Varje dag som man inte....

Nu hoppas jag verkligen att min chef läser det här för nu kommer några visdomsord från honom som följt mig under mina snart 15 år som anställd hos honom....

 

"Varje dag som man inte lär sig något nytt är en förspilld dag"

 

Troligtvis inte alls han som kommit  på det, men ganska bra ord ändå, för att lära sig nya saker är ju bra, det utvecklar oss och får oss att tänka i nya banor.

 

I vårt arbete med Uganda är det faktiskt så att jag lär mig nåt nytt varje dag. Det finns så mycket att lära av andra människor i vår värld så man kan knappt tro att det är sant!

 

Igår pratade jag med en av storkillarna från Bristol....Alltså...storkillarna kallar vi dem som inte längre bor på Bristol, men som ändå är där och spelar i brassbandet eller hjälper till på nåt annat sätt.

Iallafall så pratade jag med en av dem och han berättade att han hade struligt i sin familj...Aldrig roligt att höra. Men han berättade att han hade fått lämna sitt hus (mest troligt bara ett rum) tillsammans med sin gamla mamma (50 år!) och några syskon. Dom hade fått flytta till ett ruckel utan ström.

 

Jag frågade ju naturligvis varför och då berättar han att en storebror till honom har gått till banken och tagit ett lån och pantsatt huset utan övriga familjens vetskap.... Sen har han stuckit till Sydafrika.

Nu kan storebror inte betala de lånen vilket har gjort att banken såklart tar huset ifrån dem...

Jag vill ju halvt strypa den killen!

 

Jag frågade om han inte var arg, vilket ju naturligtvis var en korkad fråga ifrån min sida för det var han ju såklart!

Men han välkomnade mig in i de svartas värld...

Så här gör vi i Uganda sa han....vi tänker på oss själva först utan att tänka på konsekvenserna för någon annan....

 

Nu tror ju inte jag att det är bara svarta som gör så, vi har ju människor här som gör precis samma sak, men det tror inte dom om oss....dom ser bara det goda i vita från Sverige.

Så vi representerar ett helt land när vi kommer dit....Alla är som vi är! :)

 

Men samtidigt som jag tycker det är så konstigt att man gör såhär mot någon så kan en annan del av mig litegrann förstå...Om man inte har någonting alls så griper man efter varje halmstrå....

Får man kanske höra att

"Tar du dig bara till Sydafrika så kommer du få jobb och då kan du tjäna pengar och hjälpa din familj sen!"

 

Tanken han har är kanske inte av ondo från början, men det blir ju inte bättre för att man kommer dit...dom flyttar ju bara problemen och har dessutom skadat andra människor på vägen....

 

Men jag fortsätter att lära mig saker hela tiden...jag tror att jag vet, men jag vet så lite egentligen om hur livet ser ut för andra...Och jag har numera inte en enda förspilld dag i mitt liv.

 

                                                                 Anna

 

 


Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0