LOPPIS! LOPPIS!

LOPPIS SÖNDAGEN DEN 2 SEPTEMBER
I MEDBORGARHUSET TVÅÅKER kl 11-16

Vi tar tacksamt emot saker/prylar som ni har tröttnat på och som ni känner att vi kan sälja till förmån för våra barn på Bristol Academy.

De tidigare loppisarna vi har haft har lärt oss vad som folk efterfrågar och därför är vår önskan att ta emot allt UTOM stora möbler såsom bokhyllor och sängar samt kläder och skor till vuxna.

Barnkläder och skor samt leksaker är
det däremot stor efterfrågan på!


Vi är på plats i Medborgarhuset för att ta emot era saker
Fredag 31/8 kl 10 - 19 
Lördag 1/9 kl 8-16 

Kontakt:
Jennie 0731- 545 305
Anna 0730-323 343

TACK❤️

Hjälp oss gärna att dela och sprida detta!
 
 

Så tacksamma!

Igår hade vi en såndär dag som landar i hjärtat och som kommer att bli kvar där länge. För andra året i rad så spelades det en välgörenhetsgolftävling på Björnhults Golfklubb till förmån för våra barn. Jennies lillebror Andreas och hans kompis Oskar är det som ordnar den och allt Jennie och jag behöver göra är att vara på plats och serva lite och synas litegrann.
Fantastiskt väder,fantastiska människor och alltigenom en fantastisk dag gav till slut ca 22.000 kr till våra älskade ungar! Helt galet och så värdefullt med tanke på allt slit de senaste året.
 
Ord att beskriva Andreas och Oskars insats för oss och barnen finner jag inte ens och jag tror inte heller de själva förstår storheten i de dom gör. Men vårt allra evinnerligaste tack har ni <3 Och likaså alla de som spelade och på så vis bidrar till en lite bättre värld.
 
Oskar fixar inför starten! Med ett stycke brutet ben där under bordet....
Lite armband och broschyrer på plats också.
Här kommer hon farandes....
Jennie!Med brorsan Andreas där bak!
Framåt gick bra att köra men backa var värre...tur att en golfbana är stor så man bara kan köra framåt.
Första utslaget i 2018 års Bristol Academy Scramble!
Andreas sambo Cissi hjälpte också till.Som alltid blir familjerna involverade vilket vi såklart är så tacksamma för att dom låter sig bli. Vi hade aldrig klarat detta annars.
Prisutdelning på gång och lite skönt häng efter en varm dag!
Andreas och hans son Vincent.En väldigt rolig herre med massa ideer och svar på allt! :D
och av 32 anmälda lag så stod till sist de här laget som segrare i den största och viktigaste tävlingen det här året! (om ni frågar oss)
Andreas och Oskar på varsin sida om dem och än en gång,
Tack,Tack och Tack!
 
 Jennie och Anna
 
 

Uppvärmning!

Bästa bilderna att få är de här! När de kommer spontant och när det är tagna i stunden just när det sker,bästa!
 
Idag har brassbandet haft en spelning inne i stan och då värmde de upp på skolan innan genom att marchera med de mindre barnen och leda dem in i klassrummen :) 
Att kunna marchera hör till i Uganda och när man ser ett värdrillat brassband som alltid startar med vänster ben och de synkar totalt då ser det tämligen vackert ut!
Och så en ögonsten...lille Bright <3
 
Anna
 

Kanske inte bäst,men snyggast!

Bilderna är suddigare än suddigast men det är inte det som är grejen.En hälsning från Eddie igår som förvisso är lite svår för oss att förstå på ett sätt men på ett annat alldeles enkelt.Bristol deltar i en fotbollsskoltunering och var det enda laget som hade riktiga dräkter...Stort om man frågar dem.
Antagligen ligger dom låååångt efter de andra skolorna i brahet eftersom vi är en musikskola men snyggast kläder...det kommer man långt på ibland med!
Heja Bristol!
 
 
 
Anna

I de där väggarna

Nätter blir till dagar och så rullar det på i en evinnerlig fart.Om jag hade vetat att jag på 3 dagar skulle få en ny lägenhet och flytta under de samma 3 dagarna mitt under den mest hektiska sommarmånaden på jobbet så hade jag antagligen lagt mig ner och dött.Nu visste jag inte det men det behövde göras för att min unge och hennes lilla växande familj behövde min lägenhet bättre och då är ingenting varken svårt eller jobbigt.
Jag har efter massor av år äntligen förstått att mitt hemma är där jag är,och väggarna runt mig kan ändras utan att det vänder upp och ner på hela min värld så som det gjorde förr. Då var det en känslomässig bit som var skitjobbig för mig och jag följde ovilligt med dit livet förde mig,nu kan jag följa efter och känna att det finns en mening i allt jag gör och utsätts för.Jag växer inuti och jag lär mig.
 
Jag tar inte livet på största allvar längre utan försöker förstå att det finns nåt mycket större än jag som är med och styr över det också.Skönt att veta egentligen.Nu har jag 4 nya väggar att hitta mitt vardagsliv i och vetskapen om att några utav dem jag älskar mest bor där jag hittade mig själv igen känns som en fin gåva att ge dem.
I de där väggarna sitter det massvis utav kärlek och jag tror att dom kommer känna det.
 
 
Anna

HejHejHej!

Tyst här blev det igen, mest för att jag är utan internetuppkoppling hemma och att blogga från mobilen är inte riktigt min grej.

Men! En liten påminnelse om att Bristols loppis är på gång. Rensar ni hemma så tänk gärna på oss. Det ni inte längre vill ha kan göra skillnad för nån annan, hur bra är inte det? 

Söndagen den 2/9 är det dax och inlämning av grejer kommer att Ske till Medborgarhuset fredag-lördag innan själva loppisdagen! 
Mer info kommer snart! 

Rensa hemma och gör skillnad! 

(null)


Grattis min Elias <3

Det blev lite rörigt och så stannar allt upp härinne litegrann.Sol blandat med jobb och lite flyttar hit och dit så får man ta det som det kommer och lite i taget,eller för den delen lite mycket i taget just nu :)
 
Men just idag har vi än större saker på gång i form av en födelsedag! Min yngste,min Elias.
Han fyller 19 år idag och ikväll ska vi fira honom i hans och hans flickväns allra första egna hem,det är stort det.
 
Man kommer till ett läge där ens barn verkligen inte är barn längre.När man känner,hör och ser att deras tankar mer är en vuxens tankar och när allt det man tjatat på dem om,försökt lära dem och önskat att de ska förstå sitter där.När man inte längre behöver uppfostra för att dom är klara att vara sina alldeles egna människor.
Där är han nu.Fortfarande min unge i allra högsta grad,men inte ett barn. 
Stolt så jag nästan spricker och hjärtat fullt av kärlek till en av de allra vackraste människorna jag vet.
 
Grattis Elias på 19 årsdagen!
Dagen då du föddes så blev min värld aldrig sig lik igen,den blev så mycket bättre.
 
 

Våran fine Brian!

Bilden kommer och man blir galet lycklig i hjärtat.Våran fine Brian tillsammans med några av våra ungar.En utav de ungarna som han själv en gång var.Nu är han stor och har fått chansen att utbilda sig till mekaniker och han praktiserar/jobbar på en bilverkstad.Brian som är en av de få som verkligen letar sig in i hjärtat på nästan alla som kommer till Bristol för att han är sig själv och han har insett att vår färg bara är just en färg,insidan är detsamma som hans.
Idag är det Public Holiday i Uganda och det innebär ledig dag.Brian väljer att tillbringa den på Bristol och tar sig dessutom tiden och kostnaden att skicka en bild till oss.
Som vi älskar dig.
 
 
Anna

Ibland är det bra att vara många

Såhär ser det ut i kristtider på Bristol.Aldrig annars brukar barnen vara dem som rensar majskornen från annat skräp men nu vill man inte verkligen inte ha med det minsta lilla som väger som inte är majs.
Sällan är vi glada över det höga antalet barn som vi har men när det kommer till att dom måste jobba och hjälpa till då är det guld värt att dom är många att dela på bördan.
 
Anna

Vad är en fasad värd egentligen?

Livet...så enkelt och ibland så svårt.Jag tänker på det så ofta hur lite vi vet om det som väntar oss och det blir så tydligt ibland.Vi dömer så enkelt andra människor utan att veta vad dom bär med sig och vi pratar om det som om det vore sanning,fastän vi inte vet om det är det.
Vi borde ta hand om livet bättre.Våga leva det på ett sätt som är det bästa för oss.Hålla upp en fasad för andra,vem tjänar på det?
 
I Uganda är en fin fasad oerhört viktig.I Eddies fall lyfter hans stora skola honom till skyarna men lika snabbt är det till hans stora nackdel.Skolan ÄR skitstor och jättefin på alla sätt och vis men det innebär inte i sig att Eddie är skitrik.Men vad tror ni att folk tror?
Han har det väldigt mycket bättre än otroligt många andra men fortfarande har han år och åter år av slit både bakom och framför sig.
 
I Uganda har vi mött så mycket människor under åren.Sådana som bara ser vårt vita skinn och drar det synonymt med rikedom i den form som är rikedom för dem,nämligen pengar.
Det intressanta är de människorna som ser bakom vår färg.De som har förstått att pengar och lycka inte dansar in på bordet framför oss heller utan att det ligger dagligt slit bakom vårt liv också.Det är de människorna som har gett mig det som jag behövde för att vakna upp ordentligt,att få erfarenheter av andra människor,hur deras liv ser ut,att få uppleva och dela deras värld och vardag,det är rikedom på riktigt så som jag ser på det.
 
Många gånger så tror jag att vi gör livet så mycket svårare för oss själva än vad det måste vara.
 
 
 
Anna

Om rätten att äga sin framtid

Man hade ju önskat att det bara var den där skatten dom lagt på Ugandiernas telefoner och att det därefter var klart,men så är dessvärre inte fallet. Dom har dragit allt ett steg till och lagt en extra skatt på typ allt man tänkas kan.Bensin,transporter,olja,parafin...det är bara en liten del av allt dom beskattar.Saker som människorna är beroende av.Lägg därtill att dom tar nummerplåtar från inte bara våran buss utan tusentals andra fordon också.
 
I ett redan ansträngt Uganda så gör ju detta inte gott för folket alls.Tar dom inte bort den här extraskatten snarast så lär det bli rejält dålig stämning.Ugandierna är ju tack och lov kända för sitt vänliga sätt men det finns ju med all säkerhet en gräns för vänligheten också för dem.
Vi har människor där nere som vi älskar utan förbehåll och att veta att dom står helt utan chans att påverka sin egen framtid är stundtals svårt att bära.
Alla borde få chansen att säga sitt och alla borde ha rätten att äga sin egen framtid.
 
 
 
Anna

Update!

En lite sen kvällsuppdatering!
 
Bussen har vart i stan och hittades utan nummerplåtar...igen. Polisen tar dem från fordon som är sjukt fula och dåliga och så får ägarna komma och lösa ut nummerplåtarna.Då får polisen pengar och lika snabbt rullar samma skitfordon på vägarna igen...Uganda i ett nötskal. Bra att bussen behöver stenar som bromsar....
Kranarna är fixade och det flödar vatten i dem igen,Tack säger vi. Vi gör snart om allt igen...
 
Faisal är tillbaka och jobbar igen.Han har haft ett annat jobb i stan ett par dar därför har det stått lite stilla. Han är Bristols alltiallo.Som människa är han inte våran favorit tyvärr men jobba kan han och duktig är han,det får vi allt vackert erkänna...
Muren närmar sig klar...bara färg kvar nu :)
 
 
Anna

Lite skatt var det här.

Det är så oerhört svårförstått och det är ett så otroligt konstigt sätt att styra ett land så jag får ett halvt kruppanfall när jag ens försöker göra det. President Museveni har suttit vid makten sedan 1986 och han har gjort en del gott för Uganda,han har också gjort en hel del mindre goda saker.
Just nu är han i blåsväder igen då han blivit rådd av västvärlden att skapa mer demokrati i landet då väljer han att kapa banden med västvärlden istället för att lyssna på det synnerligen goda råden han får.Med dåliga kontakter till de rikare länderna så skapar han också en ännu sämre ekonomi för sitt eget folk och livet för dem blir om möjligt ännu hårdare.
 
 
Det senaste nu är att stänga ute folket från sociala medier. I Uganda har man inte telefon abonnemang som vi har med fria samtal och fri surf där man betalar en gång i månaden.Eller det finns säkert men isåfall är det en oerhört liten del av befolkningen som har råd med det. I Uganda använder man airtime och från sin airtime köper man megabites för att på så vis få tillgång till internet och således sociala medier. Nu har presidenten lagt in om en skatt på varje gång man laddar sin telefon så om nån köper airtime för 1000 shilling så drar dom 200 shilling i skatt redan innan dom börjar använda det.
Och nu ska ni veta att om nån fyller sin telefon med 1000 shilling ( inte ens 3 kr ) så har dom fyllt den med massvis med pengar... dom allra flesta kanske klarar av att fylla den med 200 shilling eller 500 och då kan det räcka länge för dem.Nu hamnar dom i en situation som är allt annat än rolig och folket känner sig såklart helt överkörda av sin president ännu en gång.Med de här extra skattepengarna tänker han att han ska styra upp Ugandas ekonomi igen.Lycka till mannen säger jag...lycka till. Innan du har styrt upp den lär du ha ett galet folk att möta.
Jag tror fanimej jag vart en bättre president än honom....
                                                                                                                                                    Bild från google
Om du är trött herr president så är det ingenting emot vad ditt folk är...
 
Anna

RSS 2.0