En resa till Kabale!

Under många år har jag haft en önskan att resa till ett ställe i Uganda som heter Kabale. Det ligger neråt gränsen till Ruwanda.Problemet har varit att det är skitlångt dit från Kampala där vi håller till och att jag har inte riktigt tagit mig tiden.Nu gjorde jag det.I en bil drog vi iväg Hampus,jag och Sam tillsammans med en chaufför och en kompis som bor i Kabale.Han har inte haft råd att åka hem på 2 år så det var läge att ta han med när vi ändå körde dit. Anledningen till att jag velat åka dit är att där finns det en Emma.

 

Emma är en svensk tjej som måste vara en av de modigaste kvinnorna jag vet. I Kabale har hon,tillsammans med andra såklart, räddat livet på gatubarn. Historien i sig är lång så den kan jag inte dra här men det är sannerligen en vacker historia.Kantad av svårigheter och ledsamheter är jag alldeles säker på men likväl vacker.

Dit,har jag haft en längtan.Tänk att få se det huset där dom bor och hur det drivs.

 

Jag skrev till Emma och frågade om det var okej att vi hälsade på och det var det. Hon var själv inte på plats i Uganda just nu men vi blev väldigt väl mottagna av Richman,en av de anställda där.

Det var en stark upplevelse.Att ha läst om ungdomarnas bakgrunder och så få se dem nu….Välartade ungdomar med så mycket hjärta i sig och med personal som är tydligt instruerade i att behandla dem med respekt och varsamhet.Det är sannerligen ingen självklarhet i Uganda.

 

Det var ett möte som kommer stanna i hjärtat länge både på Hampus och mig.Och vi är så tacksamma för att vi fick komma dit <3

 

Läs mer om Emma och hennes skitungar här!

 

 Här fick vi se hur Joram odlade grejer! Han visade oss runt i huset också.
Killen vi ser ryggen på här heter Ivan...Han visade mer vilka kaniner som var färdiga att äta! Han var nog nästan inte tyst en sekund tror jag!
Vi fick kolla på bilder och snacka fotboll! Ett intresse alla verkar dela!
Jag fick en liten goding i knät som heter Pias :)
En Richman! :)
Hampus och Ivan :)
Och så lite gruppfoto såklart!
 
 
Anna
 

Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0