Kabwaama, en tapper liten pojke...!

Det finns tillfällen då man bara vet att man bara måste göra något....

På vår skola fanns det den här gången en pojke som heter Kabwaama. Vi har inte träffat honom förut utan han var ny för oss. Vad som var unikt med just Kabwaama var att han hade bara en fot.
Han hoppade runt på ett par kryckor i trä och hade svårt att hänga med dom andra barnen i deras lekar.
Hjärtat brister ju fullständigt över hans situation,då vi förstår att förutsättningarna för just den här pojken är inte dom bästa i ett land som Uganda...tyvärr.

Tankarna kom om vi kunde köpa en rullstol till honom....hade det underlättat? Men det insåg ju vi att köra rullstol i sand är inte lättare än att hoppa på kryckor....
Men då fick vi veta att det faktiskt finns proteser i Uganda också. Inte sådana proteser som vi har här i sverige, men nån slags sko fattade jag det som, som man kan bygga på allteftersom han växer.
Det lät ju som en betydligt bättre idé!

Kabwaamas mamma hämtades till skolan,och Eddie förklarade för henne att vi ville hjälpa hennes son med en protes. Hon blev naturligtvis jätteglad över att just hennes son var en av dem som faktiskt fick hjälp...

Kabwaama kommer att tas, om det inte redan är gjort, till ett stort sjukhus i Kampala som heter Mulago. Där kommer en protes/sko att provas ut till honom. Vi hoppas såklart att det kommer att underlätta för honom litegrann i hans liv...

Och här är det lätt att tro att det är VI som gör allt det här för barnen i Uganda. Och det är det ju på sätt och vis.....men vi är bara länken mellan dem och mellan er! Det är tack vare er hjälp som vi kan åka ner till Uganda och göra det här som vi gör. Utan er hjälp vore vi ingenting.

Jag har sagt det innan,jag säger det igen och ni kommer att höra det flera gånger till....
Er hjälp betyder så otroligt mycket! Tillsammans gör vi skillnad för de här människorna,vi gör verkligen det. Och ger man med sitt hjärta så får man tusenfallt igen, på ett eller annat vis,så är det bara.



Kabwaama! Vi hoppas att allt kommer att gå bra för dig! :)

                                           Anna

Kommentarer
Postat av: Pia

Underbar insats där!!!! Det värmde ända ner i hjärteroten att veta att han fick hjälp <3 jämför med Linus och vad han får utan att vi behöver betala en enda krona, mer än skatt ;)

Kramar till er från oss <3<3<3

2012-04-24 @ 21:20:02
URL: http://marlonzacco.blogg.se/
Postat av: Anna

Vad bra att det kändes rätt för er också :)Det gör mig glad! Massa kramar tillbaka till er <3

2012-04-25 @ 21:25:54
URL: http://bristolacadmy.blogg.se/
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0