Lov var det här!

Lika fort som livet går här hemma går det i Uganda.Nu är termin 2 av 3 avslutad på Bristol och de allra flesta barnen ska ha några veckors lov.Skönt för en del,mardröm för andra.
De barn som ska avsluta sista klassen i Primary school,dvs P.7 åker oftast inte hem alls utan de stannar kvar på skolan och studerar hela lovet för att öka chanserna att klara slutproven som görs och som kan innefatta allt man ska ha lärt sig under sin skolgång.De där proven är ingen walk in the park kan jag säga och det skapar en rejäl skopa ångest hos mängder av ungar. Ingen vill misslyckas det sista året och gå om det en gång till men ändå är det precis det som händer för jättemånga. Dessutom kan föräldrar ( om de har pengar ) bestämma att barnen ska gå om ett år i skolan om de anser att deras resultat inte är bra nog även fast de på pappret klarat proven.
Udda kan jag tycka och kanske inte det bästa sättet att öka på självförtroendet hos sitt barn om man säger så.
Men Uganda är Uganda i alla lägen.
 
På Bristol är tanken att det ska rivas det här lovet istället för att byggas.Den gamla lärarbostaden ska ner för att ge större skolgård för alla barn.Nu är jag dock inte helt 100 säker på att den orken finns hos Eddie just nu så det återstår att se helt enkelt. Ner ska den,frågan är bara när.
 
Men nu... LOV!
 
 
Man märker inte strumporna med nån jättefiness precis,och jag vet inte heller om det är särskilt tydligt heller egentligen...
 
Anna

Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0