Marabustorken

Marabustorken lever på savannen i centrala Afrika, men också mitt inne i centrala Kampala. Fågeln är mycket stor och kan bli hela 150 cm lång.

 


Den rör sig ganska nära människor och verkar äta allt som slängs i området. Dock är den ändå lite rädd för närkontakt med oss människor. Om man ser en hög med sopor så kan man garantera att det finns en marabustork i närheten som ser till att få sig ett mål mat, men egentligen är det en asätare. Marabustorken har en lång, grov och spetsig näbb som är smutsgul. Huvudet saknar nästan helt fjädrar och på halsen hänger en rosa pung. I övrigt är fjäderdräkten blåsvart och smutsvit. Vid första anblicken är den ganska söt, men när man tittar närmare på den så ser den mycket smutsig ut, rentav äcklig att titta på. Den är säkert ren, men dess färg får mig att tänka på smuts och sopor.

 


Det finns ganska många marabustorkar nära hotellet vi brukar bo på och de bygger sina bo i de stora träden som vi ser från hotellfönstren.

 

 

Det är inte bara ett bo i varje träd, utan ganska tätt mellan bona.

 

 

Mellan sina vingspetsar kan den här storken bli upp till 3,2 meter!

 

 

 

 

 

Victoria

 


Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0