Öva,öva,öva!

När barnen vill börja spela i brassbandet så får dom det. Det handlar inte om noter eller massa prat om hur man spelar ett instrument utan det handlar om att man visar hur man gör.Har barnet fallenhet och intresse för att spela så tar det inte särskilt lång tid innan det sitter där. Alla blir självklart inte jättebra men klarar ändå av att vara en del av brassbandet utan problem,sen finns det dom som har total koll på läget och de blir viktiga kuggar i bandet och för dom andra.
Man måste känna musiken inte bara spela den....
 
Ovan har vi Henry som lär ut en pojke som jag just nu tappat namnet på och inte kan minnas...Meningen är att han ska leda bandet så småningom med sin taktpinne.Just den här pojken har en lång väg att vandra för att lyckas med det jobbet.
Det kräver sin man har jag fått veta och det passar inte vem som helst.
Vi har en kille som heter Kanoonya Ben som är helt grym med den där pinnen,han kan blir hur bra som helst!
Här har vi Pafflus i lila som är den som kan spela cymbaler riktigt bra. Han lär Flamin...Flamin håller och Pafflus har sina händer på hans och styr så spelandet.Flamin är 1 av 4 syskon där alla spelar i bandet.Dom 2 äldsta syskon är jätteduktiga och de 2 små är under upplärning.Trots att dom inte är särskilt stora så har dom respekt för dem som lär ut dem.
Spelandet är en lek men med allvar bakom.
Hursomhelst så tröttnar man aldrig på att titta på barnen och ungdomarna när dom tränar.Nu har man sett och hört det så mycket så man nästan själv kan se när nån kommer att bli bra på riktigt.Och glädjen hos dem när dom har instrumenten går aldrig att missa...
 
Anna
 

Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0