Tack Andreas och Oskar!

( Gammal bild på killarna,vi missade att fota....)
 
 
För tredje året i rad fixade dom det.En golftävling till förmån för Bristol på Björnhults Golfklubb i Falkenberg.Jennies lillebror Andreas och hans kompis Oskar. Jag och Jennie hade turen att få vara med som vi också varit de tidigare åren och det är verkligen en skitrolig dag! Att dom sedan toppar det tredje året med fantastiska 25.000 kr är ju bara helt otroligt!
Det gör att dom här killarna har gått främst i ledet och dragit in 62.000 kronor totalt till våra ungar,den tacksamheten kan vi aldrig förklara.
 
Så vårt allra evinnerligaste Tack till Andreas och Oskar och alla de som spelade för våra ungar!
 
Jennies lillebror vid ratten och hans lilla Ellie! den andra killen heter Alex och spelade tävlingen.
 
 
Anna och Jennie

Det där med loppis

Vår loppis.Några år nu har vi haft den och vi älskar det! Arbetsamt som tusan men så vansinnigt roligt!
Det har varit en självklarhet för oss.Förra året kände vi att det nog ändå skulle vara den sista...man ska ju sluta på topp sägs det.Sen velade vi fram och tillbaka och kom ganska snabbt fram till att vi nog ville köra ett år till iallafall,bara för att det är roligt!
 
Sagt och gjort! Vi drog igång all den planering som vi vet krävs och började rycka i folk som kunde hjälpa till och där tog vi slut både Jennie och jag.
Vi orkar inte helt enkelt,det går inte.Hur gärna vi än vill så måste vi sätta oss själva främst och det är något som sitter oerhört långt inne på både mig och Jennie ska ni veta.Det har vi inte gjort på väldigt länge och det var inget lätt beslut att ta.
Men nu är det bestämt iallafall att Bristols loppis 2019 kommer att förbli ogjord.
Kanske har nån redan börjat rensa ut och spara till oss...vi ber om ursäkt till er och hoppas att ni kan hitta nån annan loppis att skänka det till istället men bara vet att vi är tacksamma ändå för att ni tänkte på oss.
 
Orden är skrivna och det känns lite ledsamt,men denna gången fanns det ingen annan väg ut än just denna och vi hoppas att ni förstår det.
 
 
 
Kram!
Anna och Jennie
 
 

Mormor åker flygplan

 
Den här lilla.
Hon vet inget annat än att Afrika finns.För henne är det lika naturligt som att hennes mamma och pappa alltid täcker hennes rygg.
För henne så är det inget konstigt alls att mormor åker flygplan till Afrika,det kan jag göra lika gärna som att jag kör min bil hem 500 meter bort ifrån henne.
Hon hade nyligen sitt första möte med en svart människa.Hon var lite rädd att röra vid honom till en början,hon trodde att det var smuts på huden och inte en färg.
Hur ska hon veta?
Efter ett par dagar var han som vemsomhelst.
 
Vi pratar om Afrika i vår familj,vi andas och vi lever med Uganda dagligen.
Jag tänker att det är en fantastisk kunskap hon får med sig i livet,helt gratis.
Tänk att hon inte vet att det finns dom som inte tycker om dem med en annan färg än den hon har.Hon vet inte att en del tror att dom är mindre värda än vi och att en del tror att alla svarta är stöpta i precis samma dåliga form.
 
Jag önskar att hon aldrig kommer att se skillnaden.Ingen borde göra det.
 
Anna

Lite klipp!

Jag har förlikat mig med tanken att jag inte längre hittar orden.Jag som alltid skriver ur öppet hjärta har inte förmågan att göra annorlunda.Jag kan inte skriva för att jag ska det och jag vill inte göra det heller,då vore orden inte mina på nåt vis.
 
I Uganda regnar det vareviga dag nu.Ibland lite mindre men oftast mycket.Man kan inte tro det men under de där regniga perioderna så känns det ibland som att man aldrig ska bli varm igen.Det är liksom småkyligt ända in i märgen...Barnen är nästan konstant fuktiga under den här perioden också eftersom deras kläder aldrig hinner torka mellan skurarna.Det är både kallt och blött när dom kryper till sängs på kvällarna.Tur kanske då att man aldrig är ensam i en säng...
 
 
Häromdagen var det klippning på schemat som så ofta...Köerna till de två maskinerna och klipparna aka våra grindvakter Julius och Roberth var stundvis långa...
 
 
Problemet är att skären snabbt blir lite slöa och ska man klippa 2-300 barn så vill man bara mata på...
 
 
Och det gör nog faktiskt lite ont i ärlighetens namn...Tur att pinan är kort iallafall!
 
 
 
Anna

RSS 2.0