Är det sommar än?

Sommaren skulle vara här nu,men den ser ut att dröja iallfall här på västkusten.Såklart önskar man sol,salta bad,kompisar och lata dagar vid havet för alla barn som har sommarlov för det är ju så det ska vara.
För min egen del så är jag en sommarmänniska ut i fingerspetsarna.
Jag älskar värme.Jag behöver inte vara ledig och ha semester,det är inte det viktiga men jag vill att det ska vara varmt,livet känns lite lättare då på nåt vis. Oavsett hur sommaren blir här så finns det i vart fall dom som har det sämre.
 
 
I Uganda har regnet ställt till det nåt kopiöst det senaste.Det har regnat i Nabweru så dom varken kunnat ta sig in eller ut från skolan.Vi håller ju på att jobba med lite olika små-projekt just nu och det är en märkbart störd Eddie som tycker att dom blir försenade hela tiden just på grund av regnet.Det är svårt att förstå hur det blir efter ett regn...Det handlar inte bara om att det blir blött under tiden det regnar utan marken den blir som en total sörja....Allt blir lerigt! På Bristol rinner i stort sett hela skolgården iväg och det blir en gyttjegård av det.Det blir liksom väldigt tungjobbat när det regnar helt enkelt och lagom tills marken torkat upp så är det dags för nästa skyfall, så håller det på så.
 
 
Näst på listan över saker som ska ordnas till ligger uteköket som vi har,till mama Bigs stora stora glädje!
Det här är ett led för att få till den förhoppningsvis förbättrade vattenhygienen vi önskar få till på skolan nu framöver.
Vi måste göra varje förbättringar där också om vattenreningen ska löna sig överhuvudtaget så därför börjar vi där nu.
 
 
En taggad Eddie är redo för köksbygge,fastän han igår berättade att han aldrig ens gjort Te....
Mansgris tyckte jag...Han höll med,men berättade också för mig att han i alla fall respekterade kvinnorna för det arbetet dom gör....Heja Eddie....Eller?
 
 
Snart ska vi bara ha renat vatten på Bristol. I den här tunnan har vi renat vatten idag och tanken är att dom bara ska dricka härifrån.Barn gör som dom vill dessvärre och det är svårt att hålla koll på alla.Dom mindre barnen förstår verkligen inte att vattnet gör dem sjuka...
Gummistövlar är bra att ha i regnet....särskilt om man har fågelben och 5 storlekar för stora stövlar....Då kan man få plats med lite pinnar till brasan också,vilket han faktiskt stoppade i stövlarna när vi var ute vid den nya marken och kollade.
Tyvärr missade jag att fota det,men kul såg det ut!
 Söt och väldigt rolig tröja tyckte jag! Sam delade inte min uppfattning och fattade inte alls vad som var roligt.Dom har nog inte brownies i Uganda....eller så har Sam dålig humor....eller så är det jag som har det.
Jag vet inte helt enkelt.
 
Anna
 
 
 
 

Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0