammatiskt annorlunda engelska också,det är svårt att förklara.
Man får på nåt sätt lära sig vad dom menar när dom säger vissa saker,men det tar ju sin lilla tid.Man får också en makalöst ful afrikans brytning på sin engelska också efter ett tag.Tack och lov är det bara i Uganda man låter just så.
Ibland när nån utav oss pratar med Eddie på Viber så kan det bli att vi får skicka ett meddelande till den andre med orden....Vafan menar han?! Oftast kan vi då med gemensamma krafter lista ut vad det är han pratar om :)
Det upptill att han är man,afrikan och vet precis vad han pratar om med alla seder,bruk och konstigheter dom håller på med i Uganda så kan ni förstå att det ibland är ett heltidsjobb bara att förstå allt rätt!
 
 
 
Anna

Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0