Hjälpsamhet lönar sig!

Dagen då alla presenter från familjerna i Sverige skulle delas ut till barnen så använde vi två klassrum för att öppna presenterna i. När allt var klart hade det kommit en hel del pappersbitar och grus på golven. Vi började städa i det ena klassrummet. Barnen hängde i fönstren och stod i dörren och tittade på när jag och min pappa städade.
 
 
 
Då kommer en pojke fram och frågar om vi vill ha hjälp att städa. Självklart tackade vi JA till hjälpen. Inga fler barn erbjöd sig att städa med oss. När vi var klara tog jag den här killen i handen och sa till honom att följa med in i det andra klassrummet, där det fortfarande fanns några barn som skrev brev till sina familjevänner. Väl inne i det klassrummet så gav jag honom en present som tack för hjälpen. Jag hade fått ett par extra presenter att ge till någon som behövde en gåva. Pojken blev mycket glad!
 
 
 
 
Flera av de andra barnen tittade konstigt på honom och undrade varför han fick en present, han hade ju ingen familjevän i Sverige. Då berättade jag att han var den ende som erbjöd sig att hjälpa oss att städa. Jag gillar när man hjälper varandra och som tack för hjälpen får han nu en present. Pojken heter Brian och presenten var en t-shirt som han verkligen behövde. (När det andra klassrummet skulle städas var det många som erbjöd sig att hjälpa oss….)

 

 
 
 
Jag och min mamma med Brain som är överlycklig. Just när det var hans tur att få ett klädesplagg hade vi kommit fram till att dela ut sverige-tröjor och shorts. Det var verkligen en turdag för denhär killen!
 
 
Victoria
 
 
 

Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0