Tillsammans gör vi skillnad!

Om ni är av det uppmärksamma slaget, så har ni kanske lagt märke till att barnen har mycket samma färger på sina kläder? Det ligger till som så att just den här skolan har 2 olika färger som dom använder. Orange, som är färgen på deras skoluniformer, samt lila som dom boende barnen på skolan har på sig på sin fritid. Allt för att alla ska veta vilken skola dom tillhör.
Alla har ju inte råd att ha en skoluniform, men man försöker se till att så många som möjligt har det. Då vi var nere sist var det många som saknade uniform av de boende så då valde vi, att med en liten del av de pengar som våra nära och kära skänkt och skickat med oss, köpa ca 40 meter tyg i deras färger och på så sätt kunde ytterligare 11 barn få en uniform och nya fritidskläder sydda till sig....det hela kostade oss 400 kr.... Vad lätt det är att hjälpa till!

En annan sak som både jag och Jennie reagerade väldigt starkt på var den dagen då vi gick runt tillsammans med kvinnan på Bristol som fungerar som en "husmor" kan man säga, i barnens sovsalar...För det första så ligger dom ju flera stycken i en och samma säng i våningssängar och det kan man väl hantera, dom vet ju inget annat och är nöjda med det. Men då vi lyfte på filtarna som barnen ligger under, (dom har inga lakan, inga kuddar eller täcken)och såg deras madrasser,som i själva verket bara var skumgummi utan överdrag, så vände sig magen ut och in och tårarna var svåra att hålla tillbaka...dom var så skitiga och så trasiga så ni kan inte ens ana....I en säng räknade vi till 8 madrassdelar som var ihopusslade för att fylla en (1) säng, och då saknades det ändå madrass dom sista 20 centimetrarna i fotänden! En banal sak kan tyckas, men hur ska man orka studera och vara vaken på dagarna om man inte ens får sova ordentligt på natten?



Vi tittade på varandra jag och jennie och bestämde oss för att nya madrasser
 skulle det bli också! Sagt och gjort! 20 nya madrasser till barnens sängar inhandlades,även de för skänkta pengar och det kändes så jäkla bra!


Victoria och Hampus lämnar symboliskt över en av de köpta madrasserna till barnen. Där var en Ugandisk journalist som skrev om vårt besök.


Ytterligare saker vi kunde inhandla för skänkta pengar var bla 72 muggar och 72 tallrikar till barnen att äta på,vi kunde köpa hygienartiklar såsom tandborstar,tandkräm,bindor till flickorna mm. Vi kunde ordna en fest för dem, dom fick skolmatriel och en massa andra saker. Allt detta BARA för att vi alla hjälptes åt och skänkte litegrann var. 500 kr från någon,200 från någon annan och 50 kr från ytterligare en, tillsammans gör vi skillnad!



Stolta pojkar visar upp vad de fått :)

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!


                            Anna


Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0