Ett stycke trumpet

I stort sett allt vi bär ner till Uganda uppskattas.Har man inget så behövs ju allt kan man säga.Men det finns det en sak som slår allt vi kommer med och det är instrument eller reservdelar/tillbehör till instrumenten och till brassbandet. Brassbandet är skolans ryggrad men instrument är kostsamma även i Uganda.
Häromdagen hittade vi en trumpet till ett bra pris på en köp och säljsida och vi slog till.Nu står den här hemma hos mig alldeles glänsande och vi vet att det kommer vara en överlycklig herre vi får överlämna den till nästa gång vi kommer ner.
 
Så är det nån där hemma som har ett blåsinstrument som inte används,eller som ser nåt til salu nånstans där det inte kostar skjortan så meddela oss gärna! Vi letar alltid efter det men man ser det inte särskilt ofta,men just precis nu är vi trumpetägare och när jag berättade för Jennie förut att den var hämtad så frågade hon om tonerna lät rena.... Jo hej och tjena, vi frågar nån som inte är halvt tondöv om det tror jag,själv får jag inte ut nån ton alls.
 
 
 
Anna

Vi gör inte det.

Jag vet inte hur många gånger vi fått frågan : Hur orkar ni hela tiden....? Svaret på det är att det gör vi inte.
Vi orkar inte alltid och hela tiden.Men vi har lärt oss att leva med det här och som tur är så orkar vi inte nästan aldrig samtidigt. Jag kan känna att nu går det inte mer,jag måste andas,då kan jag få ett par dagar där Jennie kan ta eventuella diskussioner som uppstår och såklart vise versa,när hon behöver sin tid så kan jag ta det som behövs.
Likaså så försöker vi att delge den andre så lite som möjligt om vad som sker när nån av oss åker på semester.
Är det riktigt brådskande så vi verkligen måste,då tar man det såklart men annars försöker man låta bli in i det sista just för att vi ska få den där lilla,lilla pausen som man så väl behöver emellanåt.
 
Om vi skulle ha orkat alltid och hela tiden så vore vi inte ens mänskliga,och det är vi både Jennie och jag.
Alldeles alldeles mänskliga.
 
 
 
Anna

Bara ny mur nu!

Värmen kom tillbaka med besked och det tackar vi sannerligen inte nej till.Lite strandhäng när man har turen att bo på västkusten hör till och nu har vi ytterligare en i ledet som ska skolas in för lata dagar vid havet och sand mellan tårna ( och överallt ) och lilla Sally verkar redan ha fattat grejen,bra där!
 
I Uganda har vi kommit till att den sista gamla delen av muren nu är ersatt och den är runt om helt ny.
Ugandas myndigheter har också kommit fram till att flickor och pojkar ska separeras med stängda murar mellan sovsalarna vilket såklart är bra med tanke på övergrepp och blandningen på åldrar på skolarna runt om i landet men frågan är hur många skolor det är som ens har råd att lösa det? Det blir dom rika skolorna som blir tvungna att göra det för att slippa böter,på det fattiga skolorna kommer allt med största sannolikhet vara precis som vanligt.Men Bristol räknas nu dessvärre som en rik skola och vi åker på allt som kan tänkas kan som myndigheterna kommer på.
Med lite vita människor i bakgrunden dessutom så tror dom att det handlar om en hel organisation med massvis av människor och pengar som är där... tänk om dom bara visste hur det egentligen ser ut? 
 
Nu ska den bara slammas och målas för att se fin ut också...ett steg i taget,sakta,sakta.
 
Anna

Vi gör det igen :)

De här tre kranarna är det som håller våra barn så friska som det bara är möjligt.När dom slutar funka så smäller det också till med sjukdomar,så vattnet på Bristol har högsta prioritet.Nu har det under en längre tid svajat med elektriciteten i byn vilket gör att vårt reningsverk funkar sådär eftersom det behöver ström.Vattnet kommer sakta sakta och så upptill det så läcker dem så det är en liten simbassäng under..så kan vi inte ha det så trots att det inte alls var särskilt längesedan vi faktiskt renoverade dem så är det bara vackert att göra det igen.
Bristol Academy...The never ending story of renovations....
 
 
 
Anna

En halvårssammanfattning från Bristol Academy!

Det här utskicket har gått ut till våra familjevänner och månadsgivare,och det är en bra sammanfattning hur de senaste månaderna sett ut på Bristol Academy...

 

 

Vilken fantastisk start på sommaren vi har haft, man blir ju lycklig ända in i själen av sol och värme, och vi tror allt att den kommer tillbaka även om vi nu fått några dagar av vanligt sommarväder.

 Lika fantastisk start på vårt bygge av den nya skolbyggnaden fick vi tyvärr inte. Det började så bra när barnen gick på jullov i december och vi kunde riva den gamla trälängan med klassrum för att påbörja bygget. Nu med facit i hand kan vi känna att det var redan där och då som alla bekymmer och problem skulle komma att radas upp och som skulle komma att kanta vår vardag fram tills idag ;)

 

Ganska snabbt så fick vi problem med att fortsätta bygget då det saknades en del papper, trots att Eddie trodde att han hade koll. Detta innebar extra kostnader och ett stillastående bygge. När arbetet kom igång igen skulle det grävas och gjutas fundament till att hålla upp våning 2. Snabbt så stötte man på grundvatten och detta resulterade i att det fick köpas in mer material och dagarna gick. I början av januari kunde ändå fundament och bottenplatta gjutas och vi kände att vi var på gång så som det var tänkt.

 

 Dagarna gick och vi kunde se att bygget gick framåt även om det inte gick så fort som vi hade trott. Eddies ord om ett klart bygge och en invigning vid vår resa i mars kunde vi i slutet av januari inse att detta inte skulle kunna uppnås. Besvikelsen över detta hade precis lägt sig när det framkom att den byggherre som tillsats för att vara ansvarig för bygget hade lurat oss rejält bara för att få jobbet. Vi kände att det var något som inte stämde för pengarna rullade på en anings fortare än vi hade planerat och Eddie ställde han mot väggen. Då framkom det att han utlämnat vissa poster bara för att kunna räkna billigare och på så vis få jobbet. Ett bra exempel på detta är att det på ritningen finns med en trappa till andra våningen men i offerten var den kostnaden inte med. Men någon trappa byggdes det inte heller för det behövdes en ramp för att komma upp till den andra våningen, orden som kom från Eddie var att det nu fanns en lag som sa att även de lama måste kunna ta sig upp. I offerten var allt upptaget som material och arbetstid på de olika posterna och våningarna så vi antog att den var med räknad. Vi blev så otroligt arga och ledsna när detta uppdagades för vi insåg också att våra 240 000 kronor som vi hade i vår budget inte skulle komma att räcka.

 

 

Eddie sattes under stor press och han arbetade hårt med att hålla koll på arbetare på plats, alla inköp och se till att det inte fuskades med åtgång av materiel. Samtidigt skulle han hålla oss med information och svara på alla våra frågor om vad som händer och svara för alla utgifter för inköp av materiel. I april kunde äntligen takstolarna komma på plats och vi kunde se helheten av detta bygge och när termin 2 startade i slutet på maj så kunde barnen flytta in i sina klassrum på nedervåningen.

 

 

Byggnaden har blivit färdigmålad, dörrar och fönster är på plats. En balkong med tillhörande räcke runt som går hela vägen runt byggnaden gör att lärarna nu kan flytta in i de 8 lärarbostäder som finns på övervåningen och de kan ta sig dit upp med denna fantastiska ramp som vi aldrig kommer att glömma! På nedervåningen finns nu 4 fina klassrum där det inte kan regna eller blåsa in i och som gör att barnen får en bättre miljö att studera i. Kvar har vi lite arbete med en mur samt att där inte är indragen någon el ännu.

 

 

Under våra 10 år med Bristol har detta utan tvekan varit den tyngsta tiden. Vi har pendlat mellan glädje, frustration och uppgivenhet många gånger om. När orken har tagit slut har vi har i ärlighetens namn frågat oss själva om vi ens skulle fixa detta. 240 000 kronor hade vi med oss när bygget startade och då skulle där finnas marginal för extra kostnader. När vi nu är så pass klara att vi kan börja summera allt så blev prislappen för det som är gjort fram tills idag 353 000kr och då har vi elen kvar…..

 

 

Nu har ju året givetvis innehållit mycket mer än bygget även om fokus legat på det. I mars så åkte vi ner till skolan med ett fantastiskt gäng på 15 personer innehållande familj och vänner. För 3 av dem var detta det första besöket på skolan. Det är alltid lika roligt när nya vill följa med och uppleva det fina som sker inom en när man får möta barnen och deras värma. Det blev en resa som tyvärr inte innehöll en invigning men massa av andra upplevelser, skratt och tårar och nyfunna vänner.

 

 

Under våren har vi varit på någon enstaka föreläsning, inte så många som det brukar vara, men denna vår har det känns helt ok när vår energi legat i bygget. Vi har haft insamlingar som skett genom människor i vår närhet och som känner att de vill hjälpa oss i vårt arbete för barnen.

 Våra tankar framöver är att vi ska riva den gamla lärarbostaden och bygga en större och bättre lekplats för barnen. Ytan på skolgården är inte stor så vi måste tänka på att utnyttja ytorna på bästa sätt. När lekplatsen är flyttad ska platsen där den finns idag bli plats för en ny brunn och en större yta för att tvätta och hänga upp tvätten samt bättre möjligheter för bad och tvätt av barnen.

 

Söndagen den 2 september är det dags för vår årliga loppis i Medborgarhuset i Tvååker! Mer information kommer framöver, men kommer det någon dag i sommar som ni tänker röja där hemma så tänk då på oss och att vi med tacksamhet tar emot saker som ni tröttnat på.

 

För Eddie kan det vara svårt förstå hur många vi har vid vår sida som hjälper oss i vårt arbete men han ber oss ofta att hälsa och säga att han är otroligt tacksam och att ni alla finns i hans hjärta.Orden har skrivits förr men från botten av våra hjärtan så är vi så otroligt tacksamma för all hjälp vi får under året. Vi skulle inte vara där vi är idag om ni inte hade stått vid vår sida och trott på det som vi gör.

 

 

 Vill ni nå oss gör ni det på bristol.uganda@gmail.com eller 0731 545 305

  Nu önskar vi Er alla en riktigt skön sommar

 Kram

 Jennie & Anna

  

 
 

Livet är vackert

Jag tänker att livet jag fick är vackert. Förmånen att få ta del av två världar där jag till slut efter en hård kamp med mig själv kan acceptera och njuta av de skillnaderna som ändå finns. 

Bara för att jag älskar enkelheten i Uganda och absolut inte vill leva i lyx när jag kommer dit så betyder inte det att jag inte älskade att bo mitt på Oxford Street senast vi var i London. Eller bara för att jag kan vara så sugen på kött och matooke från GrisFranks smutshak i Kampala så betyder det inte att jag inte njuter till fullo av en Carpaccio och en lammfilé från Johns Place i Varberg.

Att krypa ner i min egen säng med lukter som bara är mina i mitt trygga hem tar inte bort känslan av lycka när jag i skenet av bara ett ljus får tillbringa timmar i ett skjul med en människa som jag tycker massvis om på landsbygden i Uganda, för att senare somna på en skitig madrass och trots avsaknad av allt jag är van vid ändå känna mig tryggast i världen.

 

Livet är inte bara på ett sätt, det är på många. Min lycka är en annan människa värsta mardröm,men det som gör dem lyckliga kanske jag missar att förstå helt och hållet.Men spelar det egentligen nån roll?Jag blundar och känner mig tacksam över mitt liv. Att jag kan vara en del av flera olika sätt att leva och att jag inser att mitt liv är mitt och att det pågår här och nu.Om det som kommer sen vet vi ingenting, men livet,det är allt vi både ser och inte ser och allt vi förstår men också allt som vi inte alls förstår oss på...

 
 
Anna

Det är glasklart.

Sakta sakta kommer allt det sista på plats på vårt bygge.Nu har vi glas i fönstrena med. Även det ett hantverk som tar tid.Små rutor som ska skäras till,kitt som ska blandas och sen ska varje ruta komma på plats och det ska finliras för att se snyggt ut.
För varje sak som blir klart så väger hjärtat på mig och Jennie lite lättare och axlarna höjs en aning.
Ni vet känslan när man tror att man tagit sig vatten över huvudet och man tror att man inte kommer klara av det man tagit på sig,och när man då ändå till slut ser en liten ljusning och man förstår att vi fanimej klarade det här också,då är den känslan ganska obeskrivbar.
 
 
 
Anna

Glad Midsommar!

Inte för att dom firar midsommar i Uganda precis men vi gör ju och vi vill bara passa på att önska er en glad sådan!
Tack för allt ni är.
 
💛
 
 
 
Anna och Jennie

Skrotungar <3

Det här året har utan tvekan varit det tråkigaste året för oss med Bristol.Inte för att året är slut än men iallafall det tråkigaste halvåret.Allt fokus har legat på att bygga och vi har,förutom vårt besök i mars inte kunnat göra något roligt alls för barnen.Byggnaden i sig är ju till barnen men dom vet ju inte att en bättre studiemiljö kan gynna dem i framtiden liksom...Barn vet hur man har roligt i nuet och att godis och frukt är gott och det är ingen skillnad på barn i Sverige och i Uganda på just den biten.
 
Nästa sak på listan att göra känns verkligen att det måste vara något som barnen förstår är till dem,och för dem.
Det känns som det är evigheter sedan vi var där fastän det bara är typ 3 månader sedan.
Jag tror ingen förstår hur skönt det ska bli att avsluta bygget för att sen igen kunna fokusera på dem vi är där för, nämligen barnen på Bristol Academy.
 
 
Anna

Min fina fina unge!

Idag fyller hon år.Flickan som gjorde mig till mamma.Min enda dotter.
Hon fyller 23 och jag kunde inte ha varit mer stolt över henne.
Ibland skitjobbig,sur och lite envis också.
Men mest av allt är hon en fantastisk människa för mig,för oss och för många andra.
Min Linnéa,vad jag älskar dig <3
 
Grattis på födelsedagen!
 
 
 
Kram mamma

YES!

 
Jag som verkligen INTE tycker om att titta på fotboll har idag hoppat upp och ner och både tjutit NEEEJ!! och sen JAAAA! Heja Sverige som vann över Sydkorea men ska man få såna här nervras efter varenda match dom spelar så ska jag nog ändå inte titta mer,får ont i magen ju.
 
Varken Uganda eller grannlandet Kenya lyckades kvalificera sig till VM vilket i sig ju är tråkigt samtidigt som det är lite bra för att det är mindre risk att saker går galet och det blir upplopp och grejer. Så fastän det såklart hade vart häftigt att se Uganda Cranes spela så känns det absolut lugnare såhär och det räcker gott att vara nervös för ett landslag!
 
 
 
Anna

Hej vad tiden går!

På riktigt.Jag blir fan lite skraj över tiden. Dagarna,veckorna och åren bara rusar förbi och i fredags när jag stod inför en jobbarhelg igen så kändes det i ärlighetens namn lite tungrott och det kändes som det skulle bli en lååång helg.Men så tjongar det bara till så är söndagkvällen här,helgen är gjord och jag är hemma igen.
Känns konstigt och jag undrar vad det är som gör att tiden helt plötsligt går så snabbt?
Tänker att om resten av livet ska gå så här fort då kan man ju bara inte hålla på att vänta med att göra och uppleva saker man vill....man kommer ju vara död innan man hunnit det då,skittrist ju.
 
Man kanske skulle skaffa sig lite mer Ugandastajl på livet och ta dan som den kommer,planera noll och ingenting,leva som om varje dag var den sista och sen ta en liten twerk på det.
Kan hända att jag gör det,man borde det😎
 
Den här ungen ville inte ha hår mer....Eddis yngsta dotter Victoria.
Första gången vi ser henne utan och med ens ser hon ut som vemsomhelst.
 
Anna
 

Mura mura mur!

Operation riva/bygga mur är nu i full gång.Ungarna är med och jobbar i vanlig ordning och också i vanlig ordning ser det ut som ett mindre krig brutit ut medans arbetet pågår.Dom är inte så strukturerade,varken barn eller vuxna i Uganda.
 
Detta är den sista delen av muren vi har valt att göra klart nu sen är skolan fullt inhägnad med en enhetlig inramning vilket såklart känns mycket bra för oss. Självklart är inte utseendet det viktigaste men det känns absolut bättre att få en hel,slammad och målad mur än en som delvis bara består av tegel.
 
 
Vi är också sjukt nära målet med en klar byggnad och vi längtar så efter att kunna visa er resultatet!
Utan er hade den aldrig någonsin stått där.Vi är er evigt tacksamma.
 
 
 
 

Logiskt.

Nu har det liksom blivit en grej av alla udda saker som kan bli ett problem för ett tvåvåningsbygge i slummen i Kampala så nu måste vi ju bara berätta om det här också.
 
 
Herr Kisingiri kom online igår och sa att vi har problem med vatten i byggnaden,att den är blöt.Kräkkänslorna kom ju omedelbart som ett brev på posten (fast inte ett brev från postnord) och man ville ju typ inte höra.
Han förklarade att det rann från övervåningen som sedan skapade problem därnere.
Jaha sa jag,är inte taket tätt? Jojo, det var det minsann sa han.
Han förklarade men jag kunde verkligen inte fatta vad han menade.Jennie jobbade så hon kunde inte heller hjälpa mig att förstå.
Till slut så kom det...När lärarna städar sina rum däruppe så skyfflar dom bara ner vattnet från andra våning rakt ner på barnens veranda där dom kommer ut ifrån sina klassrum,vilket gör att barnen plaskar runt i städvatten.
I Uganda drar dom ut en hink med vatten på golvet så sveper dom bara ut det sen med en borste och det kan ju funka om man är på bottenplan men det funkar betydligt sämre när man är på andra våning.
 
Gör inte så! Kan man känna borde funka som en bra kommentar till vuxna människor men efter 10 år i Uganda så vet vi att det inte kommer att fungera alls.Så nu får vi mura ett lager runt hela balkongen däruppe för att dom inte ska kunna svepa vattnet utan istället måste dom torka upp det.Vi vann.
 
Ett tips till er alla i all välmening.Funderar ni på att bygga ett tvåvåningshus i Kampala.Gör det inte.
 
 
 
Anna
 

Han är där och mitt hjärta slår ett extra slag.

Jag intalar mig själv att kommer dom inte så gör dom inte det och då får det vara så.Jag tänker att jag inte ska bry mig om det för det försvinner barn hela tiden ifrån oss och det har det gjort under 10 års tid.Jag tänker att så länge jag inte vet att dom är döda eller nåt så kan jag iallafall tänka att allting är bra.
 
Men så kommer bilden och dom är tillbaka.Mitt hjärta slår ett extra slag när jag ser den lille pojken Kawalya och hans systrar.Dom är tillbaka och dom är tillsammans och jag vet att jag kommer att få träffa honom igen.
Alla de där barnen som så fullständigt gripigt tag i oss i både själ och hjärta.Utan dem hade hade vi aldrig varit kvar i Uganda,utan dem hade vi aldrig orkat hitta drivet att göra något alls. Olika barn som hittat in i våra hjärtan.
 
Barnen som inte alls är våra,men som vi älskar som om dom vore det.
 
 
 
Anna

Nu var det över!

Nu är det gjort...våra studenter är firade och dom är klara med skolan och behöver aldrig återvända om inte dom vill.
För första gången så missade vi en högtidsdag med varandras barn just för att dom tog studenten på samma dag och dessutom på olika skolor så det kändes faktiskt lite vemodigt att inte vara med och fira den andre,i vårt fall Felicia.Men jag vet att hon hade en lika fantastisk dag som min Elias,och jag vet att Jennie är precis lika stolt som jag är.
 
Men nu är det nya tag som gäller.Bygga klart framför allt och sen tagga igång för ännu en loppis som vi beslutat oss att genomföra...Mer om det längre fram!
 
 
 
Anna

Man är lite överallt och ingenstans

Precis som sig bör såhär dagen innan ens ungar student så är vi nog tämligen lite småstressade både Jennie och jag.Man är överallt och ingenstans och det enda man vill är att ge sin unge en dag att minnas. Minns dom den inte är det å andra sidan inte vårt fel skulle jag tro...
Jag känner mig lite lipig idag.Mest skulle jag tro för att det är den sista som på nåt vis tar ett av de största kliven ut i livet.Han har kämpat och klarat det och nu kan han göra vad han vill.
Min sista unge.Min Elias.
 
Och från Eddie kom det här.Bristols små skitungar säger Hej 💜
 
 
Anna

Tofaayo-Dont worry!

Något som är det allra svåraste med vårt liv i Uganda är den totala avsaknaden dom har för planering.Dom kan inte planera överhuvudtaget.Till viss del beror det såklart på pengar för att man aldrig vet om man har några att utföra det man tänkt men det beror inte bara på det inser man ju.Att komma i tid kan handla om pengar för att man inte har råd att transportera sig men det kan också handla om att man inte satt klockan för att vakna eller började laga mat en kvart innan utsatt tid eller att en kompis kom förbi. I Uganda är man inte ens i tid till bröllop eller begravningar utan det börjar när "rätt många" är på plats och helst innan det blir för mörkt.
 
Man kan ju få psykbryt för mindre alltså när man frågat 23 gånger om det är såhär det kommer att bli nu, och man alla 23 gångerna får svaret : YES! no problem!Tofaayo! och när det sen 22 av de 23 gångerna blir nåt helt annat så får man vara utrustad med en hel del tålamod kan man säga...Något framför allt jag fått jobba stenhårt med eftersom Jennie från början redan utrustats med ett större tålamod än jag.
Lagom till att vår nya byggnad ska stå klar så visar det sig nu att muren på baksidan ( som vi ändå murat upp en gång för bara för några år sedan) är försvagad och vi kan inte bygga verandan mot den som ska gå runt huset för att skydda byggnaden mot fukt som vi tänkt utan att först riva den galma muren och bygga en ny...
 
JA! inga problem,oroa er inte! 
Vi bygger en mur igen,varför inte liksom?
 
 
 
Anna

Kolla på mig,mig,mig!

 
Det är ingen skillnad på barn här eller där.Dom vill alla ha bekräftelse och dom vill bli tittade på.Dom vill visa hur snabbt dom springer,hur högt dom hoppar och hur mycket dom kan.Dom tankar närhet precis som våra ungar här hemma dom är bara mindre vana vid att få den.Vi kan ge den när vi kommer allihopa och det är oerhört värdefullt.Eddie säger ofta att skolan lever när vi är där...mest beror det nog på att då får barnen vara barn och inga små vuxna som ska falla in i alla regler och normer som finns.
Barn ska få vara barn,hur svårt kan det vara egentligen?
 
 
Anna

4 dagar kvar,sen börjar det riktiga livet!

Nu är vi inne i studentvecka både Jennie och jag...eller inte vi då men våra ungar :) Våra yngsta,Felicia och Elias.
Det känns helt galet att säga det men på fredag är skoltiden för oss alla över och jag kan lova att både Elias och Felicia är väldigt lyckliga över det!
 
Igår var det bal för dem och man kan ju bli lipig för mindre... så vansinnigt fina och man är stolt så man nästan dör.Vi har följts åt sedan de föddes och helt plötsligt så är dom stora och det riktiga livet kan börja...galet 💕
 
Jennies Felicia med sin baldejt aka kusin Victor :)
Och min Elias med sin Jennie :)
 
Anna

Vi gick en promenad...

Idag på jobbet åkte vi iväg till ett ställe för en promenad.Varberg är vår stad och den är oändligt vacker,speciellt vid den här tiden på året.Vi åkte till havet för att få lite fläkt för våran kille och fastän jag bott här i hela mitt liv så finns det fortfarande ställen jag inte visste fanns.Vi utgick ifrån kusthotellet och efter en stund så kom vi till barnkyrkogården...Så litet,enkelt och så vackert.Här i Varberg låg ett sanatorium i början av 1900 talet för barn med tuberkolos och de barnen som inte överlevde och där familjerna inte hade råd att ta hem sina barn så gjordes de en plats för dem här på den här speciella kyrkogården.
De fick en sten med sitt namn,sina årtal och med sin hemort och på så vis så blev de föralltid någon.
 
Jag tänker att redan på 1900 talet så tog vi hand om våra människor på ett annorlunda sätt än vad exempelvis Uganda gör än idag.Där finns massgravarna ännu och så många människor är och förblir aldrig någon.
Alla är någon.
 
 
Anna

Viktigt! Viktigt!

Inspektion på Bristol. Vi har ingen åskledare på taket på den nya byggnaden.....åskledare,vi saknar åskledare.
I Uganda ger man inte barnen mat.Man slår dem.Man lyssnar inte på dem.Man utbildar dem inte och man bryter mot varenda del i FNs barnkonvention som Uganda faktiskt har skrivit på.
Men på Bristol saknar vi en åskledare på taket,det är ju fan inte klokt att nån ens orkar bry sig? Det finns andra saker som inspektionen borde inspektera istället. The End.
 
 
Anna

RSS 2.0