I den mjuka delen av mitt hjärta

Ett nytt litet barn föds,ett annat flyger av gungan och bryter benet.Lärare börjar och slutar och börjar igen.Kampen om att skaffa mat till alla som är alldeles för dyr.Tillgodose behov åt alla håll och kanter.
Jag förundras över mamman som inte kommer till sitt barn med det illa brutna benet innan hon vet att det är behandlat och han har fått den hjälp han behöver.Att han vill ha sin mamma nära när han ligger på sjukhuset i galna smärtor är inget hon tar hänsyn till.Bara hon slipper skaffa pengar.
Jag förstår det på ett vis,på ett annat är det helt ofattbart.
 
Det nyfödda barnet är Eddies och Annes.Barn nummer 5 för honom,för henne nummer 4.
En liten Kanoonya Isaac såg dagen ljus för ett par dagar sedan och vi önskar honom allt gott i livet fastän vi vet att hans kamp allredan startat.
 
Det närmar sig treårsdagen sedan Sobya Wendy somnade in,samma dag som mitt första barnbarn Sally föddes.
En mammas värsta dag och en annan mammas bästa.Livet ser ju ut så.
 
En del av mitt hjärta har hårdnat litegrann under alla år i Uganda.Man har fått lära sig att stänga av emellanåt.
I början gick det inte.Man blödde för allt.Nu blöder man också men inte lika ofta och inte för allt och inte för alla.
Men det finns fortfarande en alldeles mjuk del i hjärtat kvar,i den delen bor alla barn och jag vet att dom aldrig kommer att lämna den platsen.
 
 
 
Anna

Swishen är borta!

Sedan vi själva var dem som började styra över vårt lilla "projekt" så har vi haft en klar tanke,och det var att det skulle styras med hjärtat och av mig och Jennie.Vi har inte velat vara nån organisation med styrelse och allt vad det innebär.Det har varit vi helt enkelt.
 
Vi har tack vare detta beslutet inte kunnat söka hjälp från fonder och stiftelser då dom nästan alltid kräver en organisation men vi har har stått fast vi vårt beslut och vi har hellre avstått sådan hjälp.
Vi har sett klart mycket större fördelar med att vara små och det är inget beslut vi på något vis ångrar och vi har stått fast vi det vi tror på.
 
Den största bakslaget för oss iockmed detta har kommit nu...Vi har ju ett swishkonto kopplat till Bristol och det har varit en oerhört stor hjälp och en stor del av pengarna har swishats till oss.
Nu krävs det att vi har ett företag för att få ha kvar det kontot och nåt företag har vi ju inte så idag har vi varit tvungna att stänga ner swishen så det finns inte längre kvar tyvärr.
Så nu har vi tagit både ett och två steg bakåt genom att bara kunna erbjuda ett vanligt konto att sätta in pengar på och det känns ju såklart väldigt tråkigt.
Men regler är till för att följas och vi är glada och tacksamma så länge det fungerade
 
Vi finns,kontot finns,swishen finns inte.
 
 

RSS 2.0