Vad gör vi mot världens barn?

Överallt läser vi om det,i alla möjliga otänkbara former och på sätt som en normalt funtad människa inte ens kan förstå.Världen över lider barn på grund av oss vuxna.
 
Det spelar ingen roll om det är en liten pojke i Sverige som lider ett helvete för att hans mamma ligger utslagen i dimmorna av alkohol på julafton,eller om det är en liten flicka som springer undan minor i Afghanistan,när hon allaredan sett sin bror bli ett offer för dem.Ett litet barn som utsätt för sexuella övergrepp,i många fall av dem som borde skyddat dem eller om du är ett oälskat gatubarn i slummen i Kampala. Nånstans föder ett barn själv ett barn för att hon blivit bortgift som 12åring,dubbelt svek där kan man känna. Allt det här händer och det händer hela tiden och precis överallt,även där vi inte tror det.
 
Dom som är världens framtid skyddar vi sämst.Vi borde ta ett större ansvar än så.
Jag har svårt att förstå hur vi som vuxna kan svika barnen så fatalt och vi måste sluta tro att ingenting kan göras åt det,för det kan det.Orättvisor finns och kommer alltid göra det men vi kan minska dem genom att välja att se och tillslut kanske vi når hela vägen fram. Kanske kommer vi som lever nu inte uppleva det men det betyder inte att vi inte måste jobba för det.
 
I år kommer våran hög av julklappar vara mindre under granen för att vi har sett ett elände som berör oss i vår familj.
Men det spelar ingen roll vad vi berörs av,det kan vara olika och det är bra.Det viktiga är att vi aldrig glömmer bort att låta oss beröras och att vi gör något om än aldrig så litet.Det är vår skyldighet.
 
 
 
Anna
 

Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0