Anna på plats och Eddies födelsedag

Med Anna i Uganda så får ni dras med mig. Jag som i min totala avsaknad av att vara en person som trivs med att skriva ska jag göra det jag kan för att ni ska få lite koll dessa två veckor som Anna är i väg...
 
Sent i torsdagskväll fick jag ett meddelande ifrån Eddie som sa att Anna var på plats på vårt hotell och han var hemma hos sig igen. Resan ner hade gått bra sa han. I går morse så kom där även ett meddelande från Anna som sa att allt var bra och hon var på plats på Bristol.
 
Sovsalarna var väldigt fina berättade hon även om där var lite kvar att fixa. Jag kan se framför mig den lättnad som Anna kände när hon såg att allt arbete med sovsalarna givit ett sådant fantastiskt resultat. Det är med lättnad som vi kan känna att vi faktiskt fixade detta nästan omöjliga jobb med att samla in pengar till nya sovsalar för barnen.
 
Det är ju till ljuga om jag inte säger att jag så önskar att jag var med Anna för att få vara bland våra fantastiska ungar och vänner men saker är som saker är och jag önskar så att Anna får med sig massa med energi hem efter dessa två veckor.
 
I dag är det faktiskt Eddies födelsedag! Han fyller 41 år och är den person brevid min mormor som jag känner en sådan tacksamhet över att få ha berikat mitt liv. Han är ett år äldre än mig och Anna och han besitter en sådan klokhet och har levt ett liv så olikt vårt men ändå har han ett hjärta så stort att alla får plats....
 
Jag hoppas att han får en fin dag tillsammans med familjen, Anna, Sam och alla barnen
 
 
Jennie

På väg mot mitt hjärtas land

Jag är iväg.Med lite tungt hjärta för att jag åker av en knasig anledning och med ett lätt hjärta för att jag snart får vara bland människor som ger mig massvis av energi.
Göteborg-Amsterdam, Amsterdam-Entebbe. Jag kan det här nu och min enda förhoppning av resan är att jag ska vara utvilad nog för att ta tag i allt jag behöver när jag kommer hem igen.
Tills dess...Ta hand om er! För jag tänker ta hand om mig.
 
 
 
 
Anna
 

Henne längtar jag efter...

Jag längtar efter barnen i Uganda.Jag längtar efter Eddie och Sam och att bara få vara där.Jag längtar efter kycklingen ifrån Kawempe och värmen som gör det så lätt att andas.Jag längtar efter hetsen som storstaden bjuder på men också efter lugnet i vår by Nabweru. Men mest längtar jag nog den här gången efter Anne,Eddies fru.

Vi kom varandra nära när jag spenderade mina senaste 9 veckor i Uganda.Jennie var inte där och jag var lite fundersam hur det skulle vara att vara utan hennes sällskap i över 2 månader, och det var annorlunda, men det gick ändå bra,för Anne var där.

 

Förtroliga samtal om livet medans vi plockade stenar ur riset, eller under tiden hon skalade cassavan.

Skratten i mörkret när strömmen gått hemma i Wakiso och Eddie var trött och han tillslut skrattade bara för att vi inte kunde sluta. Jag minns hur hon tyckte jag var envis som inte lät henne tvätta mina underkläder och jag ser stoltheten i hennes ögon när hon såg mig springa med ett barn på ryggen över skolgården eller dansa för dem fastän jag helt saknar takten.

Mitt afrikanska namn Naiga som är hennes släktnamn bär jag med stolthet fastän det mest kom till som ett skämt.

Henne längtar jag efter fastän våra liv är totalt olika och fastän hon är yngre än jag så är det ändå hon som lär mig vad livet faktiskt handlar om...Nu när livet rörts om så behöver jag få höra det igen.

 

 

 

                                                                                         Anna

 


En på miljonen

Varenda unge vi möter vet hur känns att få stryk.Det är deras vardag.

Barnen blir inte slagna på Bristol men dom blir det hemma,det hör till.Flera av barnen har kropparna fyllda av ärr och skulle kanske inte ens kunna berätta var dom kommer ifrån om man frågar dem,för dom minns det inte eller kanske vill dom inte minnas.

 

Även Sam har flera stora ärr,men han är vuxen nu och kan berätta om varenda ett av dem  och det gör ont i mig när han gör det. Jag vill veta men jag vill samtidigt inte alls höra. Jag vet att hans liv har varit allt annat än enkelt och jag är på nåt konstigt vis oerhört stolt över honom när jag ser honom idag.

Kloka funderingar och med en tro på sin framtid så vet jag att just han kommer att klara sig, och bara tanken på det gör mig väldigt lycklig.

I mitt stilla sinne så undrar jag hur många Sam det finns egentligen?Hur många unga bär på en historia som får våra att blekna av blotta tanken?

Att tycka om Sam är enkelt för han begär inget.Det är många som hade gett mycket för den positionen som han hamnat i genom att vara en nära vän och hjälp till oss när vi är nere...Men det är ingen annan som kan ta den platsen, den är hans,så enkelt är det.

 

 
 
 
 Alla Älskar vi Sam! :)
 
 
                                                                                    Anna

 


Gamla VS nya!

 

Såhär ser barnens madrasser ut...Det är klart som tusan att man får ont i magen.
 

Såhär ser dom nya ut! Nya madrasser till alla sängar med ett överdrag i konstläder ska det bli.
Vi vil skydda dem så gott det går mot regn,smuts och från våra små sängvätare. Ni skymtar färgen och en del av sängarna i bakgrunden och allt börjar bli klart i sovsalarna! Vi ser så mycket fram emot att se det färdiga resultatet och att få visa er alla vad vi tillsammans kunnat åstadkomma för några av världens barn!
 
 
                                                                                     Anna

Jaha?

4 dagar...eller egentligen bara 3 dagar kvar innan jag åker. Väskorna är hopplöst opackade och min hjärna på helspinn.
Jag ska hämta saker på typ 10 olika platser men jag minns inte var.Och sen jobbar jag heldag tisdag-onsdag så jag fattar inte ens varför jag sitter här. Varför är det ibland så svårt att göra det man måste?
Jag får inte ens ihop det här känner jag... Jag struntar i det här helt enkelt, och går och duschar eller nåt....så hörs vi imorgon istället.
 
 
 
Anna

Blääää!

I den bästa av världar hade vi bara kunnat använda våra pengar till roliga saker....Tyvärr ser det inte ut så.
Det senaste i raden av trista saker på att göra listan är tömning av latriner.Och till följd av tömningen såg latrintömmargubbarna att hela tanken var full av saker som barnen stoppar ner... saker som inte ska vara där alltså. För att inte riskera att tanken förstördes så var vi tvungna att också göra en totalsanering. Bilder kom från Eddie och jag är inte noga med vad jag har för jobb, men nu vet jag att en sån sanerare vill jag iallafall INTE bli!
 

Anna
 
 

Man stänger till hjärtat litegrann...

Jag jobbar på ett asylboende.Jag tycker att det är jätteroligt och jag lär mig saker varje dag.

Vi har såklart alla sorters människor men nästan alla som bor hos oss har flytt från krig och inte från fattigdom.Detta gör att dom har ganska mycket åsikter om hur det är att vara på ett asylboende i Sverige....

Det är inte positivt.Maten är ett problem för dem,dom vill ha sin egen lokala mat. Och det är inte så lätt att tillmötesgå det när man inte ver hur man ska tillaga den. Det är tämligen mycket klagomål och fastän man  förstår dem och deras oerhörda frustration så har jag ändå svårt att acceptera det.

 

Vi har sett fattigdom på nära håll i Uganda men vi hör dem inte klaga.Vi har sett barn så fulla med ärr så man helst velat vända bort blicken, men dom säger ingenting.Vi vet att barn somnar med hungriga magar varje kväll och då är det svårt att helt och fullt ta till sig att nån är missnöjd över den serverade maten här...

Hjärtat stängs till litegrann och man kliver in i en arbetarroll,en roll som jag egentligen inte vill ha men som man ändå måste hamna i, mest för sin egen skull...

 

 
 

                                                                                Anna

 


Jag är lite rädd...

Steget ut är taget och jag vet att vårt liv aldrig kommer att bli detsamma igen.

Jag som aldrig varit ensam ska vara det nu på riktigt och jag kan erkänna att jag är lite rädd.

Inte rädd för ensamheten men rädd för att jag inte vet hur allt kommer att se ut framöver. Jag reser till Afrika ensam och det rör mig inte i ryggen,jag är aldrig rädd där.Men jag är rädd för hur det kommer att kännas när min man inte längre kliver innanför dörrarna på samma ställe som jag bor. Hans hemma kommer inte att vara detsamma som mitt hemma.

 

Tänk att man inte har en aning om hur ens framtid ser ut? Inte ens egen framtid eller någon annans.

Jennies ord ´Vi lever här och nu´ blir ännu klarare och jag lovar mig själv att jag göra det.

Jag ska leva och jag ska uppleva...

 

Jag åker till Uganda för åttonde gången och jag längtar precis lika mycket som alltid.

Jag har funnit en plats till i världen där jag känner mig som hemma.

Jag åker för att vila och jag kommer att vila även om det innebär att veva hopprep 3 timmar på raken,kasta badboll eller klippa pärlsnören till 150 barn...Jag kommer ändå att vara bara Anna och det ska bli skönt.

 
 
                                                                                Anna

 

 

 

 

 


Man måste ha båda!

När man inte har sitt hjärta påkopplat för mycket så är det lättare att vara mer praktiskt tänkande.Därför är balansen så otroligt viktigt i vårt arbete.För mycket hjärta utan hjärna skulle bli katastrof men likaså blir hjärna utan hjärta nästan en ännu värre smäll....Vi har den balansen bättre nu än vad vi hade i början av projektet.Vi känner varandra väl Jennie och jag och vi vet varandras svagheter respektive styrkor. Det gör att vi inte behöver hamna i situationer som vi inte klarar av.

Att spara pengar på hög som tillhör Bristol är inget vi strävar efter.Pengarna vi får in ska arbeta oavbrutet,det är så vi vill ha det.

 

Nu står vi inför en terminsstart igen och det är mycket som ska betalas.

TV,vatten,ström,skolavgifter,latrinerna ska tömmas,nya uniformer ska sys och nya skolbänkar ska inhandlas blandannat.

Det är så oerhört roligt att se hur Bristol utvecklas till att faktiskt bli nåt fint och inte bara en förvaringsplats där fattiga barn är, utan en plats där barnen faktiskt räknas...

 

 
 
 

                                                                                                       Anna

 

 

 


Akandinda Trinity aka Mr Stubborn!

 
Han är den envisaste av dom envisa.Han har mest myror i brallan av alla.Han retar gallfeber på sin lillebror och alla andra barn i hans ålder.Han hörs och hans syns och han är alldeles alldeles underbar!
Våran lille Trinity! <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Anna
 
 

Jag hoppas möta sprudlande ungar!

Jag kommer än en gång vara på Bristol när barnen återvänder efter ett lov.

Jag fasar för det för jag såg vilket tillstånd dom var i senast dom kom tillbaka.

Håglösa,trötta,hungriga och inte alls särskilt glada.Jag vill se dom sprudlande Bristolungarna,dom som lever och som har en ljus framtid i sikte.

Barnen kommer tillbaka efter att ha jobbat hårt.Att vara hemma är ingen barnlek och det är inte att lov som går att jämföra med det som våra barn kallar att vara lediga. Jobb från tidig morgon till sen kväll och den enda pausen som ges är när det är dags att sova på natten.

 

Vi som tycker att maten är alltför dålig på Bristol inser att dom iallafall äter något. Även om det är samma mat varje dag så är man iallafall mätt i magen.Och för många utav dem innebär det också att man får krypa nära nån igen,en närhet som man faktiskt kanske saknat när man är hemma...Barnen jobbar på Bristol också, tillochmed ganska hårt ibland, men då är dom iallafall många att dela på bördan och det blir mer till en lek i sista änden.

 

Jag hoppas möta glada barn utan att vi behöver ge den massa mediciner i form av sockerlösningar och avmaskningsmedel och andra saker..Jag hoppas att dom kommer tillbaka i samma skick som dom var när dom lämnade Bristol i December, men tyvärr tror jag inte det, men jag hoppas....

 

 
 
 

                                                                                    Anna

 


Everything works in Africa!

Ibland tycker vi att saker är fööööör gamla eller trasiga för att ta med till Bristol. Svaret då vi påpekar det är alltid: Everything works in Africa!
När vi sedan visar det som i våra ögon ser ut som skit så strålar ögonen på Eddie som om det vore renaste guld vi höll i. Oavsett vad det är så går det att fixa...Är det instrument så får Faisal ihop det mesta och har det med tekniska prylar att göra som typ datorer så byter Sam operativsystem och allt vad det är,så går dom som klockor sedan....Så i Afrika funkar allt och gör det inte det så ordnar man det!
 
 
Man gör bara såhär,så funkar det!
 
 
Anna
 

12 dagar

För första gången så går det en resa ner till Uganda som inte är ytterst välplanerad. Vanligtvis så ligger det månader av planering,insamling av pengar,klädsortering och annat bakom, men nu gör det inte det.
Jag åker om bara 12 dagar,och tiden finns inte.
 
Är det däremot någon som vill skänka en peng till en liten festmåltid till dem, mobiltelefoner eller laptops så tar vi mer än gärna emot det! Är det nån som ska till Gekås eller IKEA får ni också gärna säga till! Vi behöver pärlor till barnen,dom älskar det!
 
 
 
 

Anna
 
 
 

Världen blir klar

Lika klar som världen blev för Sam när han fick sina glasögon lika klar blev världen för mig när jag kom till Uganda.

Världen är inte bara våran och den tillhör inte bara oss.Världen är orättvis men det går att förändra.

Livet blir inte alltid som man tänkt sig men det finns ingenting som säger att det inte kan bli bra iallafall.

 

Om man blir tvungen att ta dom där stegen ut i nåt okänt som skrämmer en mer än nåt annat i hela världen så kan det ju hända att man hittar en ny väg till slut som känns okej att gå på. Jag har under de senaste åren lärt mig att trivas i mitt eget sällskap.Jag tycker att Anna är helt okej att vara med och jag vet att Anna klarar så otroligt mycket mer än vad hon själv tror ibland.

Ingen har sagt att livet ska vara enkelt hela tiden,det är det inte för någon.

Man får helt enkelt tillåta sig att falla lite,men sen tusan måste man ta sig upp igen.

 

 
Vänner i världen....
 
Anna
 

 

 


Ibland blir det annorlunda mot vad man trott....

Ibland blir livet liksom inte alls som man tänkt sig....Det som alltid varit en självklarhet är inte det längre.

Man tror att man alltid styr över sin framtid, men i sista änden vet man ingenting.

Våra liv kommer att gå vidare,men dom kommer att gå vidare på varsitt håll. Jag kommer att få skapa om mitt liv på ett sätt som jag aldrig trott men nu är vi där och nu måste jag göra det bästa för mitt fortsatta liv med mig själv och med mina barn,och jag ska klara det,vi ska klara det.

 

Min ork är nere på botten och jag behöver hämta den nånstans ifrån.

Det finns ett ställe jag gör det bra på, och det är i Uganda. Därför åker jag dit.

2 snabba veckor för att hämta den energin jag såväl kommer behöva framöver.Samtidigt som jag gör det så kan jag kolla av arbetet med sovsalarna såklart!

Men främst så blir det 2 veckors lugn och ro...för att jag behöver det.

29 Januari åker jag.

 

 
 
 
                                                                                        Anna

Det här är Fatima!

I början av november förra året fick vi ett mail... Den allra första känslan var nog ,nej....vi orkar inte....Men i samma stund så ändrade vi oss. Såklart! Det blir ju jättekul! Mailet kom från Fatima som ville jobba med oss för barnen på Bristol på sitt sätt.Nu drar det snart igång och det här Fatima!
Vi ser fram emot att ta del av hennes glöd och se vad det kan innebära.Ni lär höra om det här igen!
 
 
 
 
Jag heter Fatima Krantz och är en tjej på 17år som är Sveriges yngsta pilot, galen i konst och älskar att dansa när ingen tittar på!
I samband med ett skolprojekt har jag valt att vara en hjälpande hand åt Anna & Jennie och driva en instagram för Bristol Academy där jag kommer sälja konstverk och smycken jag själv skapat och låta all vinst gå till de fantastiska barnen på Bristol! 
 
 
 
 
                                                                                    Anna
 

Bilder som gör mig lycklig....

 
Många är gångerna när man sitter och bläddrar igenom alla korten från våra resor. Mina kort och andras kort. Kort tagna på samma ställe i samma stund men ändå så olika. Korten får mig varje dag att längta tillbaka men dom gör mig samtidigt så otroligt lycklig när man tänker på stunden då dom är tagna.....
 
 
 
Ett kärt återseende av min Provia. Hon har en stor plats i mitt hjärta och här träffas vi igen efter ca 1,5 år. Hon gör mig lycklig......
 
 
 
 
Felicia med Eddies dotter Victoria som så vant och tryggt finner ro i våra armar, det gör mig lycklig.....
 
 
 
 
 
Inte bästa kvaliten på kortet men det är så här dom är, Eddie och Sam, hur kan man inte älska dom för det dom gör för oss. Det gör mig lycklig......
 
 
 
Lyckan över att få nya kläder tror jag inte någon av oss kan känna så stor som barnen på Bristol. Majorine visar med hela sitt ansikte just den lyckan....
 
 
 
 
Linnéa och lilla Kathrina. Lyckan i Linnás ögon lyser och det gör mig lycklig att se......
 
 
 
 
 
Lyckan över att se sig själv i kameran..... Gångerna går inte att räkna hur många barn vi gjort lyckliga på detta sätt......
 
 
 
 
Och inte bara barn.... Sams mormor och morfar och deras granne var minst lika lyckliga när jag efter att tagit detta kort visade dom hur dom såg ut i kameran......
 
 
 
 
 
Många kamerabatterier och skor som ska samsas. Till och med detta kort gör mig lycklig......
 
 
 
 
 
Brev från våra familjevänner gör barnen lyckliga och när vi ser detta så är det värt varenda minut av arbete vi lägger på att få detta att fungera på bästa sätt.....
 
 
 
 
 
 
En lycklig Ben som får möjligheten att ringa till sverige för att få prata med sina familjevänner Peter och Maggi. Peter är bror till min man Martin och när Ben frågade om det var möjligt att få ringa dom så sa jag givetvis ja.
När dom pratat en stund och när dom sagt hej då så vänder sig Ben om till mig och säger.....
 
 
 
 
- Jennie, det här var den lyckligaste dagen i hela mitt liv! Ja då kan man inte annat än att bli lycklig......
 
 
 
Jennie

Luganda!

Jag tycker att det är roligt att åtminstone försöka lära mig lite Luganda,språket dom pratar i Uganda där vi befinner oss.

Jag kan inte säga att jag är grym,då skulle jag ljuga massor men jag försöker iallafall.

Som läget är nu kan jag dom vanligaste hälsningsfraserna och jag kan säga Godnatt och Gomorron och svara på hur jag mår. Jag kan också räkna till 10....

 

Sen finns det ord som sätter sig benhårt fastän man absolut aldrig kommer att behöva dem.

Som tex Damu Mpulire som betyder upprepa det igen.....När ska jag använda det?

Nästa ord som förvisso beskriver Uganda på ett magiskt sätt är Bitabuletabule...oorganiserad.

Det la jag på minnet för att en dag så pratade Sam och Eddie på Luganda men rätt som det är så använde dom ordet dizorganised mitt i allt....Jag frågade varför dom blandar in ett engelskt ord sådär mitt i och svaret kom skrattande att lugandaordet helt enkelt är för jobbigt  att säga! Så då föll  sig det engelska bättre.

Men i min hjärna satte sig naturligvis bitabuletabule som gjutet! Ett ord som förövrigt passar in alldeles utmärkt på mig för tillfället också...

 

 
 
                                                                                       Anna
 

 

 


Vi kommer sova som kungligheter!

Pratar med Eddie och förstår vidden av det arbete vi gör med sovsalarna just nu....
"Vi kommer sova som kungligheter!" Ord från en av våra ungdomar sagda till honom. Aldrig har väl barnen och ungdomarna på Bristol kunnat känna sig som det och det värmer hjärtat rejält att få höra att dom gör det nu.
Helt plötsligt är 2014 års slit värt allt och jag vet att vi skulle göra samma sak igen och igen och igen.
 
Dom ungdomarna som är kvar på Bristol över lovet har jobbat på bra med att hjälpa till med allt dom kan och det har stärkt dem. Att vara delaktig är viktigt och dom älskar att jobba! Rastlösheten slår snabbt klorna i dem och det är om dom börjar driva runt som dom hamnar i trubbel som så många tenderar att göra.
 
Ser fram emot att få information om dom andra barnen och ungdomarnas reaktion när dom kommer tillbaka till en helt annorlunda boendemiljö efter lovet! Så spännande!
 
 
 
                                                                                 Anna
 
 

Heja Eddie och gänget!

Det går så himla mycket framåt i renoveringen på Bristol och det känns så roligt! Storkillarna hjälper till med allt som dom kan och stämningen verkar vara på topp!
 
Nygjutet golv!
Mr Kisingiri himself in full action!
 Kayiwa är hemma från sitt jobb i Masaka över julen och passar då på att hjälpa till med det han kan.
 
Vitt tak och krämgula väggar ska det vara när allt är klart!
Färgen dom målar med är tunn och en aning rinnig kan man se...
 
Anna
 
 

Tänk att vara ensam i världen...

Tänk att inte ha någon? Ingen som älskar en,ingen som tror på en,ingen som stöttar upp bak i ryggen när man behöver.
Tänk att vara helt ensam i världen?
 
 
                                                                                  Anna

Brian

Som vi säkert skrivit om tidigare och som det är i det vanliga livet så kommer vissa av våra vänner oss närmare än andra. Det är dom som man tittar över axeln lite längre när vi tvingas säga hejdå för att åka hemåt och det är dom som också finns i våra tankar lite extra när längtan ner blir för stor.....
 
En utav dom som tagit en bit av mitt hjärta är Brian. Brian är en kille som funnits med oss under några år och han är 15 år gammal. Hans personlighet är i mina ögon väldigt stor. Stor på ett sätt som gör honom väldigt ödmjuk och han tar ingens plats när vi är där utan han ger av sig själv och har alltid en hjälpande hand för mig och Anna. Han har gått på Bristol men nu ska han börja andra året i secondary. Han bor tillsammans med sin pappa och sin mamma Gertrud och sina 3 småsyskon en bit från Bristol.
 
Jag är så glad att vi har hittat varandra och tackar någon högre makt så ofta jag tänker på det. Jag har haft möjlighet att kunna betala skolavgiften så att han kan fortsätta att studera och kontakten försöker vi hålla på facebook fast än att det kan gå veckovis utan att han har råd eller möjlighet att kunna använda facebook.
 
Han har många gånger berättat om sin familj och hur mycket hans mamma skulle vilja träffa mig någon gång. Nu när vi var nere så var ju tillfället bättre än något och vi bestämde att på lördagen så skulle han ta med sig sin mamma till Bristol så att vi kunde träffas.
 
Brian och hans kompisar Samuel och Deborah var nog nästan på skolan varje dag som vi var där och på den utlovade lördagen kom så Brian med sin mamma och lillsyster. Nu är ju inte dom Ugandier, som ännu inte träffat oss kramvänliga svenskar, så vana vid kramar men efter ett litet försök till en kram med mamma Gertrud så brast vi båda ut i gråt. Jag kunde verkligen inte hejda mig utan tårarna av lycka och tacksamhet var så stor hos oss båda. Hon tackade flera gånger om vad jag/vi har gjort för hennes Brian och jag ville så att hon inte ska behöva tacka utan jag ville tacka henne för att dom gett mig möjlighet att hjälpa Brian.
 
Dom var kvar en stund och innan vi sa hejdå så hoppades hon att vi skulle få ses snart igen.
 
 
 
 
 
Lagom nu till jul så frågade jag Eddie om jag kunde få hjälpa Brian och hans familj med lite mat över jul. Jag vet från Eddie och från Brian att dom inte äter alla dagar så Eddie tyckte att hjälpen med mat skulle bli väldigt uppskattad. Så på självaste julafton så kom dessa kort ifrån Eddie där han hade tagit av sin tid och sitt hjärta för att köra hem till Brian och hans familj för att överräcka maten som han hade hjälpt mig att köpa. 
 
Med ett ord så sammanfattade Eddie besöket  "happiness".....
 
 
 
 
 
Jag kan nog säga att inga av dom julklappar som öppnades av oss i min familj denna julafton kom upp lika högt upp i lyckotrappan som när vi fick se korten som skickades från Eddie när han överlämnade maten. 
 
Jag tror och vet att vi lever i ett land där vi både kan hjälpa och ge utav oss själva till dom som finns omkring oss både här hemma i Sverige och i Uganda utan att det påverkar vårt dagliga liv...
 
 
 
 
Hoppas så att vi får träffas snart igen....    /Jennie
 
 

Tack Eivor,Theres och Lisa!

Vi är så otroligt tacksamma för all hjälp vi får till barnen på Bristol. Det är så otroligt mycket värt.
För det mesta är det jag och Jennie som håller i alla trådar och är aktiva själva,men ibland så behöver vi inte det.
 
 
Under 3 dagar nu efter nyår så har Nyårscupen pågått i Falkenberg. Då har Eivor,som var med i Uganda nu senast och Ludvigs (som också var med) mamma och Ludvigs syster anordnat ett lotteri och gjort armband som dom sålde till förmån för våra barn.Så himla bra och skönt att kunna känna att nån annan tog över för en liten stund.
Fantastiska 5100 kr trillade in på barnens konto idag och det var såklart väldigt, väldigt välkommet!
 
Tusen Tack för ert hjärta till barnen <3
 
 
Eivor,Theres och Lisa och en kompis till Lisa som jag inte har namnet på....
 
 
 

Den självklara drömmen...

Bredvid den drömmen som vi har jobbat med under så många år nu så jobbar jag också med någon annans dröm, Sams. Den innehåller inga stora grejer,utan mer bara en önskan om att aldrig mer behöva lida. Att inte behöva känna sig ensam i världen utan att alltid veta att det finns någon som står bakom honom oavsett vad.

Att få ha ett jobb som han tycker om och med tiden kanske också en egen familj.

Barn, om han är kapabel att ge dem ett bra liv,annars avstår han hellre.Han vill inte att ännu ett barn ska behöva lida så som han har gjort,och så många med honom.Han tycker inte att nån förtjänar det.

Han drömmer om att få se mitt land såsom jag har sett hans och han drömmer om ett bra liv för sina syskon.

Den drömmen jobbar vi också för,den självklara drömmen om ett bra liv...

 

 
 
                                                                                      Anna

 

                                       

 


Ett öra att viska i....

 
Ett leende,en famn för vila,ett öra att viska i och en mätt mage.Självklara saker för dom allra flesta men inte för barnen på Bristol. Tillsammans gör vi vad vi kan när vi är där.
Och även om det inte betyder allt så försöker vi iallafall göra något.
 
 
                                                                                        Anna

Barnens Jul <3


Nu dimper det ner bilder på lite av varje från Sam! Här kommer några från våran julklappsutdelning.Sammanbitna men lyckliga barn!
 
 
                                                                          Anna

Det renoveras för det vilda!

Att få till dom där värdefulla småsamtalen med Eddie är i nuläget är inte att tänka på! Allt rör sig kring bygget av sovsalarna och jag tror inte att han tänker på nåt annat överhuvudtaget för tillfället.
Skitbra tycker vi såklart och det är med spänning som vi väntar på bilder....
 

Dom 2 första taken börjar bli klara och golven huggs upp för att det sedan ska gjutas nytt. Bråda dagar på Bristol men vi har en lycklig Eddie!
 
 
                                                                                          Anna
 

Nilens Källa

En dag bestämde vi oss för att åka till Jinja och hälsa på Sam´s farbror Ben.Det tar ca 3 timmar med väntan och trafik från Kampala så det klarar man på en dag. Vi startade hyfsat tidigt och kom fram till Jinja utan missöden.

 

Vi mötte Ben och vi satte oss ner och pratade och vi åt kycklingfyllda Chapats som kan ha varit det godaste jag har ätit nånsin i Uganda.Jag drömmer om dem än!

 

Vi åkte hem till Ben och fick träffa 2 av hans barn som bor hemma de andra 4 bor hos släktingar...

Efter att vi ätit lite till där så frågade Sam om jag ville se nåt som kallas The source of River Nile.

Jag var väl inte helt sugen men jag visste att även Sam ville se det för han hade bara hört talas om det men aldrig varit där,och jag vill att Sam ska uppleva saker så jag sa ja.

 

Och hjälp vilken tur att vi gjorde det, för det var så vackert! Starten på Nilen....Jag har aldrig sett så storslagen natur och det spelar ingen roll hur mycket bilder jag än visar för dom gör det ändå inte rättvist.

Men i efterhand är jag jätteglad att vi åkte dit,det var verkligen en upplevelse!

Samt världens mest diskriminerande prislista! Hahhha! Hade Sverige gått med på detta tro?
Kolla skillnaden mellan att vara Ugandier eller övrig världsmedlem! Inga dyra priser men stor skillnad!
 
 
 
Anna
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2015 och vi vet ingenting

1 Januari 2015...Vi har ett helt nytt år framför oss.Oskrivna blad.Vi kommer att möta både glädje och sorg.

Vi kommer att ha både med och motgångar,men vi vet ingenting om det nu. Vi vet aldrig vad framtiden har med sig till oss men vi kan hoppas,önska och tro att den kommer att bli bra.

 

Vårt 2014 har varit hittills det bästa i mitt tycke.Vi har klarat i stort sett allt vi tagit på oss och vi har varit ute mer än någonsin.Vi har växt helt enkelt.

Toppen på allt är såklart för min del att jag fick chansen att tillbringa en längre tid i Uganda och jag lärde känna mig själv på ett annat plan.När sedan Jennie och de andra kom ner så tycker jag också att det var en av de bästa resorna vi gjort.

Vi var en väl sammansatt grupp där vi alla jobbade.Alla var där med hjärtat och jag tror faktiskt att alla och envar lämnade en liten bit av sig själva därnere,precis så som Jennie och jag har gjort, och det känns stort.

 

Jag tar 2015 med mig och jag kommer att jobba för att göra det här året ännu bättre,precis som Jennie kommer att göra.Tillsammans kommer vi att göra vårt yttersta för att sätta lite mer guldkant på vardagen för våra barn på Bristol Academy,och vi är redo att börja nu.

 

 
 

                                                                                     Anna

 


RSS 2.0