Vi räcker inte till....

 
När man lever med något så nära inpå sig som vi ändå gör med Bristol, inte geografiskt, men nära hjärtat så är det svårt att koppla bort det. Har man haft ett litet barns armar om sin hals utan att det barnet velat släppa taget då åker man inte bara hem utan att känna något....Eller vet man att det man säger till en ungdom kan vara det som får dem att tro på livet igen då låter man inte bli att prata med dem....
 
 
Den enda vi samarbetar med på riktigt därnere är Eddie. Ser man vad han gör så är valet lätt att slita på ganska hårt här hemma också. För han sliter illa. Arbetet han måste utföra och ansvaret han har det tar på honom och fastän vi är lika gamla så är jag ganska säker på att han kommer att kännas äldre än vad vi gör inom en ganska snar framtid, för livet i Uganda sliter på alla som lever där.
 
 
Jag kan förstå att folk i vår närhet tröttnar på att höra på vad vi har att säga....men jag är trött på dem ibland också. Jag fullständigt avskyr när folk tror att bara för att man har en dålig dag och känner sig lite nere så är det Uganda-arbetet som påverkar en negativt. Jag kan säga att jag trots alla de känslorna som drar och sliter i mig så har jag aldrig förr känt mig så säker på någonting som jag gör med det som vi gör på Bristol Academy.
Vi följer magkänslan och vi kan bara hoppas att den leder oss rätt.
 
 
Vi kommer att fortsätta att berätta om det vi är med om och vi kommer också ibland att be om hjälp, för det är vårt största bekymmer....vi räcker inte till. Men våra hjärtan är fulla och då måste våra munnar ta vid och göra vad de kan för att vi ska kunna ge barnen det som de förtjänar... ett enklare och gladare liv där dom vet att iallafall någon älskar dem precis för den som dom är.
 
    
 
                                                                             Anna
 
Nu är vi också på nästa sista dagen för insamlingen av pengar till nya instrument till barnen på Bristol....
Vänta inte längre utan ta chansen att hjälp till...Varje krona är viktig.
 
                                                  8388-1, 4 140 970-7
 
 
 
 
 
 
 
 

Kolla här då! :)

Visst har vi fått det fint?
Vi har fått hjälp att göra om härinne och aldrig trodde jag väl att det skulle bli såhär!
Om man inte ser den nya designen så ska man trycka på F5....det har jag fått lära mig!
 
 
Ni vet den där känslan man kan få när det inte riktigt blir som man tänkt sig, utan mycket mycket bättre, den har jag nu! Så himla kul! Och hjälp fick vi utan ett ord om att det skulle vara jobbigt, besvärligt eller något annat ifrån en människa som vi aldrig någonsin mött.....
Mailen har haglat tätt under ett par dagar och det känns som att man mailat med en gammal vän....Det tycker jag är helt fantastiskt och det är väl det som alla pratar om som bloggar också.....vänligheten man möter i den här världen! Okej.... kanske inte alltid och överallt, men bland dom mindre bloggarna iallafall!
 
 
Jag vet numera att hon heter Gun! Fast hon är också Hörni! Hon har vart med oss ett litet tag på en kant och jag tror faktiskt att det var Gun som också kläckte idén med en insamling för att vi skulle få med oss extraväskor då vi senast reste ner....den insamlingen som Åse sen skötte!
 
Tänk vilken tur vi har haft som får med oss såna här människor på vår resa för att hjälpa barnen....
Det gör det enkelt för oss!
Vi har också Pia som bor i vårt samhälle som engagerar sig och som fått med den största delen av sin familj också! Vi har en fantastiskt kul historia om den familjens engagemang som jag kommer att skriva om lite längre fram :)
 
 
Vi hoppas såklart att ni kommer att fortsätta att trivas härinne!
TusenTack igen Gun! Du är fantastisk!
 
     
                                                                        Anna
 
Förresten!
Igår ringde Sam på skype ifrån Bristol och då jag visste att Jennie satt i bilen på väg hem från jobbet så ringde jag hit henne snabbt som attan och vi fick se och prata med våra barn! Det var mest jubel och vinkningar och en massa skratt! Så kul att se dem och avståndet känns lite mindre för en stund :)
Sam vet vad hans ska göra för att få oss glada!
 
 
 

Vi har en tanke!

När vi drog igång insamlingen av pengar för att kunna köpa lite nya instrument till barnen på Bristol för snart 3 veckor sedan så hade vi en liten svag känsla av att det skulle kunna bli svårt...

 

Tankarna om att det kanske känns för ytligt att hjälpa till med fanns, och kanske är det så det känns för dom allra flesta då insamlingen har gått ganska trögt.

Vi är oerhört tacksamma för det som kommit in och jag vet att Eddie är det också!

 

Men jag vill ändå förklara en sista gång hur vi tänker kring det här.....

Att tänka tanken med nya instrument till barn på en skola där man kanske inte äter sig mätt varje dag, förstår jag känns konstig. Men vi har en tanke med det.

 

Vi kan inte hjälpa dem med den vardagliga maten till exempel.....Tänk om nåt händer oss så vi inte längre kan hjälpa dem på Bristol. Har vi då börjat bidra med pengar till mat så skulle dom inte klara sig.

Eddie måste klara den biten själv, och hur ont det än gör att veta att det finns barn som somnar hungriga, så kan vi inte göra nåt åt just det....

 

Att hjälpa andra handlar om att hjälpa dem att hjälpa sig själva!

Att ge dem förutsättningar att göra det som dom är bra på, och i det här fallet så är det att spela musik.Brassbandet gör spelningar och drar på så vis in pengar till exempelvis mat till barnen på skolan.

 

 

Antalet liv som Eddie har räddat genom att låta dem komma till honom och spela i brassbandet kan vi bara ana....jag tror inte ens att han tänker på det själv Eddie, för han vet inget annat han eller....19 år gammal tog han sig an sitt första barn att hjälpa.... 20 år senare har betydligt fler barn honom att tacka för sitt liv.

 

 

Det är så vi tänker när vi ber er om hjälp....Vi hjälper dem att hjälpa sig själva.

 

                                     8388-1, 4 140 970-7

               Ta chansen att vara med och hjälpa till du också!

 
 
                                                                   Anna

5 år!

Idag är det 5 år sedan vi för första gången kom till Uganda. 28 maj 2008....
 
Livet skulle aldrig komma att bli detsamma igen, men inte på ett dåligt sätt utan på ett bra!
Ögonen öppnades och jag fick se världen på ett nytt sätt. Nytt för mig, för det var ju egentligen ingen nyhet att det fanns fattigdom i världen, men jag hade valt att inte se det tidigare. Jag hade valt att se världen ur endast mitt perspektiv och jag hade gett mig själv ett okej att inte bry mig om vad som hände runt om i vår övriga värld.
 
 
Den resan, och de resorna vi gjort efter den har gjort att jag inte längre ser på saker på samma vis och jag är tacksam för det varje dag. Livet är lite mer känslosamt nu, för det är mycket som rör sig i huvudet när man vet att människor har det svårt. Men det är i allafall inte värst för mig, alltså hanterar man de känslorna och kör på ännu hårdare för att försöka förbättra livet för åtminstone de människorna som vi har runt omkring oss på vår skola.
De människorna som från början bara var som vem som helst, men som vi nu med ära kan kalla våra vänner!
 
 
 
 
Vi vill också påminna om insamlingen till våra barn! Den pågår fram till på lördag och varje krona gör skillnad!
 
8388-1,4 140 970-7
 
Läs om den här!
 
 
                                                        Anna
 
 

Ohhhh.....

Jag kan inte låta bli att haka på Jennies inlägg igår om Muteesa. För det där är en kille med hjärtat på rätta stället.

 

Mitt första möte med Muteesa kom som en överraskning för mig då Sam helt plötsligt haffade min hand en dag på Bristol 2012 och drog med mig till en kille jag aldrig tidigare sett.

 

- Här är hon Muteesa! Det här är Anna som jag pratat om!  säger han....

 

-Ohhh....blir Muteesas svar på det.

 

För oss som känner Muteesa så är just det där Ohhhh, ett vanligt förekommande ord hos just honom :)

Hans Ohhh följdes sedan av en lång harang av ord om vem han var, och jag förstod att jag just fått möta Sam´s bästa vän i livet. Snacka om ära för mig...

 

Precis som Sam så blev Muteesa min trogna följeslagare under den veckan 2012.

En resa som jag ju gjorde utan Jennie och utan något av mina barn.

Och Muteesa lärde mig massor! Man kan inte låta bli att tycka om honom, för man gör bara det.

Sam är betydligt mer svår som människa och inte alls lika självklar för andra att tycka om, men hela Muteesa utstrålar ÄLSKA MIG! och man gör det :)

 

Utan Muteesa hade vi aldrig varit så insatta i allt kring Uganda som vi faktiskt håller på att bli.

Han kan mycket och berättar gärna. Jag har skrivit en del om Muteesa förut och om ni minns så är han en Ugandisk prins.... En titel som i Uganda inte betyder så värst mycket och i Muteesas fall ingenting alls längre då både hans pappa och farfar är döda.

 

Men prins eller inte, för oss är han Muteesa, en vän i världen.

 

 
 
                                                               Anna
 
                                         

Idag blir det liv och rörelse!

Idag startar barnen i Uganda sin andra termin! Det innebär att det nu kommer vara fullt ös på Bristol igen!
 
Dom flesta av de boende barnen har varit kvar över det här lovet då det bara är en månad, så helt tyst har där såklart inte varit, men där lär bli ännu mera liv nu :)
 
En skillnad från Sverige är att bara för att skolan börjar idag så innebär inte det att alla är på plats just idag.
Dom kan komma imorgon eller om 3 veckor eller när som helst. Allt handlar såklart om pengar.....
Familjen har kanske inte lyckats samla ihop pengar till en ny termin vid starten, och då får man vänta...eller så har man inte råd med transporten hemifrån tillbaka till skolan efter lovet för sitt barn just nu....då får barnet också vänta.
 
 
Våra secondary elever, de som bor på Bristol men är äldre som Derrick,Sharon,Toney,Joshua,Mukaza och Wendy bland andra dom startar också sin skola idag....många av dem är oerhört glada för det, för dom tycker mycket om att gå i skolan och att träffa sina vänner.......
 
 
Vi önskar dem alla en bra termin och ungar....kämpa på nu! Vi är med er i våra tankar!
 
 
                                                                     Anna
 

Ett fortsatt liv för 300 kr.....

Efter vår senaste resa så fick jag förmånen att lära känna ännu en person som jag aldrig tidigare hade träffat. Anna hade träffat honom 2012 och hon berättade för mig vilken varm och vänlig person han var. 
 
Efter att Anna kommit hem 2012,  så kom där ett meddelande på Facebook ifrån honom och jag kände ju givetvis att jag ska svara. Vi pratade inte så många gånger men ändå så kändes det som om jag hade känt honom länge när vi äntligen träffades nu i februari 2013.
 
Under veckan som gick så lärde han mig mycket om Uganda och om folket. Han berättade historier om sig själv som vi både skrattade och grät åt men framför allt så fick jag lära känna honom så som Anna berättat att han var, varm och vänlig.
 
Kontakten och vänskapen har fortsatt sedan vi kommit hem och för några veckor sedan kunde jag mellan raderna på våra meddelanden förstå att inte allt stod rätt till. Jag vet inte hur, men jag bara kände att något var fel och mycket riktigt var det så.
 
Vår vän Muteesa hade fått typhoid fever.  Typhoid fever får man från bakterier som finns i vatten och på grund av dåliga hygien förhållanden så sprids bakterien lätt och den kan även komma från insekter. Jag förstod på Muteesa att han var rädd och det med all rätt då utgången är osäker utan behandling. 
 
Vi blev givetvis väldigt bekymrade och oroade över hans situation och jag frågade honom vilken behandling som krävs för att få kontroll på sjukdomen. Svaret jag fick var att om han hade haft 125 000 Ugandiska shilling så hade han kunnat gå till kliniken och starta behandlingen dagen efter. I meningen efter så skrev han att han givetvis inte hade dom pengarna och att han skulle fortsätta hoppas att läkarna hade fel så att det skulle försvinna av sig själv.....
 
Som ni förstår var beslutet lätt att fatta. Dagarna efter åt så skickades det ner 300 kr till Muteesa och lyckan han beskrev över att få hjälp fick mina ögon att tåras. För 300 kr så kunde hans liv räddas och för oss som familj är det en latmanskväll med pizza och godis! Dåligt samvete får jag inte för det liv vi lever här men att kunna hjälpa till med behandlig av typhoid fever känns väldigt bra.
 
I dag fick jag ett meddelande från Muteesa att han på tisdag skall ta sin 12:e och sista spruta. Han är tacksam för livet, men samtidigt känner han fortfarande en oro att den kan komma tillbaka.
 
Hoppas ni alla får en fortsatt skön söndag och morsdag, själv ska jag till min mamma och glädjas över livet och det vackra vi har runt omkring oss.
 
 
                                                                      Jennie
 
 
 
 

Idag för ett år sedan skrev jag det här......

 

Om alla tänker att det inte spelar nån roll att man hjälper andra människor som har det svårt, hur ska vi då nånsin kunna få till en förändring? Man måste inte rädda världen, för det kan man inte, men man kan alltid hjälpa någon... Om alla bara gjorde något aldrig så litet så blir ju skillnaden enorm till slut. Varför har vi så svårt att förstå det? Varför ser vi bara våra allra närmsta? Och varför i hela fridens namn tror vi alltid att det är så svårt att hjälpa till...?

 

Några som har förstått att man kan göra skillnad är familjerna till våra barn på Bristol! Vi är 45 stycken familjer nu som valt att hjälpa några i världen, och för det är vi tacksamma varje dag! Vi känner oss hedrade att det är just vårt projekt som ni tror på och som fått er att vilja hjälpa. En del av vårt arbete är att få er att känna det, och det hoppas jag att ni gör! Ni är viktiga, varenda en av er, vi har sett det och Eddie har sett det.

 

En Ugandisk man som kommer och säger att:

 

-Det här barnet behöver en vän, hon har det tufft....

 

Och då är det inte pengarna vi pratar om som är det tuffa... Då är det att pappa har dött i aids,storebror likaså och att mamma är svårt sjuk i samma sjukdom och kvar finns bara flickan som är 10 år och hennes lillebror. DET är när man har det tufft i Uganda........Och då kan det vara skönt att ha en vän.                                               Anna


                                         


Tillsammans så hoppas vi och tror.

Nästan varje gång jag pratar med någon nerifrån Bristol så kommer frågan :

 

When are you coming back?

 

Jag är rak av naturen i mitt sätt att vara oavsett vad det gäller, så mitt svar är alltid att jag inte vet om vi gör det. För jag vägrar att ljuga för dem. Jag vägrar att låta dem hoppas på något som kanske aldrig kommer att hända.

Jag säger att vi jobbar och sliter för att komma tillbaka och jag säger att vi drömmer om det.

Tillsammans hoppas vi och tror att det kommer att ske. Vi här och dom där.

 

När jag pratar med en av dem och han säger att :

 

"Fred (mitt fadderbarn) always ask me, that is Anna coming back this year?....And me, I just tell him, they are coming soon"

 

Jag skulle ljuga om jag säger att det inte känns inuti, för det gör det såklart...både för att Fred längtar och för att våra andra ungdomar får bli stora så fort och stå för trygghet och hopp för dom yngre, när dom själva så väl behöver ha det för att dom ännu inte är vuxna heller.

 

Men det är samtidigt fantastiskt att se att den gruppen av barn som inte har någon annanstans att ta vägen faktiskt har varandra och tar hand om varandra.

Blodsband kan vara viktigt kanske, men jag tror inte att det är det viktigaste...

Lika upplevelser förenar också, och skapar förståelse och osynliga starka band barnen emellan.

 

Förövrigt så rullar allt på så sakteliga.

En tjej hörde av sig i början på veckan och ville ha insamlingbössor på sitt jobb för att kunna hjälpa till på det viset. Fantastisk säger vi och blir såklart precis hur glada som helst. Insamlingsbössorna jobbar på i stillhet, men blir tillslut ganska rejäla summor. Och när någon kommer med egna initiativ och ideér om hur man kan hjälpa så värmer det skönt!

 

För hur konstigt det än kan verka så har vi ett vanligt liv också....som rullar på i majfart precis som för alla andra. Med ett ryggskott/nackspärr för min del, mycket på jobbet och barn som ska avsluta skolan på ett bra vis,samtidigt som det ska övningsköras, bokföras, skjutsas hit och dit, och inhandlas nya kläder till avslutningen så är vi tacksamma för den hjälpen som kommer, för det innebär ett litet litet andningshål för oss, iallafall vad gäller barnen på Bristol Academy, och det tar vi tacksamt emot. Det andra livet.....det klarar vi själva :)

 

                                                       Önskar er alla en skön helg!

 

                                                                     Kram Anna

 

 


Nytaget från Bristol :)

Lite nya bilder från Sam igår, alldeles dagsfärska :)
 
Känn lugnet på Bristol......Lovet är på väg mot sitt slut och nästa vecka drar termin 2 igång, då kommer där att vara allt annat än lugnt!
 
Vi avslutar med en bild på Joshua och Musisi.... :) Vad man längtar när man får se dem och man vet att korten är alldeles nya! Men det är också så skönt att få se att dom ser välmående ut.
 
 
Vi vill också påminna om vår insamling som Åse hjälpt oss att dra igång....
Insamlingen till nya instrument till barnen! Det går dessvärre ganska trögt så vi ber er att ta er en funderare om ni kan avstå en slant till förmån för våra barn....Det betyder så mycket och gör en så stor skillnad!
Vill ni läsa mer om insamlingen så kan ni göra det här!
 
Vi tar tacksamt emot bidrag på kontonummer: 8388-1,4 140 970-7 märk inbetalningen med "instrument".
Fram till den 1 juni kör vi insamlingen.
 
 
                                                                Anna
 
               
                                                                        
 
 
 
 

Men välkommen till verkligheten....

Varje dag är inte en dans på rosor. Inte hemma, inte på jobbet och inte i livet med Bristol Academy.

Det visste jag att det inte skulle vara, men jag hade inte räknat med att jag skulle dundra dit så totalt med hjärtat också. Jag tror att man måste ha hjärtat med sig för att kunna arbeta så som vi gör nu, det hade aldrig funkat annars,och den dan man inte har det längre då är arbetet med Bristol färdigt. Då har man ingenting mer att ge varken till dem eller till sig själv. För sanningen är den att det här ger mig precis lika mycket som det ger dem, om inte mer.

 

Dagar då jag känner mig helt slut inuti och jag undrar om det är värt allt slit så vet jag ändå svaret...

420 barn och ytterligare ett antal ungdomar vet att vi finns...och att vi jobbar för dem.

För många av dem är vi bara några roliga människor som dyker upp då och då med massa saker till dem och ställer till det så att det blir en rolig vecka. Men för andra så har vi fått en alldeles egen plats i deras hjärtan så som vi har dem i våra. Det är stort,och ändå alldeles självklart.

För man bestämmer inte vem man ska tycka om eller vem man ska älska. Man gör det bara.Sen om den är svart,vit,fattigt,rik, tjock eller smal spelar ingen roll, för man kan ändå inte göra något åt det.

 

Det är också precis det som får oss att inte luta oss tillbaka....att hitta den energin vi behöver i vårt vanliga vardagspussel för att få med så många som möjligt på vår resa till ett lättare liv för våra barn.

Att fler ska se det vackra i dem och inte döma dem, och att fler ska se att vi kan göra skillnad för dem.

 

Det kan hända att det här inte är en blogg man kommer in på och läser lite och sedan lämnar med ett lätt hjärta. Det kanske tillockmed är så att man känner sig illa till mods och nedstämd då man läst och just den känslan är ju inte behaglig direkt, och jag är ledsen för det, men välkommen till verkligheten säger jag, den är inte vackrare än så här för en del.....

 

Där handlar det inte om accentfärgen i vardagsrummet, hur snyggt maten ska vara upplagd eller vilka kläder barnen ska ha på skolavslutningen, de sakerna som stressar oss (ja, mig också).

Där handlar det om ren och skär överlevnad och vi kan hjälpa dem.

 

När så Derrick skriver till mig på facebook att Jolly,Fred,Calvin och alla barnen leker precis bredvid honom och att dom mår bra men att dom längtar.... då vet hela jag att vi kan inte ge upp...vi måste klara det här.

 

Rödgråtna ( Jennie var det med,fast hon lipar med stil....) och skitiga med värkande hjärtan sista timman med Bristols Barn 2013.
 
 
                                                                           Anna

Jag önskar.....

Alltid och hela tiden rör sig rör sig tankarna kring Bristol på ett eller annat sätt....och varje dag så hoppas jag och drömmer om.....

 

  • Att åka tillbaka till dem......helst nu!
  • Att några av dem ska kunna komma till oss, för att få se hur vi har det....
  • Att varenda unge ska vara mätt varje dag.
  • Att alla skulle få känna sig älskade....så som varje människa förtjänar.
  • Att alla här förstod vad lite som krävs av var och en av oss, om alla bara gjorde något.
  • Att vi tagit rätt beslut i vår iver att hjälpa dem.
  • Att vi kunde säga till Eddie ; Du, vi kommer lösa det här.....oroa dig inte

 

För visst är det okej att hoppas och drömma om precis vad som helst?

 
 
                                                                          Anna

Så enkelt är det Anna...

Ibland när jag ser på bilder från våra resor i Afrika så suger det till i magen på mig.

Inte då jag ser bilder på barnen för dom ser alltid glada ut när vi är där, men när man ser bilder tagna på människor utanför skolan,i stan eller nån annanstans,på såna vi inte känner.

En del av dem ser så tomma ut i ögonen.....dom lever, men ögonen är döda.

Det finns inget hopp,ingen glädje eller minsta tillstymmelse till glitter i dem och det gör så ont.

Jag kan inte låta bli och undra vad dom känner....Vad det är som driver dem att vakna varje morgon och leva sitt liv? Om varje dag är en ständig kamp och man dessutom förlorat hoppet...vad har man då?

Jag vet inte...jag har aldrig varit i den situationen att jag inte har något att leva för.

 

 

Våra barn och ungdomar på Bristol skänker oss mycket huvudbry,arbete och mycket känslor.

Dom skänker oss också massa kärlek,tacksamhet och alltsom oftast gör dom mig lycklig med sitt sätt att tänka.

 

Jag hade ett samtal med Sam som kom direkt från Bristol efter att ha övat med barnen i brassbandet...

Jag frågade om barnen lyssnar på honom när han lär dem?

Svaret kom snabbt:

 

-Om jag respekterar dem så respekterar de mig tillbaka. Och då lyssnar dom. Så enkelt är det Anna.

 

Ja Sam, så enkelt är det.....Tack älskade vän för att du förstått det. Jag vet det, men det är inte en självklarhet att du gör det. Du är ung och har blivit sviken fler gånger än vad du kan räkna på dina fingrar, men ändå har du förstått och kan leva efter det....

Jag vet att just du kommer att klara dig i livet.

Man gör det om man har rätt inställning, och det har du.

Jag är stolt över dig som om du vore en av mina egna...Jag hoppas du känner det.

 

 
 
                                                                         Anna

 

 

                                                                   


Kort som betyder något......

Korten från våra resor finns i alla format hemma hos oss. I barnens rum, i vardagsrummet, på fotoskärmen, i egenhändigt gjorda fotoböcker. Dom finns i stora format och i små format. 
 
Jag har alltid gillat kort och har gärna ordnat dom på diverse sätt för att sedan hänga upp dom på väggarna.
Korten från tiden vi haft i Uganda kan jag titta på i det oändliga för det känns som om dom berättar något nytt varje gång.
 
Idag så får ni helt enkelt ta del av några av dessa fantastiska kort och jag låter korten berätta för sig själva......
 
 
                                                          Jennie
 
 
 
 

 

Glöm inte att vi finns på facebook också...
Glöm inte heller vår insamling till våra älskade ungar där varje krona gör skillnad!
     8388-1,4 140 970-7
 

 


Personligt

 
Ibland har man stunder som man vet att man kommer att bära med sig länge.....Alltid vet man inte varför, men dom känns bra helt enkelt.
 
 
Igår var en sån kväll. Jennie och hennes man Martin var hemma hos oss, och det var bra helt enkelt. Föräldrar,tonårsbarn och pojkvänner samlade kring samma bord precis så enkelt och avslappnat som man önskar att det alltid var i livet. Grillad mat och lite gott att dricka så behövs det inte så mycket mer.
 
 
Skratten avlöste varandra medans det både blandades drinkar och gjordes mjukglass i köket på kvällen.
En kväll helt i min smak som jag hoppas vi kommer få många repriser på i sommar.
En kväll som bygger på depåerna av energi som känns lite låga nu.....just när jag så väl behöver dem.
Men det är ju så, en del ger energi, andra tar den....Jennie ger, och hon ger massor ♥
 
 
Glöm inte att vi finns på facebook också...
Glöm inte heller vår insamling till våra älskade ungar där varje krona gör skillnad!
                                             8388-1,4 140 970-7
 
 
                                                               Anna

Skratt förenar.

 
Hur dåligt kan ett kort bli?
 
Precis hur dåligt som helst! Som det här ungefär.....ändå har det för mig massa värme i sig.
Det är taget utanför Eddies hem och hela hans familj är med och barnen småstrular precis som barn gör.
 
Lilla V vill inte vara med alls, Lorraine har viktigare saker för sig och Whitney och Elias är allmänt trumpna.
Felicia är på väg bort och mitt i allt startar Sam ett fotokrig med Muteesa som håller i kameran för att ta ett fint gruppkort...
 
Men det visar så tydligt hur det är att vara i Uganda. Man är bara. Killen till vänster är mekaniker i bussen vi åker. Gruppkort? Klart att mekanikern ska vara med :)
Han bakom mig är chauffören som kör som en gud och som är den enda som vi känner oss riktigt trygga med, just för att han kör så lugnt.
Jag ser mitt leende och ser att Jennie är på väg in i ett och jag ser framför allt Eddies min när han tittar på Sam, han ser stolt ut. Minen han gör är så mycket Eddie och jag älskar att se den.
 
 
Sekunden efter att bilden är knäppt skrattar vi hejdlöst allihopa och vi får dela ännu en lycklig stund med våra vänner, där skratten betyder precis samma sak och som förenar oss, oavsett vilken färg vi har eller vilket land vi kommer ifrån.....
 
 
                                                                           Anna
 

Älskade lilla unge

"Jag önskar jag var vit och från Sverige precis som du Anna....Jag vill inte vara svart"

 

Tisdagmorgon och jag har 30 minuter på mig innan jag ska bege mig till en heldag på jobbet.

Pojkens ord kommer såklart inte att lämna mig på länge....

Hur ska jag få honom att förstå att han är helt och hållet perfekt precis som han är? Jag är ju inte ens där.

Hur ska han förstå att det inte är en lösning på livet för att man är vit? I mina ögon är han en av de bästa men vad hjälper det honom om inte jag kan förklara det och få honom att känna det?

 

Ibland skrämmer det här mig och jag undrar vad vi dragit igång. Tänk om deras liv faktiskt var enklare förut?

Visst att dom får hjälp och en ny skola och allt det där men jag menar det andra....känslorna som även dom får brottas med nu när dom vet att det finns en annan värld, med andra människor i.

 

Jag vet vad jag känner och hur mycket jag längtar efter dem, längtar dom lika mycket?

Känner dom detsamma för oss?

Gör dom det så har även dom det lite jobbigt ibland.

Kanske litar dom lika lite på oss som dom gör på andra vuxna i deras omgivning? Dom som har svikit dom mer än lovligt många gånger, eller har dom förstått att vi gör allt vad vi kan?

 

Den här pojken behöver få av vår tid. Han måste förstå att han är alldeles perfekt som han är.

Fastän han inte har vår hudfärg eller lever i vårt land, och fast jag vet att han kommer att få slita hårt i sitt liv så måste jag ändå försöka att göra mitt yttersta för att han ska förstå att han har sin egen plats i mitt hjärta.

 

 
                                                 Anna

Tillsammans!

När man som vi gjort nu, dragit igång en insamling för att kunna hjälpa våra barn så har man ingen lugn känsla inuti. Rädslan för att ingen ska vilja hjälpa dem är stor och man vill inte misslyckas.

Jag tycker verkligen inte om att göra det... Jag vet hur väl dom behöver de nya instrumenten och dom vet att vi försöker lösa det med hjälp härifrån.

 

När jag så ställer frågan till Sam vilket instrument dom behöver allra mest så får jag svaret,

-Anna, vi ber inte om nånting, det blir bra det som blir. Tack för att ni försöker hjälpa oss!

 

Sam´s ord triggar igång ett jävlaranamma i mig som jag bara får då det handlar om Bristol.

Dom kräver ingenting av oss och bara vetskapen om att vi försöker göra nåt stärker dem, då finns det inte utrymme för att misslyckas.

Det ska inte hända. Det får inte hända.

 

Så jag tänker fortsätta att böna och be om er hjälp.

Ingen summa är för liten eller för stor.Och låt inte bara bli att hjälpa till i tron om att det kommer lösa sig, för det gör inte det om vi inte hjälps åt.

Hade vi själva haft möjligheten, så hade dom haft nya instrument för längesen, men vi räcker inte till, så enkelt är det.

Känner ni en oro att inte hjälpen kommer fram, så släpp den, för den gör det, varenda krona. 

Det finns inget annat.

 
                                                                      Anna
 

 

Hänger ni på en gång till för att tillsammans med oss göra det vi kan för Bristols barn?

Fram till den 1 juni kör vi och snälla, låt det inte stanna vid en tanke den här gången, eller ett jag borde.

Om vi alla hjälps åt så borde vi kunna komma en bit på vägen.

Vill du hjälpa till så märk din inbetalning med "INSTRUMENT" på kontonummer

 

                                               8388-1,4 140 970-7

 

Varje krona räknas! Och det är tillsammans som vi gör skillnad,glöm aldrig, aldrig det!


Nu ber vi om hjälp!

Ett meddelande från Åse får min dag att bli mer än lovligt bra.

Nu kör vi säger hon och jag fylls av energi på 2 sekunder. Vetskapen om att någon är med oss och vill stötta upp känns mer bra än vad jag kan beskriva....

 

Vi har alltid saker vi måste göra där ner i Uganda hos våra barn och just nu har vi stött på ett problem.

Ett problem som kanske inte känns så viktigt vid första tanken men som är ett större problem än många andra faktiskt.....och det är deras instrument. Musiken är för många det som räddat dem från ett liv på gatan....

I stort sett varje helg är dom ute och spelar på olika spelningar,och flera gånger varje vecka så släpas dom fram och tillbaka för att övas på. Dom flesta utav dem är oerhört gamla och dom går inte längre att spela på.... Spelningarna genererar pengar till skolan, pengar som dom så väl behöver!

Vi har försökt att renovera dem men det är en djungel med fjädrar,knappar och ventiler och avståndet gör det till en omöjlighet att lösa.

 

Så nu sätter vi vårt hopp till er.....

Hänger ni på en gång till för att tillsammans med oss göra det vi kan för Bristols barn?

Fram till den 1 juni kör vi och snälla, låt det inte stanna vid en tanke den här gången, eller ett jag borde.

Om vi alla hjälps åt så borde vi kunna komma en bit på vägen.

Vill du hjälpa till så märk din inbetalning med "INSTRUMENT" på kontonummer

 

                                               8388-1,4 140 970-7

 

Varje krona räknas! Och det är tillsammans som vi gör skillnad,glöm aldrig, aldrig det!

 

 


Kläder som ger glädje

Hjälpen som våra barn behöver varierar från dag till dag och från resa till resa. Det enda som är säkert är att dom behöver vår hjälp. Hjälpen vi kan ge dom gör deras vardag lite lättare och insatserna har kunnat göras på plats när vi är där och vi har kunnat styra hjälpen här hemmifrån. Alltid så har vi Eddie med oss och det är han som håller i alla trådarna på plats. Vi fungerar bara som mellanhänder tills resultatet eller målet är nått.
 
Vid vår första resa 2008 så var vi av förklarliga skäl inte så insatta som vi är idag, och vi visste knappt vad vi skulle ta med oss ner. Vi hade på omvägar hört att fotbollskläder och fotbollsskor var väldigt uppskattat. Vi var 11 som reste och hade möjlighet att få med oss många kilo packning, så fotbollskläder, skor, gosedjur, skolmaterial mm var det vi fyllde våra väskor med.
 
 
 
 
2008
 
 
Under åren som har paserat har vi fått mer människor med oss och fler dörrar har öppnats.Möjligheter har givits till oss och vi har på bästa sätt förvaltat det som givits oss och vi har växt med erfarenheten.
 
Vid vår senaste i resa i februari i år, så diskuterade vi en hel del om kläder verkligen var det som dom behövde allra mest. Vi vände och vred på det hela och beslöt oss för att ha med både kläder och saker som vi kunde glädja barnen med. Mycket visste vi att vi kunde lösa på plats då vi fått med oss stora summor med pengar från människor i vår närhet.
 
Det har alltid varit svårt med just klädutdelningar. Jag har alltid upplevt det som jobbigt att se barnen bli tilldelade kläder och jag vet att Anna känner likadant. I år så skulle det ske en liten klädutdelning bara bland de boende barnen. 
 
Dagen då vi skulle dela ut kläderna så regnade det något så ofantligt mycket så vi visste inte riktigt om det skulle bli av innan det blev för mörkt. Vi åkte ut till skolan med våra resväskor och fick ett klassrum att lägga fram alla kläderna i.
 
 
 
Klädutdelningen denna kväll gick bra trots att mörkret kom fort. Det var en helt annan känsla som infann sig denna gång  och det känndes mycket bra att se alla glada och nöjda barn. 
 
Vi lär oss hela tiden och till nästa gång så vet vi att kläder är uppskattat och det ska vi ha med oss.Vi lärde oss att byxor är det som barnen allra helst vill ha då deras föräldrar inte har råd att köpa byxor till dom, så det ska vi se till att ha massor av.
 
Dom äldre killarna hade vi inte så mycket med oss till, så dagen efter så hjälpte Sam och Muteesa oss med att gå till en marknad och köpa kläder till dom som inte fick och dom var så otroligt glada och tacksamma.
 
Klädutdelningar ska vi fortsätta med då det ger glädje och barnen känner sig fina i sina nya kläder.
 
 
                                                                         Jennie
 
 
 
 

Muskelkraft!

Idag sprangs det där loppet i vårt samhälle som jag skrev om för ett tag sen!
En tjej i vårt samhälle som för andra året anordnat ett lopp där hon skänker pengarna till välgörande ändamål.
 
I år var det våra barn som blev utvalda och det kändes såklart mer än bra!
Min man fick rycka in som fotograf då jag jobbade och Jennie var iväg.....
 
Vad summan blev vet vi inte, och det är inte heller det viktiga....känslan av att dom tänks på är grym och det var en rörd Eddie som tog emot beskedet att Bristols alla barn fanns i tankarna hos människor så långt borta....
 
Så TusenTusen Tack Angela för att du tänkte på våra barn, det värmer ska du veta!
 
 
                                                                          Anna

Bara Anna!

Jag läser en blogg som heter Bara Anna. När hon bestämde sig för att nischa sin blogg med att kvinnor kan, så tänkte jag att vi skulle kunna passa in där....Visserligen har vi inget företag,men vi är 3 kvinnor och vi brinner för det vi gör.

 

Idag var det dags för oss att visas inne hos Anna där man fick svara på några frågor....

Kolla in hos Anna om ni har lust! :) Och Tack snälla Anna att du ville ha med oss.....! :)

 

Sen undrar jag hur ni ställer er till det där med att skänka pengar till välgörande ändamål som det så fint heter? Vågar ni göra det?

 

Vi jobbar i motvind bakom alla de stora organisationerna som gång på gång skrivs om för att någon har blivit rik på de pengarna som godhjärtade människor skänkt, och det är inte de som behöver dem som blivit rika, så mycket vet vi....

Jag är själv oerhört kritisk och skänker väldigt sällan pengar till dom ställena för att jag helt enkelt inte är säker på vad som händer.

Samtidigt så förstår jag ju att det kanske är precis så som människor tror att vi fungerar också....

 

Men det är inte så vi arbetar. Varje krona som skänks till våra barn, kommer till dem.

När vi reser ner är det av våra egna pengar vi betalar resorna.Det kommer att fortsätta att vara så tills någon ber om att få hjälpa oss med just det.

All mat vi äter på plats,hotellet vi bor på, och resorna vi gör, mellan skolan och hotellet varje dag då vi är där, betalas även det med våra egna privata pengar.

För oss finns inget annat. När man hjälper någon eller några så innebär det att man gör en del uppoffringar, det innebär inte att man själv blir rik.

I allafall inte på pengar.

 

Vi behöver hjälp.

Nu, imorgon och framöver om vi ska kunna fortsätta att hjälpa våra barn.

Vi behöver pengar och vi behöver hjälp att sprida i vårt land att barnen finns.

Vi behöver människor som hjälper oss att tänka när våra ideér tar slut, och som kan finnas där och stötta upp när orken sinar för oss ibland.

Vi behöver människor som kanske kan jobba på egen hand, Kanske med en egen idé, men med samma mål som oss, nämligen att hjälpa Bristols barn till ett bättre liv....

 

 
         
                                                                Anna
                                                                

Önskar det fanns ett svar...

Det är inte enkelt att be om hjälp...tro aldrig det.

Rädslan för att få ett nej eller att folk inte ska vilja hjälpa skrämmer mycket.

För vi är beroende av att människor vill hjälpa....

 

Eddie jobbar med en ständig press på sig och han är ensam därnere.

Här är vi några fler men ändå är det svårt...

Jag är rädd att jag ska vakna upp en dag och känna att jag inte orkar mer.

Tanken var att det skulle vara lättarbetat och jag var naiv och trodde att det skulle vara det. Istället är det mer arbete än vad vi någonsin kunnat drömma om.

Jag älskar det, det är inte det de handlar om, men pressen gör det ibland övermäktigt. Pressen som jag sätter på mig själv, det gör ingen annan.

Och ändå har vi inget jobb alls i jämförelse med det som Eddie utför. Han har ingen därnere som han kan lita på till fullo utan ansvaret är hans och jag undrar ofta vad som rör sig i hans huvud.

 

Vi behöver bygga ett förråd för förvaring,instrumenten håller knappt ihop och dom är beroende av dem, flera av de boende växer upp och behöver börja secondary för att ha en chans i livet.

Listan på saker kan göras precis hur lång som helst, och ska vi ha en chans att klara det här så  hänger det på att vi gör det på rätt sätt och får med oss människor i vår kamp om ett bättre liv för Bristols barn....

 

Jag önskar bara att det inte var så förtvivlat svårt, och att det fanns ett facit på hur vi ska göra....

 

 

                                                                      Anna


Det kan ju betyda allt

Jag vet att jag inte har rätt att bli irriterad eller arg.....och det blir jag väl egentligen inte heller kanske , men det stör mig lite, så kan vi säga.

 

När folk säger att det är så många som lider i världen överallt, och även här i Sverige....

Det är sant! Det gör dom, och det spelar ingen roll vart man befinner sig, för far man illa så är det lika illa vilket som!

Men vad som stör mig är att dom människorna som säger det ofta, inte alltid, gömmer sig bakom orden och gör det till en anledning att inte göra något alls för någon.

Dom gör inget för dom som lider i Afrika för där är det så många ändå, men jag tror i ärlighetens namn inte att dom gör något för barnen i Sverige heller....

Jag kan ha fel,men jag tror inte det.

 

Jag har skrivit om det här innan men det är något vi alltid rör vid...

Att rädda hela Afrika eller att rädda varenda unge i Sverige som far illa vet vi allihopa är en omöjlighet, men göm er inte bakom orden att det inte spelar nån roll vad man gör för att det ändå inte hjälper. Det är fel.

Därför att för just den människan som du gjorde nånting för så kan det betyda allt, är inte det värt nåt då?

 

 
 
                                                                Anna

 


En hel helg av functions!

Helgen som var nu var en hektiskt helg för barnen och ungdomarna på Bristol Academy. Dom var ute på functions både fredag,lördag och söndag! Lördagens function åkte dom dessutom med en grupp på 60 (!) barn och ungdomar. Det är många.... Imponerande att alla dom spelar på gehör och att det dessutom låter bra....
 
Igår tillbringade dom dagen med att tvätta alla uniformerna för hand och sedan stryka dem för att ha dem klara till nästa function.......
 
Från Sam kom sedan det här.....
 
 
                      
                                                                                 Anna
 
 
 

Det händer....det gör faktiskt det.

Historierna som vi får berättade för oss är ibland som ni vet så svåra att höra att det nästan är omöjligt att ta till sig....Hjärtat brister fullständigt och man undrar hur människan i fråga ens kan fungera normalt igen...

Jag tänker inte nämna hans namn för det behövs inte.

Men så här fick vi historien levererad ...

 

"8 år gammal förlorade han sin pappa. Han förlorade sin hjälte och sin förebild.

Det i sig är en tung, men vanlig händelse i Uganda.

Han hade sin mamma och sina släktingar kvar, men det var inte detsamma utan pappa....

 

Ett år senare bestämmer sig mamman för att skicka iväg sin son ifrån hemmet....Anledningen är egentligen lite oklar men mamman tar beslutet och känner sig nöjd med det.

Han skickas till Kongo, långt in i urskogen och blir där fastkedjad hos en, av mamman utvald dessertör av den Ugandiska armen som flytt till Kongos skogar med sin familj.

 

Vi får se ärren runt hans fotled och det är ingen film vi pratar om, det är  ett barns historia.

 

6-7 månader hålls han fastkedjad runt foten i Kongo.Han behandlas oerhört illa, han känner ingen,och han vet inte varför han är där.Men han vet att han är 9 år och han vet att han längtar efter sin pappa. Livet var annorlunda när han fanns....

 

Månaderna går tills han en dag hittas av en man i Kongo,som tillhör ett folk som dom kallar "The short people". Mannen fritar honom och tar den lille pojken med sig och låter honom stanna hos dem. Här behandlas han väl, men han är långt hemifrån.

 

Ett krig utbryter i Kongo och dom tvingas fly upp i Rwenzori bergen på gränsen mellan Uganda och Kongo.

Röda korset skickades dit för att bistå med mat till de människorna som tvingats fly undan kriget.

Pojken skickas med personalen i Röda korset, som tar honom tillbaka hem till Uganda efter 1 år och 2 månader, dels i fångenskap och dels som boende hos den stammen i Kongo.....

Han skickas hem till sin mamma.........den som svikit honom mer är vad någon annan, varken förr eller senare har gjort...

 

Jag kan inte ens skriva texten utan att själv gråta.

Jag har svårt att få till det på ett sätt som beskriver det rättvist....men det är kanske inte så konstigt. 

Året det handlar om är 1999, och vi hinner också komma in på år 2000 innan pojken är hemma igen....

Det känns som att det borde ha varit betydligt mycket längre sen än så...

Händer det ens såna saker nu?

Ja, bevisligen gör det det. Och hur ont det än gör att veta det så är det såhär det ser ut.

Ärren runt hans fot visar på det och dom är djupa, antagligen lika djupa som de ärren han har i hjärtat.

 

Vad har en vuxen människa för motiv för att skicka bort  sitt barn på det viset och utsätta honom för det?

Vad kan en nioåring ha gjort för att förtjäna det?

Naturligtvis ingenting!

För ingen,ingen, förtjänar det någonsin...Jag mår fan illa.

 

                                                                      Anna

 

Jag hoppas min önskan till stjärnorna räcker....

 

                                   


Se det vackra omkring dig.....

I går så var jag på Annas bror Mikaels härliga 40 -års fest. Som vanligt när man är i större sällskap så kommer det alltid frågor om Uganda och Bristol. Det är med glädje som man svarar på dessa frågor, då jag tycker att det finns ett intresse hos dessa människor som känns äkta.
 
Hur det än var i går så kom frågan om där är fattigt i Uganda, riktigt fattigt. Det är lite svårt att svara på frågan för javisst är där fattigt. Dom har en kamp att överleva och den kampen pågår varje dag, men samtidigt så har ju våra barn på skolan haft tur som har hamnat där och fått tak över huvudet, minst ett mål mat per dag och en utbildning.
 
Vi ser mycket elände när vi är inne i Kampala. Där finns tiggare och barn med trasiga kläder som bär sina småsyskon, fast dom själva inte är mer än 4-5 år. I bland dessa utsatta så kör folk med nya fina bilar, bär kostym med portfölj, höga hus och vackra byggnader.
 
Kör man i 15 minuter utifrån Kampalas innerstad så tar asfalten slut, alldeles tvärt i en rondell och här börjar alla kåkstäder med små skjul och ett vimmel av människor.
 
 
 
 
 
Kontrasterna är så tvära och så svåra att ta in. Man ser barn som inte är många år gamla,  gå vind för våg och i våra ögon alldeles för ensamma. Dom känns så utsatta där dom går. Man ser barn som försöker sälja saker, allt för att få pengar till mat för dagen. Man ser människor utan hopp, med ögon som är döda. Man ser mammor med små barn som sitter på kartonger och med några kassar i jämte sig som troligtvis är fyllda med det dom äger och har.
 
Hur konstigt det än låter så blir man lite blind för allt man ser, till slut blir det svårt att ta in allt elände som far förbi ens ögon dag efter dag.
 
Väl hemma så kommer allt över en och man blir ledsen för en stund. I samma stund så kommer ändå glädjen för alla glada människor man har mött på sina resor. Dom lever så i nuet, och är tacksamma för att vakna upp till en ny dag och vara tacksamma för det lilla dom har. Jag vet att det är deras vardag, deras kamp att överleva dagen för att ta emot en ny dag, men ändå så är det den glädjen jag har tagit med mig hem denna gång.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Var tacksam för det du har omkring dig, lev i nuet och bekymmra dig inte för morgondagen ännu.  Den kommer ändå............./ Jennie

Personligt.

Jag har några gånger fått frågan hur det kommer sig att just jag hamnade i det här med Uganda och varför just jag vill hjälpa andra människor. Det vet jag inte egentligen....men för mig har livet aldrig varit annorlunda än vad det är nu, det har alltid varit såhär.
 
 
Jag föddes in i en familj som lillasyster till 2 bröder. Den ena alldeles vanlig men den andre med Downs syndrom.Min mamma har gjort ett hästjobb med oss ungar och hon har alltid sett oss for dom som vi är med eller utan handikapp. Men självklart har Mikael alltid varit speciell och han har tagit tid, men på ett alldeles självklart sätt.Vi har aldrig varit tvungna att ta hand om honom eller vara med honom, men jag ville det.
 
 
 
Vad jag försöker säga är att jag har alltid slängt en blick över axeln för att se att han är med, man har alltid kollat av att han fått mat först,att han inte fryser eller nåt annat.
Min farbror berättade en historia för mig från då vi var barn och vi var hos dem och vi gungade. Helt plötsligt hade jag stannat farten på min gunga och hoppat av och han frågade varför jag gjorde de... jag hade ju precis fått fart?
Svaret hade varit:Mikaels gunga håller på att stanna!
Så det har alltid varit såhär, jag vet inget annat.
 
 
Anledningen till att jag skriver om det här är att han fyller år idag,och jag känner mig lite sentimental över det.
40 år, och vi trodde aldrig att vi skulle få kvar honom så länge och att han skulle få vara så frisk som han ändå varit sedan han hjärtopererades 8 år gammal med en utgång som var allt annat än säker.
Mamma fick säga hejdå till honom innan han somnade in i narkosen med orden ringande i huvudet att det inte är säkert att han vaknar igen...
 
 
Men han gjorde det och sen har han lärt oss massvis! Det har, och är, en ren och skär ära att få ha honom i livet hos sig och även om vi numer sen 18 år tillbaka inte bor under samma tak så är vi ändå varandras bästa vänner.
 
Han lägger huvudet på sne och säger " Du är min bästa syrran jag har!"
Tacka för det....jag är också den enda :)
Kommentarer såsom: Har du gått ner i vikt? Vad snygg du är! Du är bäst! och ,Det fixar Anna!
Får såklart egot att växa och efter en timme i Mikaels närvaro känner man sig som en drottning!
Hur bra som helst!
 
Så...det här med att se andra eller hjälpa andra är en vardag, om dom sen är gamla, utvecklingstörda eller fattiga i Afrika, det spelar ingen roll, vi är alla människor, och vi kan alla lära av varandra.
 
 
 
                                                                    Anna

Floods.....

Regnandet i Uganda är för tillfället horribelt....I morse fick vi veta att det är översvämningar i alla hus kring Bristol och människor har dött runt om i landet. Inget vatten har kommit in i Bristols byggnader vilket känns jättebra för våran del, men vi tycker såklart synd om de närliggande husen då de med all säkerhet är barn på vår skola som är drabbade iallafall. Dom bor ju i området kring Bristol många av dem....
 
Sam ringde upp på Skype i morse och gick sedan runt så jag fick se hur det såg ut.....
Vattenmängderna var enorma.
Strax därefter skickade han också lite bilder.....Det ser kanske inte så illa ut på bilderna men det var mycket!
 
Dom skulle vart iväg på en function tidigt i morse men dom kom inte iväg som dom skulle.
Först flera timmar senare än beräknat var det möjligt att ta sig fram igen....
 
 
Gång på gång slås jag av enkelheten i vårt land. Små problem som för oss blir stora på grund av det sättet vi lever. I Uganda kan ni själva bara ana vad regenet ställer till med....Många fler kommer att förlora livet i de där vattenmassorna innan detta är över, och det är ändå bara denna regnperioden....det kommer ju flera...
 
 
                                                                  Anna
 
 

It could beeeee......

Det kan vara så att vi firar lite födelsedag här idag.....och det kan vara så att det är jag som fyller år.
 
Jag har kommit upp i den åldern då man lika gärna kunnat glömma av att man fyllde om det inte vore för att barnen tycker att man ska fira....Och lite god mat och fika har ju föralldel ingen dött av!
 
 
Åldern har jag lärt mig är helt oväsentlig åtminstone i Uganda och eftersom jag älskar det där landet så tar jag till mig deras inställning till just ålder....
 
Att det är stort att fylla år i vårt land vet ju alla. Man vet när man fyller år, vilken tid man är född,vad man vägde och hur lång man var. Just det där har ingen en aning om i Uganda, det är oviktigt.
Galet att det är så men det är det.
 
 
Kanske borde förbereda lite nu......japps, så får det bli!
 
 
                                 Anna

Tacksam

 
Har en skön känsla i magen och tänker ta vara på den.....
 
 
Brassbandet är ute på en function....Muteesa är på scoutläger och Sam är  på väg till honom för att vara med den sista dagen där. Soakpit arbetet är nästintill klart och nästa steg kan påbörjas.
Vi når Derrick och kan prata med honom och det känns bra....han är nåt speciellt den pojken.
 
 
Solen värmer litegrann här idag för första gången på länge och jag inser att jag har längtat.
Lite nya blommor i våra krukor får det nog bli innan jag ska jobba igen....
men inte ens det rubbar min känsla för dagen.
Jag är så tacksam.
Tänk vad jag får vakna till varje dag.....
 
 
 
 
                                                                 Anna

RSS 2.0