Som salta pinnar utan salt!

Den dagen jag var hemma hos Sam så tog dom ju också med mig ut för att visa mig sin "by".

Det var ju egentligen mer än en by då Kawempe är ganska stort, men det är en rejäl blandning av lite stadskänsla och sen ren och skär bykänsla låååångt ifrån civilisationen.

 

När vi befann oss i själva byn kom vi fram till ett ställe där dom höll på att laga nåt....jag stannade då för att kika lite på håll, men blev med en gång inbjuden på gården för att se vad dom gjorde.

 

Jag minns såklart inte idag vad det hette men det var en deg som dom hade gjort som dom sen pressade ner genom en stor järnplatta med hål i, rakt ner i olja, Sen låg det där i några minuter och friterades för att sedan tas upp. Dom erbjöd mig att smaka på det, och efter att Sam först ätit så vågade jag på mig att smaka också....och det smakade egentligen ingenting alls. Det blev ganska hårt och smaken var väl som salta pinnar fast utan salt kan man säga...:)

 

För att visa min tacksamhet för att de bjudit in mig att titta på vad dom gjorde så köpte jag en påse av snackset.....Och jag blev 1 krona fattigare.....  Väl bekomme säger jag!


Lubanga och Sam visar vägen på Kawempes gator....


Det är fattigt och det är också väldigt skitigt....Victoria har skrivit om det innan, att allt skräp bara kastas där man står, ingen tar ansvar för det...


Degen är det gula rakt fram och det pressas igenom ett sånt galler ni ser till vänster, direkt ner i en wokliknande panna med olja i....



Dom arbetar med händerna såklart och över öppen eld.


Väldigt intressant att få se hur dom gjorde! Och jag erbjöds att smaka. Människorna är otroligt vänliga!



Och efter att Sam ätit först så vågade jag med :)



Så här såg det ut.....ganska så smaklösa som sagt och troligtvis ganska näringsfattiga också...


Inte ens en krona kostade en påse av det här....jag tror det var 50 öre men Sam undrade om vi kunde ge en krona för jag hade ingen växel.....Jag sa att det var okej.....

 

                                                                         Anna

 















 

 


Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0