Den gåtan borde kunna lösas

Lördag morgon och jag hamnar framför reprisen av Skavlan.Han avslutar med en gäst som fått en livmoder transplanterad och tack vare den kunnat bära och föda fram sitt barn eftersom hon själv föddes helt utan livmoder.En pojke föddes,inte bara ett mirakel för sina föräldrar utan för en hel värld.Tårarna på denna skrivande människa lät såklart inte vänta på sig.Livsberättelser har den inverkan på mig helt enkelt.
 
Jag torkar tårarna och tänker att livet och världen är jävla fantastisk ändå och forskning är så viktigt för att föra världen ännu längre fram.Men så i nästa ögonblick så kommer det till mig...Det är 2019 och vi gör saker som är så fantastiska.Hur kan det då komma sig att vi också år 2019 har människor som dör för att dom saknar pengar till sjukvård? Att vi stänger våra gränser för människor som behöver fly undan krig och att det ens finns krig när vi är så smarta? Att vi än idag släpper kommentarer som ska ni vara i vårt land så gör som vi säger och gör och att det faktiskt finns dem som 2019 inte accepterar att människor avviker ifrån normen och att inte all kärlek är bra kärlek.Jag kan komma till Afrika och bli behandlad annorlunda för att jag är vit istället för svart och att dom automatiskt tror att jag är rik just därför.
Hur kan vi människor vara så otroligt smarta och framgångsrika inom vissa områden och sen helt det motsatta i andra...det är en gåta som nån borde kunna lösa.
 
 
Anna
 

Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0