Städa

Utanför vårt hotell städades/sopades gatan varje dag. I Sverige görs detta arbete med en sopmaskin, men i Uganda utförs arbetet av en person som går med böjd rygg och sopar med en kort kvast.

 

 

Till och med när det ska städas på skolan används dessa, ganska ineffektiva, kvastar. Man sopar och sopar men man får liksom inte med sig allt grus. När man är klar ser det ut som att det än en gång borde sopas.

 

 

 

 

 

Ganska länge trodde jag att det inte fanns riktiga sopborstar i Uganda, men jag hade så klart fel. Problemet var att de var lite för dyra. Det var billigare med dehär korta kvastarna som tillverkades av kvistar. Med en riktig sopborste får man bort gruset mycket lättare, det går fortare att sopa och i ryggen får man inte lika ont. Eddie fick i uppdrag att inhandla några riktiga sopborstar till skolan. Jag har förstått att Eddie är lite ekonomisk (även med våra pengar) och därför köpte han inte några svarvade skaft till borstarna. Istället valde han att köpa skaft som var lokaltproducerad och inte lika jämna. De är inte lika fina, men på så sätt har vi ju även hjälpt en lokal hantverkare att få tjäna till sitt levebröd.

 

 

Victoria

 

 


Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0