Gott nytt år!

Från djupet av våra hjärtan vill vi säga TACK!

För att ni läser och för att ni tror på oss och på det vi jobbar för.

För att ni så totalt har öppnat era hjärtan för oss, Eddie och för våra barn.

Vi har haft ett makalöst 2013.

Fulla av förhoppningar för ett minst lika bra 2014 så vill vi bara önska er

ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!

och Tack för att ni finns.

 

Jennie, Anna och Eddie

 

 
 
 

Vi tittar tillbaka litegrann....

2013 har varit ett händelserikt år för Bristol Academy,Eddie och för oss!
 

Att få göra detta vi gör borde alla få göra! Det är en ära och man lär sig vad som betyder nåt i livet på riktigt... Har du en gång haft ett par små barnaarmar kring din hals som du vet saknar trygghet så blir du berörd.

Eller att du får historier och livsöden berättade för dig som inte liknar något annat du tidigare hört från en ungdom, då lutar du dig inte tillbaka igen kan jag säga... då fajtas du till sista svettdroppen för dem....

Jag lovar. Vi vet det.

 

 

 

 

2013 har i korta drag sett ut såhär....

 

 

Vi har gått från att vara 3 i vårt projekt till att vara 2.

Ibland drar man åt olika håll och det blir inte alltid som man tänkt och trott, därmed inte sagt att det inte blev fantastiskt bra ändå! Vi har fått hitta nya ansvarsområden och vi har haft ett arbetsamt men oerhört lyckligt år tillsammans med Eddie och barnen.

 

Vi startade 2013 med att åka tillbaka till Uganda och till våra barn igen.

Jennie, jag och våra egna yngsta barn Felicia och Elias som ännu inte varit där. Vi hade en fantastisk vecka och vi fick möta en ny sida hos Eddie. Hjälp vad vi skrattade mycket!

 

 
 

Vi har också fått  gjort en del stora saker på skolan under året....

Vi har bland annat kunna fylla igen ett gyttjehål som fanns kvar på skolan sedan byggtiden.

En grop som var en stor oro för Eddie då det fanns risk för att de mindre barnen skulle drunkna. Nåt som vi inte förstod innan vi med egna ögon såg det i februari. Pengar till det gick ner strax efter vår hemkomst och det var en mycket lättad Eddie....

På samma gång satte vi också hängrännor och stuprör på skolan för att lättare kunna samla upp regnvattnet som också det används för tvätt av både barn och kläder.

En ny stor tank köptes också för just uppsamling av regnvattnet.

 

 

Vi gjorde en insamling på initiativ av Åse till nya instrument till brassbandet på skolan.

Fantastiska 15.000 drogs in och Eddie valde att inhandla en ny Tuba och en ny Trombon. Instrument som hade varit en omöjlighet för Eddie att skaffa själv.

Vi har sällan skådat en mer tacksam Eddie kan jag säga...Och vi hade inte vågat satsa på det om det inte varit för Åse...

Hon har onekligen en speciell plats i våra hjärtan för från ingenstans och bara genom att läsa det vi skriver så har hon  gjort allt för att hjälpa oss....

 

 
Det största av allt som möjligen slog Eddies lycka för instrumenten var att det numera finns vatten på Bristol!

En fantastisk sak som gör stor skillnad!

Bara för oss att få veta att barnen slipper släpa allt vatten skapar ett  lyckorus som inte ens går att beskriva....

 

 

 

I juli blev min längtan för stor och jag bokade ytterligare en resa till Uganda. Landet som vi kommit att älska.

I oktober gav jag mig av,ensam den här gången. Oron var stor hos dom flesta i min omgivning men jag har aldrig lärt mig så mycket som jag gjorde under mina 2 veckor där... jag kände mig oerhört lugn och jag skulle lätt göra om det. Jag hade ytterligare en fantastisk resa, och jag fick uppleva allt jag önskat och mer därtill....

 

 

 

Nu i december gick det ner julklappar till lyckliga barn. Våra familjevänner bidrog till frakten och vi fick själva sticka till 80 kr! TusenTack för den hjälpen!

Ca 80-85 julklappar skickades ner till våra familjevänsbarn samt de boende barnen på Bristol.

Dom delades ut av Eddie iklädd tomtekläder och dom fick också skumtomtar!

En lyckans dag har vi fått veta även om vi ännu inte fått så många foton ännu. Men det kommer!

 

Vi skickade också ner pengar för en julmåltid samt en utflykt för barnen som inte har nån att åka hem till utan som blir kvar på Bristol under hela lovet. Barnen och ungdomarna valde bättre mat  istället för en utflykt och vi dog lite inuti för vi insåg vidden av att äta... men vi är förstås glada för att dom kan äta bra åtminstone under 1 veckas tid.

 

 

Under året som gått har vi också varit ute på flera föreläsningar,vi har sålt lotter till förmån för barnen, vi har deltagit på en julbasar och om och om igen har vi fått vi prata om det vi så starkt brinner för.

Och vi gör det med stor glädje!

 

Vi har som sagt haft ett arbetsamt men samtidigt ett lätt år med Bristol för att fler och fler har fått upp ögonen för det vi gör. Vi är inte ensamma längre.

Det innebär att vi fått lite mer hjälp med pengar till barnen och det underlättar såklart.

Pengar kan inte ersätta en varm famn att krypa upp i, men vi kan göra andra saker som  gör det lite lättare i deras vardag...

 

Det är med stolta steg vi kliver in i 2014 Jennie och jag.

Vi kliver in på vårt 6e år tillsammans med Eddie och barnen på Bristol Academy.

Jag hoppas ni känner hur tacksamma både vi och Eddie är för det ni gör tillsammans med oss och för oss!

 
 Tillsammans gör vi nämligen skillnad och vi vet att hårt arbete lönar sig....

 

 

                                                                                   Anna

 

 

 

 


SylvesterLoppet!

Oavsett varifrån hjälpen kommer till våra barn så är vi oerhört tacksamma för den! Men när den kommer från vårt eget lilla samhälle så känns det alltid väldigt bra inuti...
 
 
På nyårsafton anordnas det ett lopp här i Tvååker sedan 3 år tillbaka där dom ansvariga i år beslutat att skänka överskottet till våra barn på Bristol. Dom har aldrig tidigare tagit ut nån avgift för att starta med det gör dom nu i år och samtidigt så springer man då för en god sak!
Jag och Jennie kommer inte att springa....Jennie har ett avslitet korsband att skylla på... vad jag ska skylla på vet jag inte riktigt......funkar det med lathet?
 
 
En tjej som heter Angela gjorde detsamma i våras med ett annat lopp och nu hakade dessa på och gör detsamma.
TusenTack säger vi och om nån vill springa en runda för Bristols Barn så är ni varmt välkomna!
Vi kommer att vara där och titta på..... :)
 
 
 
 
                                                                               Anna
 
 
 

Ibland händer det....

Ett meddelande från Eddie får mig att stelna till från hårfästet ända ner till tårna.

En dålig nyhet Anna, Sam har förlorat en släkting.

 

Det räcker för att tårarna ska komma för jag är så långt borta.

Tankarna drar direkt till hans farbror som jag vet varit sjuk och Sam har tillbringat mycket tid med han på Mulago. Och det var han... Cancern tog också honom till slut och Sam är ett steg närmre att vara ensam kvar.

 

Sam är delvis uppväxt hos sin farbror så det är en förlust såklart. Han dog på juldagen, en dag som jag så gärna önskat skulle bli en bra dag för Sam, istället blev det en ledsen.

En begravning i Uganda sker oftast bara någon dag efter dödsfallet,det är inte som här.

 

Jag vet att inte Sam är den förste som förlorat någon, han är inte heller den sista, men han är den som jag har närmst mig i Uganda och helt klart är, att hans smärta faktiskt också är min....

 

 
 
                                                                            Anna

Vi jobbar för en hållbar framtid.

Bland det svåraste som finns med vårt arbete i Uganda är att förstå vad den andre parten menar.
Vissa saker är för oss så självklart så vi tänker inte på att det finns andra sätt att tänka på ens....Och likadant är det för Eddie, han vet ju inte till 100 vilka ramar vi har att jobba inom, för det vet vi ju inte ens själva alltid.
Ibland har vi pengar att jobba med ibland har vi det inte. Likväl vet vi aldrig när vi kan komma tillbaka till dem, därmed kan vi aldrig planera vårt arbete utefter det heller.
 
 
Därför är det svårt att vara helt konsekvent när vi jobbar för att vi lär oss hela tiden.
Jag och Jennie kan tänka ut fantastiska saker och stordåd vi kan göra därnere för att sedan bli varse att det där kommer ju inte att funka överhuvudtaget för vi är inte i Sverige...
Eddie har med all säkerhet stora saker han vill göra, men vi måste gå varsamt framåt för att vi hela tiden ska förstå varandra och göra rätt saker som är hållbart för framtiden. Det är ju för framtiden vi jobbar.
 
 
 
                                                                                   Anna
 
 

När hjärtat slår volter!

Häromdagen ringde det på min mobil, jag hann inte svara men ringde upp igen. Kvinnan i telefonen presenterade sig som Ingela och hon jobbade som diakon i församlingen i vår by. Hon berättade att det på julafton skulle hållas en gudtjänst i Tvååker med en levande julkrubba och dom hade önskemål om att få låta kollekten gå till våra barn i Uganda. Hon vill bara först kolla om det var okej för oss.Självklart var det okej men dessvärre kunde vi ju i vara med den här gången...
Men vi skrev ner några rader till Ingela som hon ville ha för att kunna berätta om det vi gör i kyrkan trots att vi inte kunde närvara.
 
Sen.... sent igårkväll plingade det till i min mobil och det var ett mail som kom.... Ett mail från Ingela.
Och jag hinner bara läsa ett par rader innan mitt hjärta exploderar fullständigt! Med en hälsning från hela församlingen och kyrkorådet meddelar hon att kollekten från kyrkan på julafton har blivit ofattbara 7000 kr....
7000 kr!
Kyrkan måste ha varit sprängfull med folk för det där är riktigt mycket pengar och Ingela måste ha gjort ett gott jobb för att få människor att ge på det viset!
 
Jag har svårt att ta in vad som händer och jag tror att jag kan prata för Jennie i det här fallet också.
Det är stora stenar som faller från våra hjärtan när hjälpen kommer från så oväntade håll som det gör nu.
Hjälp som vi inte bett om och hjälp som vi själva inte måste slita så hårt för.
Vi är så oerhört tacksamma!
Så vi kan inte mer än att bara säga Tack och lova att vi ska göra det bästa vi kan med den hjälp som ni ger!
 
 
Tillsammans gör vi skillnad!
 
 
 
Anna
 

SEKUKULU ENNUNGI!

Idag är det dags att säga God jul ,Sekukulu Ennungi ,igen för idag är det Julens största dag i Uganda ♥

Våra älskade ungar kommer att fira med god mat,det dom önskar mest av allt...

Julklapparna vi skickade ner till dem fick de i början av december innan alla började åka hem.

 

Kvar är nu 34 av våra barn. Barn som nånstans ändå är lyckliga barn för dom har haft turen att hamna hos Eddie. Nu gör han,tillsammans med oss, allt vad han kan för att ge barnen en bra jul, en jul dom kan minnas och bära med sig under en lång tid framöver.

 

Merry Christmas BristolKids! We love you all ♥

 

 

Anna 

 


God jul!


 
 

Idag vill vi bara önska er en riktigt God jul!

Vi vill tacka er för att ni finns, för Eddie,för barnen och för oss.

 Ni ger oss så mycket och bara veta att det finns människor som vill läsa och som vill veta hur barnen har det gör oss fulla av kraft.

Eddies tacksamhet är också den enormt stor.Han påminner oss ofta om att inte glömma att Tacka för hjälpen som han får för att kunna göra skillnad för sina barn.

Så...

Vi önskar er alla en riktigt skön jul! Ta vara på varandra och TusenTack för att ni är med och gör skillnad!

Utan er vore vi ingenting.

Jennie,Anna,Eddie och Barnen på Bristol Academy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Mat går före nöje....

Vi är på plats och det är vitt utanför vårt fönster, bara det höjer julkänslan massvis!

Jag blev klar precis som jag egentligen visste att jag skulle bli och oavsett vad så hade julen kommit ändå.

 

I Uganda är det jul precis som här och vi har frångått våra principer att aldrig hjälpa till med pengar till mat....

Vi har gjort det några år nu just kring jul och till de barnen som inte har någon att åka hem till.

 

I år skickade vi en summa till mat för dem att äta på juldan, och en summa så att Eddie skulle kunna göra nån utflykt med barnen eller göra nåt för dem på Bristol. Han satte sig ner med de barnen och ungdomarna som ska bli kvar över julen och diskuterade vad dom vill göra och dom hade en önskan... Att få äta bättre mat fler dagar istället för att åka nånstans eller göra nåt....

 

Mitt hjärta går sönder när jag inser vilken viktig bit maten är för dem. Bönorna och poshon står dem antagligen upp i halsen och dom väljer mat före nöje... Inte ett beslut ett barn eller en ungdom ska behöva ta men det är verkligheten i Uganda.

 

Imorgon är det julafton hos oss och jag tar emot den med öppna armar, jag önskar bara att jag kunde låtit fler ta del av den...♥

 

 Kortet är från förra julen...
 
 
Anna
 
 

Fjärde advent.....

Dagarna är så där härligt fulla av massa saker som ska fixas innan julen kan komma. Jag är inte lättstressad och tar allt med ro, men det är ju skönt när man kollat att alla klapparna är inhandlade och huset i någorlunda skick. Alldeles strax ska jag ge mig iväg på det sista jobbpasset innan jul och i dag får jag äran att jobba med min dotter Amanda så det känns ju lite lättare att ge sig av då.
 
I morse åkte Anna upp till fjällen för att fira jul och vi har fått äran att vara hundvakter i en vecka. Vi har själv två hundar så här är ett rättså härligt röj på hundarna just nu. Än så länge har bara ljusslingan i granen åkt av ett par varv......
 
Jag har varit urdålig på att anpassa mitt mobilande när jag kör bil. Får jag ett sms så ska jag ju nyfiket nog kolla ifrån vem det kommer och lika dant om det ringer så måste jag ju svara ifall det är något viktigt och så har det varit ända fram till nu! Efter lite nya regler och lagar så har jag telefonen bak i bilen och ska jag inga längre sträckor så kollar jag först när jag kommit fram om någon ringt eller smsat mig. Det är väl nu jag inte ska skriva att jag i tisdags struntade i mitt nya beslut om att inte ha mobilen framme hos mig när jag kör. Plötsligt ringer telefonen när jag är på väg in till stan och jag svara ju givetvis. Personen presenterar sig som Susanne och i samma veva säger hon: - Jag vill bara meddela att vi även i år har valt att ni ska ha vår julgåva på 10.000 kr!!!!
 
Då förstår jag ju med en gång att det är Susanne från Suntem i Veddige som ringt upp mig och att vi likt som förra året får ta del av deras julgåva på 10.000 kr. Jag känner hur tårarna börja komma och jag får inte fram ett ord. När jag samlat mig och fått tackat med att säga att jag inte vet vad jag ska säga mer än TACK så börjar vi diskutera vad pengarna kan användas till denna gång. Susanne själv kom på en fantastisk idé som jag och Anna tror och hoppas vi kan förverkliga och som kommer att göra en enorm skillnad för barnen på skolan. Vi ska fortsätta diskussionen med Eddie och med Susanne. Förra årets julgåva i från Sunteam gick till att dra fram vatten till skolan. En av de största saker som vi har gjort för att underlätta livet på Bristol. Efter alla helger ska jag och Anna åka till Sunteam och träffa Susanne och Anders och visa bilder på allt arbete som gjorts med vattnet.
 
Både jag och Anna är så otroligt tacksamma för allt som männsikor i vår närhet vill göra för våra barn. Det betyder så oerhört mycket och gör vårt arbete så mycket lättare. I går när jag jobbade kom det fram en dam som sett något på TV kvällen innan och kom att tänka på oss och vårat arbete. Det är ju inte att förneka att det är pengarna i sig som gör att vårt arbete kan fortsätta men kan vi få människor runt omkring oss att börja tänka i andra banor och ändra sitt sätt att se saker och ting så är vi alla vinnare!
 
 
En fortsatt skön fjärde advent önskar jag Er, kram Jennie
 
 
 
 
Bilden är från förra årets jul på Bristol men granen finns med även i år och lyckan hos barnen hoppas jag infinner sig i år med vår och Eddies hjälp.......
 

Tacksam var dagens ord!

Jag längtar alltid tillbaka till Uganda... men idag är det värre än på länge....Julen står för dörren och jag vill att varenda unge hade fått ha det så som våra barn har det här  vårt land....Få längta och veta att dom är älskade.
Att julen kommer att innebära familjetid, god mat och mycket skratt.
Men det är inte verkligheten i Uganda eller för ens alla barn i Sverige....
 
Tacksam är dagens ord för mig... för allt vad jag fått och för dem jag har omkring mig....
 
 
                                                                                     Anna

Det ordnar sig, det gör det nästan alltid!

 

Jag är sanslöst efter i min planering!

Eller planerat har jag ju bevisligen inte gjort för då hade det inte sett ut såhär....

Jag inser att vi åker på söndag och jag har ännu inte handlat några julklappar.

Vi har 2 par skidstrumpor på 5 personer. Vi är 1 jacka och 2 par skidbyxor kort, vantar fattas till 2, och jag kommer hem sent ikväll. Jättebra jobbat verkligen....

På riktigt vet jag inte hur jag ska få ihop det....Men det löser sig, det gör det alltid.

Och på nåt sätt så känns det ändå som ett litet problem i sammanhanget...

 

Ytterligare ett kuvert dimper ner på jobbet med pengar till barnen, en annan avstår nåt till sig själv och skänker istället.

En familj låter bli att skicka julkort det här året och skänker vad det hade kostat till våra barn...

Vi vet inte hur vi ska kunna tacka nog, och vi kan inte säga det nog många gånger, NI GÖR SKILLNAD! 

Glöm aldrig någonsin det.

 

 
 
 
 
                                                                                        Anna
 

I hope the the lights will guide you home...

 

 

Låten som Petra Marklund sjunger tillsammans med Magnus Carlson i musikhjälpen har satt sig stenhårt i mitt inre....

Ord som The lights will guide you home och I will try to fix you känns som att det är precis det vi hoppas på för våra barn,och vi gör allt vad vi kan för att dom ska klara sig....ändå är det ett jobb som jag vet att vi aldrig kommer att klara fullt ut.

Vi kommer att förlora många på vägen och fast jag vet att vi kommer att klara många också så släpper inte känslan av oro att misslyckas. Att inte få dem hela.

 

Vi har fler med oss i kampen om barnen än någonsin tidigare men inte mycket rullar av sig själv.

Jag känner mig för långt borta oavsett var jag befinner mig, jag är alltid borta från någon och jag tycker inte om den känslan. Den gnager.

Jag vill vara hemma för att inte missa mina egna barn men jag vill också vara i Uganda.

Jag vill kunna ta upp de små barnen i famnen när dom är trötta och vill vila en stund...Jag vill kunna sitta i skuggan med ungdomarna efter en dag i skolan och prata om hur dom har haft det och sedan skratta åt någon som tvunget måste stolla sig...

Jag vill kunna säga Godnatt,Tack för idag och vi ses imorgon likaväl till barnen i Uganda som jag säger det till mina här.

 

Jag vet att mitt hem är här och det är här som jag vill leva, men det gör inte min längtan mindre för det.

Jag kommer aldrig att glömma när min dotter Linnéa  var med och hämtade hem mig från flygplatsen nu senast....jag var slut i både själ och hjärta, jag var ledsen och lite vilsen inuti, men så stod hon där när jag kom ut genom dörrarna...Jag såg henne så klart och tydligt och jag tror aldrig att jag älskat nån så mycket som jag älskade henne just då....Så det är klart att jag vill vara här, men jag vill också att vi ska leda barnen i Uganda hem....

 
 
 
                                                                           Anna

 

 

 

 


Sam fyller år!

Idag blir en del av inlägget på engelska.

Min engelska är inget vidare men jag vill att Sam ska kunna läsa, för idag fyller han år!

Världens bäste Sam som hjälpt oss så mycket, och som alltid med ett leende på läpparna tar sig tid.

 

 
 
Sam!

Today is your birthday. I hope it will be good day, and a day that you will remember.

You were just a child when I first meet you, but you are not anymore.

20 years and one of the most caring and loving people I have ever meet.

You have helped us alot in our work with Bristol and we will be forever grateful for that.

I wish I could be there to celebrate with you today...but I cant. But I will celebrate you anyway in my mind and in my heart but far away from you and far away from the others.

 

Happy Birthday Sam, You are Heavy!

Gwe obasiinga!

Love Always,

Anna

 


Eddie Ganja med skönsång!

När jag var av nere i Uganda så gjorde vi ju lite andra saker också än att bara vara på skolan.
Muteesa ville gärna att jag skulle träffa hans gitarrlärare och det kunde jag väl gå med på, det var ju inte så svårt...
 
 
Vi åkte dit och jag fick mig en riktigt riktigt minnesvärd stund. Mannen som faktiskt också heter Eddie, fast
Ganja Eddie var en stolle av rang med mycket humor och hjärta och ett minspel som inte gick av för hackor!
Och hjälp vad duktig han var på gitarr....! Han är tydligen med i ett band som heter Afrigo Band som är ett välkänt band i Uganda. Han spelade och sjöng tillsammans med Sam och Muteesa och jag fick tillockmed en sång tillägnad mig, framförd och påhittad i farten av Eddie, inte det vackraste kanske men med mycket hjärta, som alltid i Uganda.
 
 
 
 
 
Glada, lyckliga och minnesvärda stunder! På dom sista bilderna är Eddie Ganjas fru också med.
 
 
Anna
 
 
 

Julbasar och 2 år!

Idag fyller vår blogg 2 år. 2 år och jag förstår inte vart tiden tagit vägen... Något som startade som en kul grej har hjälpt oss massvis i vårt arbete för Eddie och Bristols barn.Det har också hjälpt mig. Tankar och känslor som jag med all säkerhet tryckt in allra längst in har hamnat i skrift istället. Jag som alltid älskat att skriva men egentligen inte vet hur man gör, kan göra det här utan att bli granskad utan bara läst av dem som vill.

2 människor med olika tankar och känslor och en blogg det är våran det, och vi är tacksamma för att ni finns där,för att ni läser och ibland låter er beröras. Vi är också tacksamma för att ni aldrig med ett ont ord kommenterar det vi gör. Ni ger oss istället kraft att orka jobba på för en liten del av världens barn. Tack!

 

 
 

Igår var ytterligare en kväll som jag aldrig kommer att glömma. Ytterligare en kväll att lägga på måbra kontot och ytterligare människor att tacka för det dom gör för Eddie och barnen.

 

Igår var vi inbjudna till Vessigebro. Vi var där i höstas och pratade med barnen i en verksamhet som kyrkan håller i. Dom har Sofi och Mia som ledare. När vi var där i höstas så berättade Sofi att dom skulle ha en basar till förmån för Bristols barn till jul och det var den som var igår.

Tyvärr hade Jennie förhinder och kunde inte åka med, men jag hade möjlighet och som jag sagt innan så vill vi gärna vara på plats om vi kan när hjälp ges, dels för att vi vill visa att det faktiskt betyder väldigt mycket för oss men också för att det känns litegrann som belöningen för det arbetet som vi lägger....att få se andra människors engagemang för det som vi brinner för.

 

Det hela började med en gudtjänst med ett luciatåg av barnen...Luciatåg är magiska....luciatåg i kyrkan är ännu mer magiska och när jag vet att allt görs till förmån för våra barn i Uganda så kan jag säga att jag var glad att det var mörkt i kyrkan för där föll en hel del tårar på mig.

 

 

Efteråt hade barnen pysslat ljuslyktor,ramar och fixat julgodis. Det såldes tändsticksaskar,julkort,julgranshängen och jag minns inte allt! Man fick köpa fika till självkostnadspris och allt gick till Bristol.. också kollekten för gudtjänsten.

 

 

Där var massa människor som minglade runt och jag kunde bara med lätt sinne se på att det finns verkligen människor som vill hjälpa till och jag blir töntigt lycklig och väldigt väldigt tacksam. Jag vet att jag pratar för Jennie också i det här fallet...

När allt var slut räknade Sofi lite snabbt ihop pengarna och det visade en summa på svindlande nästan 6000 kr!

Helt galet och alldeles fantastiskt! Och mycket mer tydligt än så här kan vi inte få det... om alla bara gör lite så blir det ett grymt bra resultat och vi kan göra skillnad!

 

 

Sofi och Mia... vi hoppas ni förstår hur tacksamma vi är för att ni lät era barn hjälpa våra till ett lite gladare liv. Och att ni också har gjort skillnad för mig och Jennie.Öppna hjärtan ger oss energi att orka hur mycket som helst. Hälsa barnen igen och tacka dem för allt dom gjort! TusenTack, till dem och till er! ♥

 

 

 

                                                                           Anna


 

 

 

 

 


Tredje advent....

Denna helg har gått i ett rasande tempo. I går jobbade jag på dagen och när jag kom hem framåt eftermiddagen så fick vi finbesök av två små herrar. Vi hade äran att få låna barnens småkusiner medans föräldrarna skulle få lite egentid. Milo och Leo är två år respektive 6 månader gamla och alldeles ljuvliga att vara tillsammans med det enda problemet är nog att jag blivit gammal med nu stora barn för när jag klev iväg till jobbet i förmiddags så kände jag mig en aningens trött trots att killarna sov hela natten......
 
Nu sitter jag och väntar på att tjejerna ska komma hem från lite födelsedagskalas hos deras farmor och farfar för att vi ska försöka göra lite julgodis tillsammans med min mamma ikväll. Jag är verkligen urdålig på att föra traditioner vidare utan är nog en person som lite tar det som det kommer. Något år har granen kommit in innan lucia, något år dagen före julafton. I år blir det julgodis men inga lussekatter och pepparkakor som vi bakade förra året och året innan dess. Mitt kök har inte fått den städningen som det förtjänar men vad gör det när kylskåpet skiner lite extra i år då det har fått lite sanering. Listan kan göras lång men vad jag menar är att man ska nog inte stressa upp sig inför allt som MÅSTE göras innan jul, för alla vet vi ju att julen kommer ändå.
 
Lite så som Anna har skrivit de senaste dagarna så har livet här hemma blivit lite annorlunda sedan Uganda kommit in i mitt liv. Jag gör nog mycket mer av det jag känner för stunden, vem vet vad som händer i morgon och jag tror att det som händer det händer av en mycket god anledning. 
 
Jag är inne i en period där jag längtar oerhört mycket tillbaka till Uganda igen. Kanske är det känslorna som kommer när det är jul och allt det familjära blir så påtagligt. Jag vet att barnen på skolan inte är vana vid något annat liv än det liv dom lever men ändå så vet jag att dom kan få ett lite bättre liv om jag ger av mitt. Jag önskar så att jag visste när det är dags att få börja packa väskorna igen och börja tänka i Ugandatankar. Det är intensivt innan vi ger oss av men vilken glädje att få sätta fötterna på ugandisk mark igen.
 
Jag vet att vi/jag är saknade. Det kommer meddelande på facebook om hur jag mår och om jag kommer tillbaka eller om jag åtminstonde kan hoppas att jag kommer tillbaka. Svaret är att jag önskar, tror och hoppas men att jag aldrig kan lova att jag kommer tillbaka, för tänk om jag lovar någon att komma och sedan får ge beskedet att jag inte kommer, hur sviken känner man sig inte då?
 
Ja tankarna är många en dag som denna när helgen har bestått av umgänge med familjen på bästa sätt. Jag har en dröm och en vilja som är starkare än någonsin - att komma tillbaka till min andra familj många många mil härifrån. Framför mig ser jag också att någon av mina döttrar är med mig tillbaka och så som jag känner
så tror jag att det kommer en anledning till att vi snart är där igen.
 
Se till att njuta lite extra när ni i kväll tänder det tredje ljuset tillsammans med familjen och ta vara på stunden och se till att se det lilla extra i varje dag som går förbi.
 
 
 
Amanda knyter vänskapsband med sina nyfunna vänner 2008
 
 
 
En mycket nöjd och lycklig Felicia 2013
 
Jennie
 

Lite Skype och en fin liten vän.

Det spelar ingen roll hur många gånger man skriver och chattar men nån i Uganda för det finns ingenting som väger upp ett samtal från dem. Att få höra deras röster och SE att dom verkligen mår bra.
Idag var det Sam som ringde och jag och min dotter Linnéa fick prata med honom, så himlans kul!
 
 
 
Jag kollade igenom lite kort innan och hittade detta....
 
 
Den här lille killen heter Patrick om jag inte minns helt galet. Han var så himla söt mot mig nu när jag var senast. Han talar så väl, och en dag frågade han mig om han fick kalla mig sin vän?
Självklart fick han det och då sa han att innan jag åker hem skulle han ge mig en present.
Jag sa att det inte behövdes utan att vi var vänner ändå, men han ville verkligen det och jag slutade säga emot honom :)
 
 
Nån dag senare så satt jag och pratade med Patrick igen när en av Bristols lärare kom förbi.
Han sa till henne att  -När Anna åker hem ska hon få en present av mig, Hon ska få en kanin!
Den ska åka med och bo hos henne!
 
 
En kanin...! Jag ville ju inte verka otacksam och jag ville dårakt inte skratta för det var ju världens finaste tanke!
Jag förklarade för honom att kaninen inte skulle överleva den långa resan hem och att det nog var bäst att kaninen stannade hos honom. Han förstod det, men han hade gärna velat ge mig en present för att vi var vänner.
Han visste ju inte att han just hade hade gett mig det finaste av allt..... sitt förtroende.
 
 
                                                                   Anna

Tack från djupet av våra hjärtan!

Nästan aldrig händer det att jag inte vet vad jag ska säga i olika situationer, men när det kommer till Bristol så händer det faktiskt ofta. Jag är oerhört känslig när det kommer till just det, antagligen för att det inte bara rör mig utan så många andra människor.

Däremot är det jag och Jennie som ska leverera och visa att barnen finns vilket inte alltid är så enkelt....

När det då kommer människor till oss som ber om att få ge sin hjälp så är det stort för oss.

 

För ett par veckor sedan ringde det en kvinna till oss som heter Eivor. Hon och hennes familj har stället där min man Jimmy jobbar, XL-Bygg i Morup. Efter ett tips från Jimmy så undrade hon om det var okej att dom skänkte en del av sina julklappspengar till sina leverantörer och anställda till Bristols barn istället.

Det kändes mer än okej och vi blir så glada!

 

 

Igår landade fantastiska 3000 kr på BristolBarnens konto och nu kan jag inte ens skriva utan att få en klump i halsen.

Jag tror ingen förstår, som inte jobbat med sånt här själv, vilken lättnad det är när vi får sån här hjälp. Jag kan inte beskriva det helt enkelt, det går bara inte...

 

Ett Tack känns för litet, men jag vet inte vad mer vi kan göra.

Så Eivor och XL-Bygg...

Tack för att ni öppnade era hjärtan för just våra barn,vi är er för evigt tacksamma!

 

  
                                                                                 ♥

                                                                     Anna och Jennie

                                                                               

 

                                          

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dom ger av sig själva..

 

Jag vet att jag har sagt det 1000 gånger innan men varje gång det händer så blir jag lika fashinerad.

Det finns ingen som lär mig så mycket som Sam gör. Utan honom i Uganda så hade jag aldrig vetat det jag vet nu. Han berättar och förklarar och han tröttnar aldrig. Han avslutar ofta sina meningar med :Förstår du? För han vill att jag ska förstå rätt. Jag suger åt mig all kunskap jag kan få,för det är med kunskap man tar sig vidare och det är med kunskap som man agerar mer rätt i vissa situationer. I andra situationer funkar hjärtat och sunda förnuftet bäst, men vi behöver ha kunskapen också, och i mitt fall får jag den av Sam.

 

Trots våra olikheter på alla plan så finns dom ändå inte. Det borde vara jag som lär honom, men jag är mil efter det som han har upplevt. Mina erfarenheter är inte i närheten av hans och det han måste tänka på för att klara sitt liv är tankar jag aldrig tänkt,tankar jag inte ens visste fanns.

 

Jag skulle så gärna vilja att han förstod vad han har gjort för mig som människa.

För Sam är det ingenting, för mig är det allt.

Det jag gör för honom är ingenting för mig, men för honom har det inneburit en milsvid skillnad. 

 

Är det detta vänskap handlar om kanske? Att man gör det man kan med det möjligheterna man har?

De människorna vi möter i Uganda har egentligen ingenting, men ändå ger dom, dom ger av sig själva.

Och det är stort.

 

 
Sam med sin mormor Nakawesi Josephine
 

                                                                                  Anna

 


Vi är alla lika mycket värda..

 
 
 

På allvar får jag nästan panik. Vad håller vi på med egentligen i vårt land?

Jag var iväg på lite ärenden på Gekås häromdagen. Jag hade en kundkorg.

Men dom kundvagnarna som jag såg var så överfulla av leksaker så dom som hade handlat allt det måste minst ha haft 15 barn var. Det är helt galet vad vi lassar på våra barn.

Blir dom gladare?

Nej... jag tror inte det.

Blir dom mer tacksamma?

Absolut inte!

 

 

Jag såg ett barn som var kanske 8 år med en sån där telefonsnäcka i örat.

Varför får inte barn vara barn? Varför har vi så bråttom att få in dem i den vuxnes värld så vi inte ens hinner vänta på dem? Hela tiden längtar vi efter än det ena och än det andra.

"Åh vad skönt när mitt barn kan vara lite själv så jag får egentid"

Man hör det från människor vars barn är kanske 1-2 månader och du är det viktigaste den har.

Ta vara på tiden med ditt barn istället,för snart har du så mycket egen tid att du inte ens vill ha den.

 

Jag tycker om julen och jag har skämt bort mina barn under åren som gått med den ena julklappen värre än den andra.

Men det är färdigt med det nu.

I år tar vi min mamma och min storebror med oss så åker vi till fjällen och firar jul.

Julklapparna är minimerade och barnen tycker att det är okej! Vi ska vara tillsammans och är det inte det som julen borde gå ut på? Inte vem som har störst hög med julklappar....

Ge barnen det dom önskar inom rimliga gränser, men lär dom för guds skull också att det finns andra som inte har det lika bra, oavsett om man bor i Sverige och är en klasskamrat till barnet eller om man bor nån annanstans i världen.

I vilket fall så är vi alla lika mycket värda! Lär dom det med.

 

 
 
Bilden på pojken är inte bra... men stunden var. Han sprang förbi mig i full fart klappandes sina händer och ropade:
Am happy,happy,happy!
 
Anna
 
 
 
 
 
 

2 års kalas!

Min förhoppning och min önskan inför min senaste resa var ju att jag skulle få vara mer anonym och mer bara ta del av vardagen. Att jag var anonym var väl att ta i för vi syns alltid i Uganda, av en självklar anledning, men jag fick verkligen ta del av vardagen och det tyckte jag mycket om!
 
 
Vanliga skoldagar på Bristol,besök hos Eddies mamma och Sams mormor och en function var ju bara en liten del av det jag fick vara med om, jag fick också vara med och fira Ugandas IndependenceDay och Eddies dotters 2 års dag!
Dom 2 sistnämna sker på samma dag nämligen den 9 oktober.
Så den dagen firade vi först med att vara på en function och vi åkte ganska så många timmar innan vi var på plats. Sen var vi där hela dagen och hade en jättebra dag verkligen. På kvällen skulle vi hem till Eddie och fira Victoria.
Jag var ganska mör efter en hel dag i solen och hade nog gärna åkt tillbaka till hotellet efter att vi lämnat av alla på skolan efter spelningen, men det var ju såklart inget alternativ, klart vi skulle på kalas!
 
Och vilken kväll vi hade! Det var glädje från första till sista stund!
Jag, Sam,Muteesa,Faisal och Kayiwa åkte dit och kalasade med Eddie,Anne,Lorraine,Whitney och lilla Victoria såklart!
Victoria hoppade upp i min famn sen så satt hon där medans Anne dukade fram popcorn, äpplen,kex och dricka. Sam satte på musik på datorn och sen var tjattret i full gång. Det varvades med korttagning,paketöppning,  dans och massvis med skratt! Det hela avslutades med en tårta och Victoria var den självklara medelpunkten hela kvällen precis som sig bör då man har en födelsedag!
Och jag... jag kommer aldrig att glömma.
 
 En liten 2 åring med skruvar och pärlor i håret som hennes moster gjort. Victoria dansade hela kvällen och var kvällens mittpunkt såklart! En liten favorit hos mig blev hon....♥
 Anne,en stolt mamma till 3 fina barn!
 
 
Anna
 
 

Det kom ett brev.....

Som Anna skrev i går så fyllde vi upp må bra kontot så vi klarar oss en lång tid framöver. Jag har själv haft turen att ha min mormor, farmor och farfar nära mig i hela mitt vuxna liv. Min mormor gick bort förra året och jag älskade att sitta och lyssna när hon berättade vad hon varit med om. Min farmor och farfar har också dom mycket att berätta och jag ska verkligen ta vara på tiden vi har tillsammans. Det finns många tankar som tar sin plats speciellt nu när vi närmar oss jul och jag har lovat mig själv att ta vara på stunderna när dom kommer......
 
I veckan som gick så arbetade jag lunch en dag när jag fick ett kurvert framstucket till mig i luckan. Ett snabbt tack till Margoth som lämnade kuvertet och arbetet med att servera mat fick fortsätta. När allt lugnat ner sig så kunde inte min nyfikenhet stilla sig så jag var ju bara tvungen att öppna det. 
 
 
 
 
 
 
 
De gånger som man får läsa något i skrift om det som Anna och jag arbetar med då blir jag lika känslosam och tårarna kommer. Vi själva känner inte att det vi gör är något speciellt utan vi gör det vi kan och vi gör det på det bästa sätt vi kan men när man får läsa det då händer det något med hjärtat.....
 
I kuvertet låg en gåva som vi kommer att använda till barnens bästa och jag talar för Anna också när jag säger att detta får all tid och arbete vi lägger ner vara värt det var endaste sekund.
 
Tack Margoth och Thomas
 
 
 
Jennie
 
 

När man får fylla på måbra kontot!

Vilken dag vi har haft!
I snö gav vi oss iväg i morse jag och Jennie till Okome som ligger ett par mil från oss.
Lotteri försäljning stod på listan till förmån för våra barn.
Vi möttes av Signe som anordnar lotteriet och hennes kompis Inga som skulle sälja lotter med oss.
 
Signe och Inga,Tack fö skratten!
'
Och vad vi har skrattat! Både Inga och Signe tillhör väl en generation eller 2 över oss, men det spelar ingen roll, vi har haft verkligen kul!
Lotter sålde vi och kunde inbringa dryga 3000 kr som skänks helt oavkortat till barnen på Bristol.
 
Högvinsten var pepparkakshus som Signe gjort och dom var superfina!
 
 
 
Sådana här dagar när man både gör en god gärning samtidigt som man själv får skratta och må bra är värt mycket!
 
 
Så Signe....TusenTusenTack för ditt hjärta och för Eriks ♥
Och Inga, Tack för din hjälp också!
 
 Jag, Signe och Jennie! Tillsammans gjorde vi skillnad!
 
 
Anna

Julpromenad!

 
 
 
När vi får hjälp av någon på något sätt till barnen på Bristol så blir vi alltid väldigt väldigt glada såklart. 
I största möjliga mån vill vi också vara på plats om vi kan när hjälpen ges.
 
Imorgon tillexempel är det julpromenad i Okome där en kvinna som heter Signe anordnar ett lotteri till förmån för Bristols barn. Hon har gjort det förut men vi har aldrig förr varit med. Men imorgon ska vi det!
Vi ska sälja lotter så det förhoppningsvis står härliga till och vi säljer dom med lika mycket tanke på Signes man Erik som tyvärr gick bort här alldeles nyligen men som värnade stort om Bristols alla barn.
 
Det ska bli jätteroligt och vi ser fram emot det både jag och Jennie, det är alltid en ära att få jobba för
Bristols barns framtid ♥ 
 
 
 
                                                                               Anna
 

Fina små familjevänsbarn!

Vädret i vårt land är allt annat än bra just nu... I Halland blåser det som att det inte finns någon morgondag och jag fryser långt in i själen....Det här med att se en tjusning med alla våra fantastiska årstider funkar sådär för mig.
Jag hade gärna lämnat Sverige under den kalla årstiden men det alternativet finns ju dessvärre inte... :)
 
Tur att man kan kan glida in på bilderna från Uganda och låta sig värmas upp litegrann av barnens smittsamma leenden! Dessa energiknippen som trots alla hinder dom stöter på ändå nånstans är lyckliga barn.
 
Den till storleken lille Mabanda Jolly, men ändå stor i våra ögon..
Salimu Waiswa, en riktig grymming på trumpet!
Calvin Wambi som alltid går rätt igenom kameralinsen. Vackra unge!
Najjuma Eva med kompisen Kafuko Monica. Moniva är lillasyster till Calvin.
Och Babirye Christine....
 
Och Anna... Till sist har vi  Lwawona Yafesi, er lille kille ♥
 
Anna
 
 

En stor dag på Bristol Academy!

 
Idag vaknade jag med fjärilar i magen. Som så ofta rör det sig då om Eddie och om barnen.
Idag hade jag med lätthet satt mig på första bästa plan ner till Uganda och jag vet att Jennie gärna hade gjort detsamma, därför att idag är det fest på Bristol! ♥
 
 
Dels är det graduation för våra små barn, dom som går i Top-class och ska börja "riktiga" skolan nästa år,P1.
Dom får jättefina uniformer och hattar på sig och är så gudomligt söta så man nästan dör.
Deras föräldrar är där och tittar på dem och Eddie delar ut diplom till alla barn.
 
Sen är det faktiskt dags för barnens julklappar idag också... Sam kommer att vara där att fota åt oss så vi ska få se, men idag hade man som sagt mer än gärna suttit i en av bänkarna bara för att få vara nära och se allt med egna ögon. Mitt hjärta värker av stolthet för att jag och Jennie får vara  en del av det här och idag vet jag att vi också har en oerhört stolt Eddie som får chansen att göra detta för sina barn för det här händer inte varje dag.
 
 
Vi lovar att bilder från dagen kommer så snart vi har några, för en del av er är nog precis lika nyfikna som vi är!
 
Vårt team i Uganda Jennie, Eddie, jag och Sam.Det kunde inte varit bättre.
 
 
                                                                               Anna
 
 
 
 

Tack!

 
Ibland tävlar jag på bloggar.... Eller ibland och ibland.... väldigt sällan ska jag säga.
Men jag har vunnit ett halsband en gång och det bär jag varje dag och nu har jag tävlat igen och vann :)
 
Eller det var inte jag som vann för det var Bristols barn :) Vi har vunnit en trisslott inne hos Esterii! 
Nu är det bara den lilla detaljen kvar att vi ska vinna på lotten också.... 1 miljon hade varit fint men vi skulle bli glada för 100.000 också eller för alldel 10.000 eller 25 kr med....!
Det mest roliga var ju att vi vann nåt överhuvudtaget, och chansen finns ju i allafall när man har en lott, och jag tycker att det är en oerhört varm tanke att ge nån chansen till en riktigt vinst. Så stort Tack för det!
Vi återkommer såklart då lotten är skrapad!
 
 
 
                                                                                Anna

!

Att det vi skriver om är ett svårt ämne har vi vetat länge och klart är att inte vara personlig i en blogg gör det inte lättare. Jag hystade in ett inlägg om min bror igår och tjong så har fler läsare vart inne än vad vi har haft på länge.
 
 
Jättekul såklart men också lite sorgligt på ett vis att det ska vara så oerhört svårt för oss att förmedla hur världen ser ut för en del.
Tänk att fler faktiskt hellre hade läst om våra privata liv med våra familjer i världens minsta by än att läsa om fattiga och föräldralösa barn på en skola i Afrika?
Det är för mig helt obegripligt men verkar vara sant.
 
 
 
                                                                         Anna
 
 

Julklappar med min bror!

Årets händelse är här för mig och min storebror idag.

Vi ska julklappshandla! För 26e året i rad ger vi oss iväg bara han och jag och alla julklappar inhandlas som han ger bort. Viktigast av allt är inte vad vi handlar utan var vi ska äta lunch nånstans! Jag var 12 år och Mikael var 14 när vi började med det här och det är en viktig dag för oss båda.

Min man sa till honom igår att

-Då ses vi så kommer jag och äter lunch med er!

Mikaels svar till Jimmy var -Lägg av, jag vill ha min syster för mig själv ju!

Såklart! Det här är våran grej! Inga andra göre sig besvär.... :)

 

 Detta är från förra årets julklappsdag...I år är vi lite äldre, men fortfarande glada!
 
 

Det här med presenter är ju alltid spännande. Julklapparna vi har skickat ner till Uganda är på plats hos Eddie sedan en tid tillbaka och nu väntar vi på den dagen då de ska delas ut till alla barn.

Vad vi önskat att vi kunnat vara där med dem då!

 

 

                                                                               Anna

 
 

 

 

 

Att alltid ha hjärtat med sig..

Från och med den dagen då min dotter Linnéa hamnade i min famn för första gången så blev jag aldrig densamma igen.

Hon förändrade mig inifrån och ut för att hon var den som gjorde mig till mamma.

Har man barn så vet man att från och med då, oavsett hur dom har kommit till en, så sätter man aldrig sig själv främst igen. Det kommer alltid att finnas dom som är viktigare.

Det kommer att vara en kamp många gånger, för det är det att vara förälder.

Men man älskar dem utan förbehåll,alltid.

 

När vi skulle få Linnéas första syskon så funderade jag på hur jag skulle kunna älska ett barn till lika mycket som jag älskade henne. Jag trodde inte att det skulle vara möjligt.... Men i samma sekund som lillebror kom så visste jag att att jag skulle kunna det. Det var inga problem för hjärtat behövde inte delas på, det växte istället.

 

Jag tror att det är just mina egna barn som hjälpt mig i vårt arbete med Bristols barn.

Vi vill inte vara en organisation som "jobbar" med Bristol. Vi vill ha våra hjärtan med oss hela tiden och utan egna barn så tror jag, att det iallafall för min del, blivit mer av ett arbete än vad jag velat.

 

När dom små barnen kryper upp i famnen på oss när vi är i Uganda så är det lätt att förstå vad dom behöver,just för att vi har gått igenom det med våra egna. Och när dom större behöver bli sedda så förstår man också det, för att vi redan har sett det här hemma. Då är det inte svårt alls att ha med sig hjärtat även om inte barnen är våra och även om dom bor väldigt väldigt långt borta.

 

 
 

                                                                     Anna

 

 

 

 

RSS 2.0