Det är inte som här

Det händer saker i Uganda som vi inte förstår....och antagligen aldrig kommer att kunna förstå, för det är så olikt från hur vi har det.



Den här tanken med att att låta ugandiska barn ha en svensk familj att skriva med och bli stöttad av startade under vår resa 2010. Det har gått över förväntan och vi är ett helt gäng av människor som har varsitt barn från Bristol nu.


Men för 5 av våra familjer så blev det lite konstigt då vi en dag fick besked om att deras barn inte återvänt till skolan efter sitt lov.... Det var inte jullovet nu utan ett av deras tidigare ledigheter.
Dom kom helt enkelt inte tillbaka och inget vet vad som har hänt med dem. Just de här 5 barnen kommer från samma by som ligger på gränsen till Ruwanda, och vad som hänt dem kan vi bara spekulera i.
För oss, och säkert även för barnens familjevänner, så känns det allt lite konstigt att inte veta var dom är?
Dom har ju namn dom här barnen och man skulle så gärna vilja veta vad som hänt med dem...
Där, i Uganda, så verkar inte det här vara så unikt tyvärr, människor försvinner,dör eller vad det nu kan vara, och ingen verkar riktigt ta reda på vad som hänt. Visst är det konstigt?



Det hade då inte hänt i vårt land....Vi hoppas att kanske kunna få besked om vad som kan ha hänt James,Phionan,Geraid,Shamilah och Kasule.Vi hoppas ju naturligtvis att dom fått chansen att gå i nån skolan närmre sin hemby, vi håller tummarna för det.....


Syskonen Phionan och James....


                                                        Anna


Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0