Regnperioden bjuder på en hel del regn...

I Uganda så är regnperioden nu i full gång! Det har väl hållt på lite drygt en vecka vecka nu och det brukar hålla i sig i ca 3-4 veckor. Strömmen kommer och går ännu mer än vanligt och dom måste hålla sig inne långa stunder. Värmen är där fortfarande men det kommer kopiösa mängder regn....

Idag har jag också fått veta att det regnade "small stones of ice"......det måste ju såklart ha varit hagel! Jag trodde inte att det haglade i Uganda.... Jag fick också veta att det inte var särskilt vanligt och att dom i Uganda kallar hagel för "omuzzira".
Idag var det så mycket så dom upplevde det som lite otäckt....Det låter ju med all säkerhet helt öronbedövande med tanke på att dom har plåttak på sina "hus"....

För övrigt så är där nog lite lov nere i Uganda, jag har inte blivit klok på om det är på alla skolor eller bara på en del....alltid är det inte så lätt att förstå vad det är dom säger...eller menar. Dom kan skriva förkortningar som inte är utav denna värld och när man frågat tillräckligt många gånger vad dom menar, ni vet i det läget då man börjar skämmas för sig själv för man verkar vara helt bakom flötet, då säger man till slut bara :
okey....! Ja fattar! Så hade man inte det........ Men vad gör man inte för att inte verka vara alltför blåst liksom?
Jag TROR iallafall att även barnen på Bristol är lite lediga just nu... :)

                                              
                                              




                                                  Anna









Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0