Hämta vatten

En helt vanlig vardag och jag är på promenad några 100 meter från vår nya skola. Jag möter dehär barnen på väg för att hämta vatten. (Ser man en gul dunk så vet man att det är vatten som den ska innehålla.)

 

 

Jag känner inte barnen, men de tittar på mig och jag hejar glatt på dem. Jag frågar Eddie om han vet något om dem, men han känner dem inte. Han berättar ändå för mig att i vanliga fall är det de vuxnas uppgift att hämta vatten. Så troligt är att dehär barnen måste hjälpa den vuxne/de vuxna (som är för svaga) med den dagliga sysslan för att överleva. Det är inte säkert, men ganska troligt att det är så eftersom alltför många barn i Uganda måste ta hand om sina äldre. Det kan vara så att barnens föräödrar är mycket sjuka eller inte finns kvar i livet. I det senare fallet kanske barnet bo hos sina far eller mor föräldrar och de kan vara sjuka och svaga. Här måste alla hjälpas åt.

 

 

Victoria


Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0